• Tue 7 Jan 2020 11:20
    55096 visningar
    2518 svar
    2518
    55096

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Följer gärna med, har hängt i liknande trådar sedan maj förra året. Hoppas att få göra fet om ca två veckor, sen blir det my ivf-behandling. Också oförklarligt barnlös. Är 36 och graviditetsbeskeden haglar i min närhet.

  • Wed 8 Jan 2020 08:19
    Clemmentina skrev 2020-01-07 21:58:34 följande:

    Minns dig från 30+ tråden! Här är en 36-åring till. Tråkigt att det inte funkar för er ännu. Håller tummarna för att 2020 är vårt år!


    Just det! Hur har det gått för er?
  • Thu 9 Jan 2020 08:32
    Clemmentina skrev 2020-01-08 20:17:40 följande:

    Vi har testat med sju rundor Letrozol utan framgång. Nu är det dags att testa ivf istället. Kör en omgång privat eftersom kötiden är lång här. Hur många insättningar har ni gjort?


    Vi gjorde också så med ett privat försök först, tyckte det kändes bra. När ska ni börja? Känns det bra?

    Vi har gjort tre insättningar varav en fet. Hoppas att det blir en fjärde snart, borde ha äl i helgen eller början av nästa vecka.
  • Thu 9 Jan 2020 20:52
    Clemmentina skrev 2020-01-09 18:42:12 följande:

    Ja det tyckte vi också. Vi börjar i samband med nästa mens, som bör komma i nästa vecka. Jag är lite nervös för hur jag ska må under behandlingen men är så redo för nästa steg nu.

    Då hoppas vi att fjärde gången är er tur! Är det regionen ni går hos nu? Är det någon skillnad tycker du (bättre/sämre)?


    Ja nu kör vi våra gratisförsök. Den största skillnaden tyckte jag var att regionen känns verkligen som ett sterilt sjukhus med dålig ekonomi. Det värsta är att dela sal vid är äggplocket med två par till, det är svårt att slappna av och kunna prata med sin partner. Privat så hade vi ett eget rum och hela mottagningen känns nästan som ett hotell. Och men går lite mer tid per besök också vilket jag uppskattar. Enda som är sämre är att det kostar.

    Men när det kommer till det viktiga, själva behandlingen, så är det ganska lika. Upplever samma nivå på kvalité
  • Sat 11 Jan 2020 21:52
    Anonym (#2) skrev 2020-01-11 10:59:22 följande:

    Dag 12 av långa protokollet och nässpray. Snart väntas mens och då får jag veta när jag ska börja med sprutor. Ska ta två olika, en på var sida om naveln. Ser inte riktigt fram emot det.

    Inte heller kommit på vad jag ska säga på jobbet när det är ultraljud för att kolla äggstockarna.


    Det är inte jättekul med sprutor men det är en ganska kort period. Det kommer att gå bra :)

    Du kan inte berätta för din chef? Jag tycker att det var jätteskönt att slippa smussla, även att kunna förklara att jag inte mår så bra alltid.
  • Sun 12 Jan 2020 10:22
    Anonym (#2) skrev 2020-01-11 22:00:24 följande:

    Jag har inte ens träffat min chef än. Börjar nytt jobb. Bra tajming, jag vet.


    Aj då, då förstår jag att du inte vill berätta :P

    Jag brukar säga till mina kollegor (som jag inte har berättat för) att det är sjukgymnast/läkare/hantverkare/tandläkare jag ska till.
  • Mon 13 Jan 2020 20:07
    Kiiwii90 skrev 2020-01-13 17:39:21 följande:

    Jag fick veta att jag får gå på läkarbesök på arbetstid utan att söka ledigt/tjänstledigt (visste inte det tidigare) . Däremot undrar jag hur ni andra löst det vid äggplock/återföring? Ringer ni in er "sjuka" då?


    Jag har tagit semester men mest för att jag inte vill bli av med lön
  • Tue 21 Jan 2020 10:35
    Anonym (Önskebarn) skrev 2020-01-21 09:36:33 följande:

    Hur går det med dig? Har du testat något denna gång?Jag ruvar för 4e gången ungefär likt dig och har noll symtom, känns oroligt även om erfarenheten säger att det inte måste vara ett bevis på utfallet. Vågar inte börja testa innan denna gång, känns fint att leva i hoppet så länge det går.

    Hur går det för andra som ruvar?


    Jag är på ruvardag 3 idag. Inga symtom men det är för tidigt för det ändå. Försöker att slappna av och njuta av att inte veta men det är inte helt lätt.
  • Tue 21 Jan 2020 13:06
    Anonym (Önskebarn) skrev 2020-01-21 11:12:28 följande:

    Lycka lycka till!

    Jag fick precis för mig att ta en CB early på RD6 med blasto. inte morgonurin, så detta var att jag föll för test-nerven. har fått svagt plus på denna dag förr en gång. Även om den visade neg. på RD 8 i höst i vad som sen blev en MA i vecka 8 ca. Men nu var den tvärblank.

    Vet ju att det inte blir lättare av att testa, så detta var dumt gjort. Gav bara ännu mer grubblande detta men eftersom det närmar sig BIM så är det ändå ok att vara lite förvarnad.

    Hoppas du får en fin ruvardag :)


    Ja det är lite farligt att testa tidigt. Men det behöver som du säger inte betyda något att det var neg nu. Vänta är det enda man gör känns det som..

    Hur var det när du var gravid, kände du det på dig?
  • Tue 21 Jan 2020 13:10
    MALinneaH skrev 2020-01-21 11:54:51 följande:

    Hej! Vet att vi hade lite kontakt i andra tråden. Hade inte tid följa till slut, mycket på jobb och annat! Lite paus efter två jobbiga äggplock!

    Så roligt att du också ruvar! Jag skrev lite om min status i ett inlägg intill. Jag tycker det är jättekonstig känsla att ruva. Fast det bara gått en dag så tänker jag att ?något borde jag väl känna?? Fast jag vet att det absolut inte är så. Jag ligger helt klart i riskzon för att tjuvtesta tidigare

    Jag önskar dig all lycka!


    Ja visst, känner igen dig :) Kul att vi är så nära i tid. Tråkigt att du har haft så jobbiga behandlingar och att det inte tagit sig. Nu är det vår tur! :)
  • Tue 21 Jan 2020 20:54
    MALinneaH skrev 2020-01-21 18:49:51 följande:

    Nu är det verkligen vår tur! :) Hur är status för dig nu? Hur har hösten gått och hur mår du?


    Ja det har väl inte gått så bra :P Det positiva är att embryona verkade starkare andra ivf-försöket och vi fick två till frysen. Ska få högre dos nästa vända så hoppas på fler till frysen då. Men det spelar tyvärr ingen roll hur många embryon vi får när de inte fäster.. Är så frustrerande att inte veta varför det inte funkar. Mår ok ändå.

    Hur mår du? Lyckas du koppla av något eller är huvudet fullt med ruvning 100%? :)
  • Thu 23 Jan 2020 08:21
    MALinneaH skrev 2020-01-22 10:40:31 följande:

    Vad bra att du fick två starka till frysen! Men såklart jobbigt när det inte vill fästa. Jag håller verkligen alla tummar jag kan för att det är din tur nu!<3

    Bra att du mår ok! Jag mår också ok faktiskt. Jag har verkligen haft noll förväntningar tidigare. Men nu när det är på riktigt så skruvas förväntningarna upp. Ju närmare man tycker sig komma! Men jag vet ju att det med största sannolikhet inte kommer funka på första insättning. Svårt att koppla bort måste jag säga. Min strategi är att bara inse att det inte går att koppla bort och försöka hitta lugnet i det.

    När ska du testa då?:)


    Skönt att du också mår ok. Låter som att du har en bra strategi :) Jag har en löjlig dröm att någongång få testa på testdagen. Jag hinner alltid få mens flera dagar före dock. Så jag brukar testa när jag får spottings så att jag kan sluta med lutinus. Är det som vid förra fet så borde det bli nästa onsdag. Skulle det vara så att inget har hänt så testar jag nog nästa lördag. Har du någon tanke på när du ska testa?
  • Mon 27 Jan 2020 11:55
    MALinneaH skrev 2020-01-24 23:53:26 följande:

    Okej, så spännande! Är lördag nästa vecka din officiella testdag?

    Håller tummarna för att du får plus!

    Det är verkligen både och det där med att testa tidigt eller inte. Är ju billigare att vänta.. Men jag resonerar som så att testa tidigt passar mitt psyke bättre. Att gå omkring och hoppas samtidigt som man är orolig för mensen är så sjukt påfrestande tycker jag. Jag tänker att om jag testar tidigt så kommer besvikelsen lite pö om pö. Om jag testar lite tidigt och får negativt tänker jag att hoppet finns men förväntningarna skruvas ned lite. Mer förberedd på mens. Istället för att hoppas en vecka i onödan!

    Men man fungerar ju så otroligt olika där, man gör såklart det som passar en själv bäst :)

    Jag har testdag nästa söndag, RD 13, BIM+4. Jag tänkte testa första nu på söndag, BIM-3.

    Jag är så nyfiken på hur det går för dig sen nästa vecka! Håller alla tummar!!<3 Uppdatera gärna när du vet mer.


    Hur gick det, testade du igår? :)

    Min testdag är 5 februari men antingen får jag mens eller så testar jag nu på lördag. Börjar bli ångest över att gå på toa.. Är riktigt nervösa tider.

    Håller med om att det är tusen olika tankar kring testandet, du gör helt rätt i att köra på det som passar dig.
  • Tue 28 Jan 2020 07:12
    MALinneaH skrev 2020-01-27 17:47:45 följande:

    Jag får omvärdera min strategi kring testning tror jag! Jag har blivit testgalen Jag testade faktiskt redan på lördagen. Fick jättesvagt positivt. Testade igen på söndag morgon och fick lika svagt. Fick en dålig känsla på söndag kväll, testade och fick nästan ingenting. Imorse något starkare igen. Känner mensvärk nu och bara väntar på att det blir ett MF. Alla symptom är borta (bröst, illamående, halsbränna).. Men kan ju vara något bara att HcG går upp och ner. Kanske hade druckit olika mycket. Vet inte.. Jag vet att jag låter helt vansinnig.

    Summa summarum: Nästa gång ska jag inte testa förrän absolut tidigast BIM. Jag blir ju helt knäpp! Men nu ska jag försöka tänka positiva tankar.

    Alltså rädslan för mensen är så jobbig! Jag förstår dig verkligen där. Jag håller tummarna för oss båda <3 Säg till när du testat (om du vill). Jag ska testa senare i veckan. Återkopplar då!


    Men stackars, låter jobbigt! Men ett positivt gravtest ändå så jag slänger in ett grattis :) Hoppas att det är som du säger att det bara är HcG som går upp och ner och att symtomen kommer tillbaka för dig. Tänk om det vore så enkelt som att bara inte tänka på det några dagar. Har SÅ svårt att fokusera på jobbet. Nu skulle det kunna komma spottings när dom helst..

    Hoppas att du får ett fint starkt test nästa gång :) Är spännande tider nu.
  • Wed 29 Jan 2020 16:03
    MALinneaH skrev 2020-01-29 11:49:13 följande:

    Jag testade idag (BIM) och jag tror att det faktiskt finns ett liv som utvecklas i mig. Ett starkare streck helt klart. Blev så glad men samtidigt så rädd. Men jag har bestämt mig för att nu ska jag vara glad. Jag hoppas att detta är gången då allt går vägen! Efter 4 års försök. Jag har testdag på söndag och då blir sista testningen.

    Jag förstår att det är svårt att fokusera! Jag tänker bara på detta, helt sjukt. Alla andra delar av IVF-resan är enklare psykiskt tycker jag. Ruvartiden - inte jobbig fysiskt men psykisk terror på alla sätt!!

    Håller tummarna för ett fint plus för dig!!<3

    Kramis


    Men vad härligt, grattis! :)

    Hoppas att du kan slappna av och glädjas åt att det är ett tydligt plus :)
  • Mon 3 Feb 2020 08:14
    MALinneaH skrev 2020-01-29 11:49:13 följande:

    Jag testade idag (BIM) och jag tror att det faktiskt finns ett liv som utvecklas i mig. Ett starkare streck helt klart. Blev så glad men samtidigt så rädd. Men jag har bestämt mig för att nu ska jag vara glad. Jag hoppas att detta är gången då allt går vägen! Efter 4 års försök. Jag har testdag på söndag och då blir sista testningen.

    Jag förstår att det är svårt att fokusera! Jag tänker bara på detta, helt sjukt. Alla andra delar av IVF-resan är enklare psykiskt tycker jag. Ruvartiden - inte jobbig fysiskt men psykisk terror på alla sätt!!

    Håller tummarna för ett fint plus för dig!!<3

    Kramis


    Det blev världens finaste plus igår! :)

    Finns inga ord, är bara helt helt fantastiskt!
  • Mon 3 Feb 2020 13:21
    MALinneaH skrev 2020-02-03 12:46:33 följande:

    Alltså jag är så otroligt glad för din skull!!! Grattis!!!

    Jag har lite mensvärk och blod så tror det är MF på g. Men jag kämpar på!

    Lycka till med detta nu, du är SÅ värd det efter allt. Det är din tur nu <3 Massor med kramar!!!


    Men nej! Har du ultraljud inbokad? Antar att det är ett tag kvar. Hoppas verkligen att det inte är något!

    Tack så mycket för gratulationen, det värmer så otroligt <3
  • Mon 3 Feb 2020 19:29
    MALinneaH skrev 2020-02-03 19:00:09 följande:

    Jag har ultraljud inbokat om 3 veckor, känns som en evighet! Jag har ont till och från men inget mer blod. Har googlat ihjäl mig och hittar alla möjliga varianter avseende vad det kan vara. Men det är bara att vänta och se!

    Har du ultraljud inbokat?


    Jag har testdag på onsdag så tänkte ringa då. Eller är det ok att ringa redan imorgon? Är så jäkla ivrig! :D
  • Sun 9 Feb 2020 21:08
    MALinneaH skrev 2020-02-09 17:17:45 följande:

    Hur har det gått för dig? Har du bokat in ultraljudet? :D Själv har det gått bra, inget mer blod och tog ett gravtest idag som visade superstarkt! Så mitt hopp lever


    Härligt! :) Jag ringde på testdagen, ska på ultraljud nästa vecka. Är nojig bara, känner fortfarande absolut ingenting förutom brösten. Ska bli så skönt att få veta!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet