• Nicciz

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hoppar också in här! Vår remiss för ivf behandlas just nu. Kommer nog välja Nordic ivf men de har stängt över jul vilket är trist när man vill sätta igång direkt! Om jag inte blir gravid innan så får jag mens ca 25 januari, och kan påbörja behandling då. Problemet är att vi åker utomlands i 10 dagar 3-13 feb. Typiskt! Jag som sett fram emot att komma iväg. Blir nog den/mars för oss..

    Lycka till alla!

  • Nicciz

    Idag fick jag remissen godkänd! Har redan bokat uppstartsmöte den 22 jan på Sophiahemmet. Är så förväntansfull!

  • Nicciz
    Clemmentina skrev 2019-12-18 21:32:15 följande:

    Hej Nicciz! Förstår känslan! Blir lite som en nystart. När tror du att din mens är beräknad? Förhoppningsvis kan du starta i samband med första mensen efter mötet. :)


    Min mens är beräknad den 25 jan men eftersom vi reser utomlands i feb så startar vi månaden senare. Hur går det för dig?
  • Nicciz
    Clemmentina skrev 2019-12-19 18:02:46 följande:

    Det låter bra! Skönt med utlandssemester. Jag följer Vulverine och hon skrev någon gång att en solsemester (då man fyller på med d-vitamin) innan ivf är en bra idé. :) Hoppas det är till solen ni ska!

    Vi kämpar på. Äter just nu 7:e kuren Letrozol. I januari börjar vi vår första ivf-behandling.


    Ja det är till solen vi ska och vi bokade innan remissen var godkänd. Nu vill jag egentligen avboka resan och starta med ivf på en gång!

    Jag har ätit sex kurer med Letrozol och blivit gravid en gång som slutade med missfall. Är du nervös inför ivf? Jag är orolig att min migrän kommer bli värre av alla hormoner. Och rädd för utplockat såklart. Lite nervöst är det!
  • Nicciz
    Försökermedivf skrev 2019-12-19 20:04:00 följande:

    Ang migrän så var jag också nervös att det skulle bli värre. Är såklart individuellt men har inte fått migrän en enda gång under ivf och då är ändå min migrän hormonrelaterad. Hoppas på samma för dig!


    Tack snälla för att du svarade på det. Det gör mig betydligt lugnare. Min migrän är också hormonrelaterad, ibland har jag ett rent helvete. Likaså sist jag var gravid. Hoppas jag slipper migrän precis som du!
  • Nicciz
    Reflexgarn skrev 2019-12-20 19:06:16 följande:

    Men kan du inte be att få intyg för läkemedlena som du behöver och ta med dem på resan om du nu skulle få mensen då? Borde ju inte vara något problem om ni vill komma igång redan i februari?


    Jo, medicinerna kan jag ta utomlands, problemet är att vi är borta dag 7-19 i menscykeln och därmed missar återföringen. Så det blir lite svårt! Får vänta lite till bara vilket känns ok ändå!
  • Nicciz

    Hej alla! En fråga, något jag tänkt på länge. Vi får tre gratisförsök och startar ivf i februari. Brukar det räcka med ett äggplock till tre försök eller måste man vanligen göra flera? Är så nervös inför äggplock då jag hört att det gör ont och är obehagligt. Dessutom är jag mycket hormonkänslig och får svår migrän av hormoner. Vet att det kan skilja sig mellan hur många ägg man får från gång till gång, men finns det någon typ statistik kopplat till äggreserv eller så? Ju bättre äggreserv desto större chans för fler ägg vid äggplock? Eller är jag ute och cyklar?

  • Nicciz
    Anonym (#2) skrev 2020-01-11 10:56:28 följande:

    Tre försök brukar vara tre stimuleringar. De i frysen är bonus.

    Jag var jätteorolig för plock, men mitt första gjorde inte ont alls. Det nöp lite bara.


    Ok! Det känns skönt att höra. Är verkligen livrädd!
  • Nicciz
    Kiiwii90 skrev 2020-01-14 09:04:10 följande:

    I slutet av Februari 25e ish när min mens kommer, är bortrest till Egypten veckan innan så jag hoppas inte den kommer tidigare för då måste jag vänta till Mars. Låter ändå rimligt att sjukanmäla sig. Va spännande att du börjar idag :D


    Jag börjar exakt samma datum! Har beräknad mens 25 feb. Vi får följa varann dagligen
  • Nicciz
    Kiiwii90 skrev 2020-01-16 19:11:02 följande:

    Va kul att höra, det får vi göra Kör du också korta protokollet?


    Det var planerat att köra korta, men nu visade det sig att jag blev gravid denna månad Plussade idag! Innan ivf! Kan inte förstå det!
  • Nicciz
    Clemmentina skrev 2020-01-16 19:57:25 följande:

    Åh vad roligt! Varmt grattis och lycka till.


    Kiiwii90 skrev 2020-01-16 20:16:16 följande:

    STORT grattis! :D


    Tack! Är livrädd och nervös, men hoppas det går hela vägen denna gång. Lycka till till er!
  • Nicciz
    Försökermedivf skrev 2020-01-17 11:10:20 följande:

    Åh, stort grattis!! Vilken lycka!


    Tack! Ja helt oväntat, men superkul. Vågar dock inte slappna av än..
  • Nicciz

    Hej alla! Nu är jag tillbaka här. Blev gravid i januari (vi lyckades faktiskt på egen hand vilket förvånade oss) och fick konstaterat MA i tisdags i vecka 10 och var inne och skrapades i torsdags. Tredje gången jag blev gravid och tredje gången som vi tyvärr inte gick hela vägen. Allt är fortfarande chockartat men jag vill gå vidare och se framåt mot nästa mål. Fick en ny tid till ivf 23 mars men antar att vi måste vänta tre månader efter den kirurgiska aborten. Vet ni vad som gäller? Kram på er

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet