Forum Katter - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Grannkatten morrar

  Fre 1 nov 2019 23:31 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Fre 1 nov 2019 23:31

  Hej!

  Är en väldigt stor djurmänniska och brukar ofta kela med grannkatter, vänners/familjens katter och katter jag ser ute.

  Är relativt nyinflyttad på ett område där det finns en jätte kelten katt.

  Har träffat den innan och då klättrade den upp i min famn och myste tills den blev rädd för någon/något. Mötte den idag i en trappuppgång där den helt säkert bor.

  Satt mig på huk och hälsade och den hoppade upp i knät när jag stod på huk, och la sig ner i knät och bara spann.

  Så jag satt mig ner en stund och klappade den men behövde gå efter ett tag, den vägrar hoppa ner så jag försökte ta upp den och sätta ner den på marken men den började morra på mig och la sig sedan till rätta i knäet igen.

  Den fräste inte, försökte inte attackera utan ?bara? morrade och sen la sig ner i min famn.

  Vad betyder detta? Har väldigt mycket erfarenhet av katter men har aldrig varit med om detta tidigare. Hade ställt mig upp rakt av ifall min rumpa inte var bortdomnad av det hårda golvet.

  Absolut älskar katter, blev inte rädd för den men vill gärna lära mig vad detta betyder och hur jag hanterar detta på bästa sätt? Vill gärna kunna fortsätta klappa den då den är så söt och leken och jag älskar katter men vill inte bli morrad på när jag behöver gå.

  Så snälla, lär mig!

  Tack på förhand.

 • Lör 2 nov 2019 07:07 #1

  Äh katter är som katter är. Den sket fullständigt i att du behövde gå. Den ville mysa vidare och talade om det för dig. Bara att stå fast vid vad du ska göra och lyfta bort den trots protester. Läs lite om kattens olika läten och "språk" vår katt hade ett ljud som lät som morr men var ett "mysljud" snarare.

 • Lör 2 nov 2019 07:40 #2

  Min katt morrar när hon inte är nöjd med det jag gör. I hennes fall går hon aldrig längre än så, utan det är helt enkelt hennes sätt att visa sitt missnöje. Dock hade jag varit lite försiktig med en främmande katt som gjorde likadant, bara för att min aldrig bits eller liknande innebär inte det att nästa katt är lika snäll.

  Katten berättade att den ville att du skulle stanna kvar helt enkelt, så det kommer nog göra det igen nästa gång du går för snabbt. Bara att ignorera.

 • Lör 2 nov 2019 23:00 #3

  Katten håller på att träna dig. Ungefär som du skulle säga ett bestämt "nej" om en hund hoppar mot dig med leriga tassar.

 • Tis 19 nov 2019 05:05 #4

  Tack för alla svar, sa nej sist och ställde mig upp.

  Är helt säker på att den morrade, har hört samma ljud i andra situationer innan. Får helt enkelt fortsätta så tills den lär sig, då jag måste gå före eller senare ????

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll