• Noonni

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej på er!

    Gjorde första IVF försöket i oktober 2019.

    Fick endast tillbaka ett embryo efter att 7 blev befruktade. Resten delade inte på sig som dom skulle. Har tydligen dålig äggkvalite.

    Men det här guldägget som vi kallade det resulterade i ett plus som sen blev en blödning.

    Jag blödde och hade ont, kramper i livmodern på nätterna.

    Kollade HCG på kliniken och det steg kraftigt för varje dag.

    Men jag hade ont och fick läggas in. Men det blev bättre och jag fick åka hem. Ingen läkare kunde se någon graviditet i livmodern.

    Fick diagnosen missfall, mola, normal graviditet och utomkveds under två veckors tid.

    Sen kom smärtan med sån kraft att jag inte kunde göra annat än skrika. Åkte in med ambulans och gjorde en akut titthålsoperation. Dom plockade bort vänster äggledare eftersom den var blå och svullen. Så nu är jag återställd och vi ska börja med sprutor i mars. Känner mig fortfarande orolig och uppgiven efter allt som hänt. Det vore skönt att följas åt här med andra som kämpar för bebis.

  • Noonni
    MALinneaH skrev 2020-02-03 19:00:09 följande:

    Jag har ultraljud inbokat om 3 veckor, känns som en evighet! Jag har ont till och från men inget mer blod. Har googlat ihjäl mig och hittar alla möjliga varianter avseende vad det kan vara. Men det är bara att vänta och se!

    Har du ultraljud inbokat?


    Ring till kliniken och be dem kolla dig. Dom kan ju se om ditt HCG stiger eller sjunker. I mitt fall var det utomkvedshavandeskap. Fick operera akut. Så ring och be att dom håller koll på dig. Vill inte skrämmas men bättre att ta det säkra framför det osäkra. Kram
  • Noonni
    MALinneaH skrev 2020-02-03 22:48:47 följande:

    Efter en snabb googling ser jag ju att det är fullt möjligt även vid IVF :-O Tänkte att de liksom ?placerar? blasocysten. Tycker det borde göra mer ont men jag vet inte!


    Ja jag gjorde en IVF och den vandrare in i vänstra äggledaren så den är bortopererad nu. Gjorde bara lite småont i början men i v 7 fick jag riktigt ont. Blödde till och från. Ibland ljusrött och ibland gammalt mörkt blod. Vilken vecka är du i?
  • Noonni
    MALinneaH skrev 2020-02-04 21:08:03 följande:

    Usch Jobbigt!

    Jag har inte blött något mer sen igår. Så hoppet har såklart stigit lite! Jag har inte så ont så att jag måste ta värktablett. Mer som mild mensvärk. Jag avvaktar lite tror jag! Ringde kliniken i alla fall och informerade.

    Jag går in i vecka 6 imorn onsdag! Så det är väldigt tidigt.

    Men om det kommer blod fler gånger så kanske jag ska överväga att försöka få en kontroll!


    Ja det va inget vidare men ska ta nya tag i mars.

    Okej men det kan ju vara en nödblödning som legat och skvalpat för att komma ut lite sent. Vi hoppas på det. Sen så vet jag några som har haft mens nästan hela graviditeten.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet