Inlägg från: Anonym (Trist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trist)

    Vara bonusmamma och bli biomamma?

    Anonym (orolig) skrev 2019-10-25 15:39:42 följande:

    Usch vad jobbigt! Jag har tur som har en man som också tycker att vi ska ha första tiden med bebis själva. 


    Fast det är väl inte så roligt att hans andra barn inte är välkomna i sitt egna hem en period pga er bebis?

    Tänk framåt. När han får barn med nästa tjej så kommer du få förklara för ert barn varför hens pappa inte vill träffa hen. Då måste du få se ditt barns besvikelse över att hen är förbjuden att gå till pappa under x-antal veckor/dagar :(

    Det är ingen bra grund för ett gott syskonskap.
  • Anonym (Trist)
    Anonym (orolig) skrev 2019-10-25 15:52:24 följande:

    Varför utgår du från att min man ska få barn med en ny kvinna efter mig? Bara för att han har barn med en tidigare kvinna? 

    Självklart är hans andra barn välkommet och jag säger inte att barnet inte kan/ska/får komma och hälsa på bebisen när han/hon är nyfödd, men de första veckorna vill jag ha tid att landa i min nya roll tillsammans med min man och nyfödda. Efter ett par veckor kommer ju vv att rulla som vanligt. 


    Hans barn är ju inte välkommet hem. Ett par veckor är rätt lång tid att inte få lov att komma hem till en förälder. Hur kommer du må den dagen då ditt barn är ledsen för att pappa hellre vill vara ensam med sin nya bebis och frågar varför pappa inte vill vara ned hen ?

    Risken att ni separerar är en bra bit över 50% enligt statistiken. Så det är ju inte fel att fundera över hur du hanterar en sannolik framtid med eget varannan vecka barn.
  • Anonym (Trist)
    Anonym (orolig) skrev 2019-10-25 16:57:37 följande:

    Du är inte bonusförälder själv, eller hur? Att döma av dina svar är du högst troligt förälder till ett barn vars andra förälder fått nya barn och/eller barn till förälder som skaffat ?ny? familj där du själv inte känt dig delaktig. Oerhört trångsynt inställning har du hursomhaver.

    Jättetrevligt att du fantiserar om min eventuella framtida skilsmässa. Du måste vara en fantastisk vän med den optimistiska inställningen.


    Jag fantiserar ingenting. Jag tycker du ska ta hänsyn till barnets känslor. Hur du agerar nu kan ha påverkan på hur din sambo resonerar i framtida situationer. Därför bör du agera utifrån hur du vill att ditt egna barn ska bli bemött.

    Jag är uppväxt i kärnfamilj och lever själv i en kärnfamilj sedan många år tillbaka. Kanske det är därför som det är så självklart för mig att barn alltid ska känna sig önskade och välkomna i sitt hem.
  • Anonym (Trist)
    Anonym (orolig) skrev 2019-10-25 17:08:08 följande:

    Jag misstänkte det. Och eftersom du då inte har några erfarenheter av att leva i bonusfamiljer så bör du inte heller uttala dig om bonusfamiljer.


    Det var inte alls vad du misstänkte. Du skrev tydligt dina misstankar kring min familj.

    Vad av det jag skriver är felaktigt eller trångsynt?
  • Anonym (Trist)
    Anonym (orolig) skrev 2019-10-25 17:39:26 följande:

    Ja men typisk kärnfamilj-medlem var också en av mina misstankar. Oavsett så har du en syn på bonusföräldrar och bonusfamiljer som tyder på att du antigen har dåliga erfarenheter eller inga alls. Det visade sig vara det sistnämnda.

    Du verkar utgå från att barnet är oönskat hemma hos oss vilket är helt osant. Det är skillnad på att vilja vara lite i fred den första tiden när man precis fått sitt första biologiska barn och att inte önska eller välkomna bonusbarnet. Hela syftet till min tråd är ju att jag INTE vill känna annorlunda mot mitt bonusbarn och du försöker få det till att vi inte älskar min bonus? Hur kan du vrida det så ens?


    Så du gissade att jag antingen levde i bonusfamilj eller i kärnfamilj? Träffsäkert ;) Typisk kärnfamiljmedlem är ganska vagt då majoriteten av alla barn i Sverige lever i kärnfamilj. Dvs typiskt kärnfamilj är det samma som en typisk familj. Så du fick ett helt vanligt typiskt familjeråd vilket passar rätt bra på en sida som familjeliv;)

    Jag gav dig ett råd att behandla ditt bonusbarn på samma sätt som du vill att ditt barn blir behandlat i framtiden. Jag tycker inte att det är ett dåligt råd. Jag har inte påstått att ni inte älskar bonus.

    Du vill inte ta råd från mig bara för att jag lyckas med mitt äktenskap och har mina barn på heltid.

    Jag arbetar med barn med problemskapande beteende. Barn som växer upp i bonusfamiljer har en mångfalt ökad risk för att hamna i psykisk ohälsa och problembeteende. (Har under mina år i jobbet enbart mött 2 barn som bodde i kärnfamilj) Därför är det en grupp som har ännu större behov av trygghet och stabilitet än andra barn. För ett barn så kan några veckor utan en förälder kännas väldigt långt. Det blir extra jobbigt att hantera om barnet dessutom vet att hen blir aktivt bortvald pga ny bebis under denna tid. Hen vet att pappa hellre vill vara med sin bebis än med henom.

    Trist att du inte kan se detta som ett råd.
  • Anonym (Trist)
    Ess skrev 2019-10-25 19:55:32 följande:

    Precis allt!


    Statistiken? Faktan? Att hon bör behandla bonus så som hon vill att hennes egna barn ska behandlas?

    Det är komiskt att du tror att jag inte har koll på verkligheten i samtidigt som du ifrågasätter dessa saker..

    Alla vet hur din särkullsfamilj mår och fungerar utifrån dina inlägg på fl. Det är verkligen inget som ts bör sikta mot.
Svar på tråden Vara bonusmamma och bli biomamma?