Inlägg från: Anonym (Önskebarn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Önskebarn)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej, hoppar också in här. Hade i 2019 en ET, några Fet, varav en biokemisk graviditet, och MA med påföljande medicinsk abort och en skrapning. Tuff höst. Blir ny FET i naturlig cykel i Januari om allt går efter planen. Fortfarande ett par på frys. Har inte så stora förhoppningar men hellre en del rädsla för att behöva gå igenom missfall igen. Blir fint att ha kontakt med andra i liknande situation.

  • Anonym (Önskebarn)

    Till poddförslag kan jag lägga till «barn ønskes» om ni tycker det går bra med norska.

  • Anonym (Önskebarn)
    Anonym (anonym) skrev 2020-01-09 12:14:18 följande:

    Är det någon som vet hur man ska räkna sin ägglossning efter äggutplock? Räknar man från äggplocksdagen? Blödningen efter, är det mensen liksom. Ha en fin dag!


    Ja precis; äggplock blir att räkna som ÄL och för mig har blödningen räknats som en mens så vi har även fått göra FET på nästkommande ÄL.
  • Anonym (Önskebarn)

    Har ni erfarenhet med FET efter ovitrelle? Ska sätta in (5dgrs) blasto 7 dagar efter, och även om jag gjort det förut så börjar jag tänka att det är sent. Någon som lyckats med det? (För mig har det slutade med MA)

  • Anonym (Önskebarn)
    Anonym (Alesop) skrev 2020-01-12 00:02:17 följande:

    Blastocysten sätts in 7 dagar efter ovitrelle och 6 dagar efter eget LH omslag. Detta är för att balstocystens ålder (odlingsdagar) ska vara lika många dagar som efter ägglossning. Efter ovitrelle räknar man med ägglossning efter 2 dygn(äggen plockas 36 h efter ovitrelle) och ett dygn efter eget LH omslag.

    Embryots utveckling efter befruktning måste matchas med endometriets ålder, embryot kan bara fastna i en viss fas i sin utveckling och slemhinnan kan bara låta embryot fastna i en viss fas(ålder efter ägglossning)

    Så 7 dagar senare är precis rätt.

    Kanske blev helt obegriplig förklaring?

    Efter insättning av fryst blastocyst ligger chansen för graviditet(ej samma som levande fött barn) på 40-50%


    Tack för utförligt svar:)Det är bara att jag nu kände sån enorm ÄL-smärta redan ett dygn efter ovitrellen.. tycker löpet känns kört och hr inte ens gjort insett än. men men, det är nog ett sätt att skydda mig också och att inte ha så stora förhoppningar. Känns som risk för att det dröjer innan det kan bli graviditet som faktiskt håller efter flera missfall på rad nu. Kliniken har antytt att de kan ta något mer test för ev. Blodförtunnande så då har jag en plan B.
  • Anonym (Önskebarn)
    erica1988 skrev 2020-01-15 17:12:13 följande:

    Hej!

    Jag vill gärna följas åt.

    Jag är 31 år och min man är 44 år

    Vi kör på heminsemination sedan 1,5 år tillbaka då vi har problematik med att ha sex.

    Jag har haft barnlängtan sedan jag va 14.

    Jag och min man har försökt i 8 år nu.

    Jag och maken gjorde utredning förra sommarn/hösten. Vi fick då reda på att jag har ärrbildning på min ena äggstock som komplikation från min GBP 2017. Och att jag har tydligen problem med sköldkörteln. Så det blev lite utdraget med att hitta rätt dos med levaxin. Plus att min man har få spermier.

    Vår läkare rådde oss då till IVF då det ser ut som att vi har ganska små odds att bli gravida själva.

    Vår remiss mottogs på RMC i Malmö i slutet på november och detta går inom vårdgarantin. Så nu väntar vi bara.....

    Tycker man gör inget annat än att vänta.

    Vänta på ägglossning, vänta på BIM

    Vänta på posten.

    Samtidigt som man möter gravidmagar, småbarn, barnvagnar och gravidbesked på instagram/Facebook om vart annat.

    Under denna tiden som vi försökt har människor i vår närhet både fått nummer 1,2 och 3.

    Tillochmed folk som sagt att de aldrig vill ha barn för att dom hatar barn. Dom har hunnit få barn......

    Blääääää

    Finns på instagram 1plus1villbli3

    Puss!


    Vill bara säga att jag känner mig väldigt igen i allt du skriver. Den sista i räckan som ?råkade? bli gravid igen nu är systern. Nu har jag ingen av de närmaste jag orkar möta längre. Och det värsta är när någon tror sig ?förstå?. Det tror jag faktiskt Bara ni här inne gör, som är igenom liknande resor.

    Det gör så ont och gör en så ensam. behöver skydda mig själv.

    Jag är på tredje FET nu men vågar inte ens hoppas en gnutta, ser det bara som en stor utgiftspost både ekonomiskt och psykiskt.

    Håller tummarna för er<3
  • Anonym (Önskebarn)
    Fifen skrev 2020-01-15 07:10:07 följande:

    Idag är det dags att bli ruvare igen!

    Gör vår femte FET idag. Läkaren tycker dock att vi ska se detta som vårt andra försök. Då jag tydligen har en större livmoder än normalt upptäckte de vid sista återföringen att de satt dit embryot för långt ner i livmodern vid tidigare försök.

    För andra gången gör vi i stimulerad cykel med Progynon och Lutinus nu innan insättningen. Jag hoppas att läkaren säger ok till att denna gång även ta Prednisolon. Sist mådde jag så jäkla dåligt av alla hormoner. Denna gång har jag kunnat vara mer kontinuerlig med träningen och tycker att jag hittills mår bättre denna gång.

    Hoppas så att det blir femte-andra gången gillt för oss!!


    Hur går det med dig? Har du testat något denna gång?Jag ruvar för 4e gången ungefär likt dig och har noll symtom, känns oroligt även om erfarenheten säger att det inte måste vara ett bevis på utfallet. Vågar inte börja testa innan denna gång, känns fint att leva i hoppet så länge det går.

    Hur går det för andra som ruvar?
  • Anonym (Önskebarn)

    skickar lite lyckoönskningar till er som ruvar nu<3

  • Anonym (Önskebarn)
    Ölandstoka skrev 2020-01-21 10:35:33 följande:

    Jag är på ruvardag 3 idag. Inga symtom men det är för tidigt för det ändå. Försöker att slappna av och njuta av att inte veta men det är inte helt lätt.


    Lycka lycka till!

    Jag fick precis för mig att ta en CB early på RD6 med blasto. inte morgonurin, så detta var att jag föll för test-nerven. har fått svagt plus på denna dag förr en gång. Även om den visade neg. på RD 8 i höst i vad som sen blev en MA i vecka 8 ca. Men nu var den tvärblank.

    Vet ju att det inte blir lättare av att testa, så detta var dumt gjort. Gav bara ännu mer grubblande detta men eftersom det närmar sig BIM så är det ändå ok att vara lite förvarnad.

    Hoppas du får en fin ruvardag :)
  • Anonym (Önskebarn)
    Fifen skrev 2020-01-21 13:14:37 följande:

    Jag är liksom dig på RD6 och kunde inte heller hålla mig från att tjuvtesta idag. Min sambo fyller år idag och jag ville så gärna kunna visa upp ett plus lagom till födelsedagsfrukosten. Testade med ett test som ska mäta hcg 5 mlU/mL med morgonurin, så tänker att det borde kunna visa något idag om det hade tagit sig. Men inget.:( Blir så ledsen.

    Tycker att jag är sjukt trött sedan i lördags och har inte känt så tidigare. Men det kanske är för att vi varit borta och åkt slalom i fyra dagar och inatt har det blåst så mycket att jag inte sovit så mycket på grund av det. Annars är det bara symptom som jag kan hänföra till Lutinus.


    Å nej, suck.. hoppas verkligen inte det stämmer. Jag har haft så lågt hcgnivå som 19 på dag 10 efter insätt av blasto (det är testdag för kliniken, de vill ha blodprov). Och hcg 26 dag 12 (17dpo, dag 10 var då en lördag. Blev kanske rörigt detta..?). Så det är ju lågt och skulle innebära att det är för tidigt att få utslag idag med urin.

    Jag är också sjukt trött, men vet att jag blir det av lutinus.

    Hoppas ni får en fin dag och klarar att släppa ruvandet till tider.
  • Anonym (Önskebarn)
    Ölandstoka skrev 2020-01-21 13:06:39 följande:

    Ja det är lite farligt att testa tidigt. Men det behöver som du säger inte betyda något att det var neg nu. Vänta är det enda man gör känns det som..

    Hur var det när du var gravid, kände du det på dig?


    Jo jag har känt det på mig. Varit säker liksom. Men nu har jag blivit ?immun? och vågar inte tro att några symtom är annat än normalt och kan inte lita på min känsla längre.

    Vänta är så tungt. Ivf är en evig väntan.
  • Anonym (Önskebarn)
    VårResa skrev 2020-01-21 18:04:51 följande:

    Ruvardag 6... känns som dag 26... tiden går sååå sakta! Mina bröst har varit svullna som tusan och bröstvårtorna ömma. Men nu börjar de lugna ner sig så börjar tro att det här inte kommer gå som vi önskar :(


    Håller tummarna för att det går vägen<3 Känns likadant här. Har inte ens fått ömma bröst denna gång. De närmaste dagarna blir om möjligt ännu längre..
  • Anonym (Önskebarn)

    Då gick inte detta heller. Ses kanske senare i år i tråden men hoppas det gått bra för er alla innan dess:)

  • Anonym (Önskebarn)
    Fifen skrev 2020-01-23 06:01:37 följande:

    Fy vad tråkigt! :( Tar ni en paus från allt detta ett tag nu?


    Vet inte, får väl prata med kliniken. Vet ju att man måste resa sig igen. Men varför ska det lyckas efter så många misslyckanden? Vi går privat med så vi måste spara mer nu.

    Håller tummarna för dig nu!
  • Anonym (Önskebarn)
    Merymo skrev 2020-03-03 09:01:00 följande:

    Jag har genomfört IVF och plussade för en vecka sedan, dock var test Dagen igår. När jag ringde kliniken för att meddela plussat så glömde jag fråga om progestronet. Jag ska enligt min klinik endast använda det i 18 dagar. Är det någon här som plussat och blivit meddelad att fortsätta med progestron efter testdag? Jag är riktigt nervös att det kommer leda till missfall för kan inte hitta någon information när egen producerad progestron kommer igång med IVF.


    Hei,

    Detta kan säkert variera efter individuella behandlingar. Men min klinik sa att jag skulle sluta på testdagen men om det kändes psykiskt jobbigt så kunde jag använda upp packen för den skull. Men progesteronet skal redan produceras själv sa dem. detta var vid en FET. Kommer inte ihåg hur det var vid färsk.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet