• Anonym (Mn)

    Regler för 18-åring ?

    Anonym (Bonusmamma) skrev 2019-11-02 14:16:48 följande:

    Hej jag vill veta vad ni har för regler för hemmaboende 18-åringar som fortfarande går gymnasiet? Vad kan man kräva/inte kräva av dom?


    Samma regler som övriga i hemmet? I den åldern kommer man oftast och går lite som man vill, precis som ni gör skillnad är att i den åldern kan man även få för sig att träffa vänner mitt i natten och ser ingen konstigt med det. Men att dra hem folk till hemmet utan att meddela övriga i hushållet borde inte vara ok för någon.

    Men sånt borde ni väl komma överens om allihop inom familjen? Ska man bo tillsammans måste man även respektera varandra, spelar väl ingen roll vilken ålder det är. Och kommer han inte hem till middagen, då får det bli hans problem att värma mat senare eller fixa något eget? Angående husdjuren han inte sköter, om det är ett problem för er måste ni förklara att djuren säljs om han inte tar hand om dom.
  • Anonym (Mn)
    Anonym (Bonusmamma) skrev 2019-11-04 13:32:36 följande:

    Det största problemet är att han inte hör av sig så vi vet aldrig om han ska äta med oss ,sova hemma eller nån annanstans.o att han missköter djuren. Tjatat oss blå om att man hör av sig iaf det gör ju vi andra i hushållet! O djuren vill han sälja men dom är svårsålda så det blir nog avlivning av dom tyvärr.


    Sluta tjata på honom om middagen då, låt honom äta när han kommer hem, om han kommer hem? Är det viktigt att ni vet exakt när och om han kommer hem? För honom är det antagligenninte viktigt, han resonerar nog att ni äter i vilket fall och då spelar det ingen roll om han är med eller inte..?

    Angående djuren så låter det som en tråkig men rätt idé för deras skulle om ingen vill ta hand om dom.
  • Anonym (Mn)
    Anonym (Bonusmamma till 17 åring) skrev 2019-11-04 14:14:47 följande:

    Nu är ju min bonusdotter 1 år yngre, men här har vi bestämda veckor då hon vistas hos oss och sin mamma. (Vv) Om hon vill komma extra någon dag är hon välkommen men hon får göra av sig innan och kolla så det är ok. Säg att det är en lördag och vi kanske har ordnat barnvakt till vår gemensamma 5 åring för vi har folk hemma på middag och ska gå ut, då passar det inget vidare att bonusen kommer och förstör våra planer.

    Hon hör även av sig om hon vara ska komma förbi och hämta något. Samma där, vi kanske går runt nakna eller har högljutt sex, inte så kul om nån bara dyker in då och kanske med en kompis.

    De veckor hon bor här gör hon som alla andra, tar ut kylen när hon är sugen. Givetvis tar hon inte något som skulle vara till ett speciellt tillfälle, står det en tårta där fattar hon att hon inte kan äta den.

    Om hon åker till stan direkt efter skolan förväntar vi oss att hon meddelar det och även säger om hon ska ha middag eller ej. Hör hon inte av sig lagar vi ingen mat till henne. Samma regler som vår gemensamma son kommer ha när han blir äldre.


    Förstör 17 åringen så mycket för er alltså om hon kommer fast ni har folk hemma på middag? Om hon kommer när ni ska gå ut är det väl bara att hon får vara ensam, det är väl inte så att ni måste sitta hemma för hennes skull?

    Har man barn i den ålder kan man inte gå runt naken och ha högljutt sex närsomhelst och varsomhelst. Kommer ni fortsätta med det när er gemensamma son växer upp, eller måste han också meddela innan han kommer hem?
  • Anonym (Mn)
    Anonym (Bonusmamma till 17 åring) skrev 2019-11-04 18:49:18 följande:

    Om vi fixat med barnvakt för att ha en barnfri kväll vill vi verkligen inte ha andra barn där då heller. Att för en gång skull få hå ut och bara vara vi! Ska man då behöva hålla kontakt med 17 åringen för att kolla att allt är ok under kvällen och se till att hon har mat osv, nä då är kvällen inte särskilt barnfri. Sen kanske vi vill ha HÖGLJUTT sex hela natten då vi är barnfria!

    Observera att min make tycker precis som mig, han vill inte heller ha massa spring när barnet är hos sin mamma. Även jag har en dotter och samma regler gäller för henne. Och tänk, alla våra barn mår bra, vi har regler som gäller alla och alla respekterar och tycker är ok.


    Ojdå, det där var känsligt visst!

    Det är ju då vad ni gör det till. Om ni anser att ni måste hålla kontakt med en 17 åring för att ni är ute och roar er, ja då blir det jobbigt.

    Varför måste du försvara att din man tycker likadant? Jag tycker det är lika fel oavsett om ni både tänker lika. Men det är min åsikt bara..
  • Anonym (Mn)
    Anonym (Bonusmamma till 17 åring) skrev 2019-11-04 21:57:03 följande:

    Det som irriterar mig är att att det aldrig någonsin är ok att säga nej till ett bonusbarn. Varför ska dom alltid få komma och gå som dom vill helt utan regler? Varför är det alltid så synd om bonusbarnen, varför ska de alltid särbehandlas och kunna behandla sina föräldrars nya partners hur de vill? DÄR ledsnar jag! För det är ingen som bryr sig eller tycker det är konstigt att man skaffar barnvakt till sitt gemensamma barn, för att få lugn och ro en kväll, få njuta av varandra, få vara vuxna och odla sin kärlek tillsammans. Men jävlar om det är bonusbarnet som inte får vara med, få har man direkt behandlat det barnet dåligt. Usch, kräks på hela den sortens diskussioner som så ofta förs på FL.

    Jag skriver inte att min man tycker likadant för att försvara min egen åsikt utan för att visa att vi delar samma tankar och känslor oavsett om det är biobarnet som kommer/går eller bonusbarnet.


    Jag menade absolut inte pga det var bonusbarn. Varför jag reagerade var att hon är 17når gamla och skulle då förstöra er kväll. Det är du som vinklar det till att det var för att det var bonusbarn! Alla barn ska behandlas lika, hade det varit erat gemensamma barn hade jag tyckt lika, inte ska ni behöva ställa in en spelkväll för en 17 åring!

    Ett bonusbarn ska inte behandla sina föräldrars nya partner hur de vill, men det gör hon inte om ni säger ifrån att ni faktiskt har bestämt er för en utekväll och hon är gammal nog att ta hand om sig själv! Och vaddå att bonusbarnet inte får vara med, du gav exempel på att ert eget var bortlämnat alltså kan man inte räkna med det!

    Se allt lite mjukare, jag förstår att det retar med ett bonusbarn, men gör inte smågrejer till stora problem då kommer du till slut avsky bonusbarnet och ni får stora problem istället!
  • Anonym (Mn)
    Anonym (Bonusmamma till 17 åring) skrev 2019-11-04 21:57:03 följande:

    *En utekväll menade jag, inte spelkväll


  • Anonym (Mn)
    Anonym (Bonusmamma till 17 åring) skrev 2019-11-05 14:38:57 följande:
    Det är inte bonusbarnet jag stör mig på utan folk som jag tidigare beskrivit som uttrycker sina åsikter kring bonusföräldrars varande kring bonusbarnen.

    Och nej, barnfritt är barnfritt. Vi vill vara helt själva. En 17 åring kan störa ganska mycket. Vi kanske vill prata om saker mellan oss 4 vuxna, som inga barn ska höra. Det är stor skillnad på barnfritt och en tonåring i hemmet som kanske vill ta dit sina kompisar osv. Vad är det som är så svårt att förstå? Jag är vuxen och bestämmer över mitt hem och min tid. Har jag fixat barnvakt en kväll då bonusbarnet enligt avtal är hos sin mamma och min dotter hos sin pappa, då vill varken maken eller jag att någon av de andra barnen kommer hit. Och våra barnfria kvällar kan på ett år lätt räknas på en hand.

    Dessutom kan man inte lämna alla 17 åringar ensamma hemma en kväll när man går ut utan koll på vad som händer. Då har man helt plötsligt ingen barnfri kväll, och det är inte barnfritt när man kommer hem heller.
    Kanske inte så konstigt att folk har de åsikterna eftersom bonusbarn alltid verkar vara i vägen överallt, och för att det oftast låter mer som att föräldrar separerar för att få barnfria veckor och helger. 
Svar på tråden Regler för 18-åring ?