Inlägg från: Anonym (Yummie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Yummie)

    Vad blir det för mat?

    Tjock fläskpannkaka s.k "brottarmatta"

  • Anonym (Yummie)

    Pannbiff, kokplugg, gräddsås, stekt lök och lingon.
    Såå gott och såå mätt!

  • Anonym (Yummie)

    Ikväll blir det "matlagningsskola med junior. Han lagar och jag finns tillhands.
    Hans val av rätt blev korv-stroganoff med myrägg.

  • Anonym (Yummie)

    JR fixade mat vilket innebar hämtade hamburgertallrikar från stans "diner" - gott
    I brist på bättre blir det nog en svensk klassiker imorgon - tacos....
    Detta ger dock taco-paj på lördagGlad

  • Anonym (Yummie)

    Total brist på inspiration ..... löstes med en "svensk klassiker" - Tacos.

  • Anonym (Yummie)

    Ikväll blir det stekt falukorv, kokplugg och pepparrotssås med gröna ärtor till.

  • Anonym (Yummie)
    Givdul skrev 2025-08-29 22:59:58 följande:

    Pizza,

    Ge mig ideer för imorgon, jag är sugen på soppa till förät och kanske ravioli. Kom med tips


    Tappade namnet, haha fick fråga junior. Enchilladas med sallad till - inte soppa men väldigt mättande och funkar kalas till matlåda.
    Annars Gulasch-soppa på kött eller köttfärs.
    Gryta på fläskytter- filèt funkar också. Med champinjoner, vinbärs-gele, syltlök och bacon och sambal och ...... mmmmm, med ris eller nudlar.
    Eller långkok på köttfärssås , det finns sååå mycket att vinna på att koka längre.
    Tillsätt rejält med lök och vitlök och charlotten-lök fond.
    Låt bubbla ihop någon timme.
    Choritzo med grädd eller tomatsås. i med vad du tycker om - svamp, vitlök sambal, fond - koka pasta och rör ihop. Gött.
    Bråttom? Köp färdig potatisgratäng . pimpa den med vitlök/grädde och riven ost. 
    Stek kryddiga korvar eller kyckling till.
    Kassler är en underskattad råvara...
  • Anonym (Yummie)
    Givdul skrev 2025-08-29 23:33:04 följande:
    Gryta är gott, det börjar bli säsong för det nu. Kanske dags att dra igång tryckkokaren för säsongen. 
    Nä har oftast inte bråttom på lördagar så då får det gärna ta tid, är lite av det roliga med att laga mat på helgen. 
    Gryta blir det nog, tack för tipset
    Antar att Givdul är min junior baklänges...
    Lycka till med grytan , jag kör den med både fläsk och kyckling.
    Jag /vi har nog en förmåga att dra i en jävla massa smak.
     Min särbo gör en fantastisk Wok och en underbar gryta på fläsk.
    Hon är smaksäker  och inte rädd för att "fläska på".
    När man har tid - låt det koka ihop.
    Min junior har börjat köpa och laga matlådor, kul att han visar intresse.
  • Anonym (Yummie)

    K-sås och spaghetti och blir favorit i repris i morgon. 
    Blev dockriktigt sugen på fläsk med löksås....

  • Anonym (Yummie)

    Det blev hemrullade köttbullar med hemlagat mos och gräddsås - med lingon förstås. Paltkoma de-luxe!

Svar på tråden Vad blir det för mat?