• Merymo

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Jag har genomfört IVF och plussade för en vecka sedan, dock var test Dagen igår. När jag ringde kliniken för att meddela plussat så glömde jag fråga om progestronet. Jag ska enligt min klinik endast använda det i 18 dagar. Är det någon här som plussat och blivit meddelad att fortsätta med progestron efter testdag? Jag är riktigt nervös att det kommer leda till missfall för kan inte hitta någon information när egen producerad progestron kommer igång med IVF.

  • Merymo
    Nikkilijo skrev 2020-03-03 12:48:57 följande:

    Grattis! Min klinik sa att jag endast skulle ta progesteron två veckor, även om jag plussar. Känns lite läskigt att sluta med det tvärt, om jag nu lyckas plussa, men får väl lita på att de kan det där.


    Tack!! Är super glad men gud vad jag är nojjig likaså. Trodde jag skulle vara mer lugn. Jag har fått mer mens liknande värkar och det är så typiskt att det känns i livmodern när jag slutat med lutinus. Innan har det varit mer molande värk runt omkring. Misstänker ligamenten... pratade med kliniken idag och de sa att min kropp bör producera lutinus själv. Men verkligen läskigt att sluta..

    Jag hoppas du plussat! Ska läsa i tråden om du skrivit lite Om din väg :)
  • Merymo
    Anonym (Önskebarn) skrev 2020-03-03 10:56:33 följande:

    Hei,

    Detta kan säkert variera efter individuella behandlingar. Men min klinik sa att jag skulle sluta på testdagen men om det kändes psykiskt jobbigt så kunde jag använda upp packen för den skull. Men progesteronet skal redan produceras själv sa dem. detta var vid en FET. Kommer inte ihåg hur det var vid färsk.


    Okej! Jag har gjort färsk. Kliniken sa samma sak? Att jag bör producera hormonet själv. Men jag undrar hur de vet det. Kan inte minnas att progestronvärdet fanns med i undersökningen. Är du i processen nu?
  • Merymo
    Bubas skrev 2020-03-03 11:28:21 följande:

    Funderar lite på det här med testdag.

    Jag har testdag på rd13 med 3 dagars embryo vilket verkar lite tidigt när jag läst andra trådar.

    Vilken rd har ni testdag?


    Testdag 18 dagar efter äggplock. Så för min del rd 16 med 2 dagar embryo. Men jag plussade på rd 9 så jag började testa tidigare.
  • Merymo
    Nikkilijo skrev 2020-02-29 09:42:57 följande:

    Inga ägg klarade sig till frysen :( nu får vi hoppas att jag ruvar på ett bra ägg! Är på ruvardag 3. Blir extra nojig nu när jag inte har några extra i frysen, vill inte behöva börja om med allt...


    Hoppas att det är guldägget :) :) blir testdag för dig den 11e?
  • Merymo
    Nikkilijo skrev 2020-03-04 12:42:03 följande:

    Tack! Ja precis, den 11de! Mens beräknad på söndag om man räknar äggplock som äl, så kommer testa i helgen redan. Eller om jag tjuvtestar redan från imorrn, haha! Har massa stickor hemma.


    Förstår! Jag testade 8 dagar innan test dagen pga symptom som kändes annorlunda. Och då var det svagt positivt, sedan tog jag varje dag efter det tills stickorna tog slut???? kunde inte hålla mig. Meddela hur det går!
  • Merymo
    Nikkilijo skrev 2020-03-04 12:44:46 följande:

    Hur gör ni andra när ni ruvar? Lever ni på som vanligt? Jag har inte vågat träna något för att jag haft ont i magen sen äggplocket och nu spänningar över livmodern, som jag tror är en biverkan av lutinus. Sen har jag såna sug efter sötsaker och chips sen jag tog alla hormonsprutor, så jag har ju absolut inte levt hälsosamt de senaste 2-3 veckorna. Känner mig lite skyldig och tänker att det kanske påverkar embryot negativt, om det nu fortfarande växer på.


    Jag tränade inte pga rekommendation från läkare efter äggplock. Men lutinus gjorde mig så svullen och förstoppad att promenader blev ett måste. Ät mkt fibrer så att tarmarna kommer igång. Tar du folsyra? Chips och godis kommer inte påverka embryot men att äta näringsrikt kommer ju vara värdefullt när det utvecklas till en graviditet. Jag åt loss med choklad och en massa gott. Choklad läste jag sedan att det innehåller ändå ganska mkt koffein så det har jag slutat äta det nu. Jag är en person som slukar 200 g på 2 sekunder...
  • Merymo
    Bubas skrev 2020-03-05 07:42:20 följande:

    Då var vår resa slut. Negativt idag på testdagen. Blir ingen bebis/bebisar.

    Gud vad man trodde på att detta skulle gå vägen.

    Jag och sambon hade bestämt att vi bara skulle göra ett försök med ivf. Nu vet vi inte om vi ska försöka en gång till.

    Finns det nån chans överhuvudtaget liksom?.

    Ska vi kasta 40 000kr till i sjön?

    Eller ska man hoppas på att vi ändå lyckas på egen hand. Läkaren har ju ändå sagt att det inte är omöjligt. Vi har ju dock försökt i 3 år utan resultat. Och yngre blir jag ju inte. 42 år.

    Pust,svåra frågor.


    Ledsen att det inte gick denna gången. I all information en läser om IVF, så står det att chansen att bli gravid är stor utdelat på flera IVF försök. Därför många köper 3 paket. Pengarna betyder mycket när något inte är vunnet, så ni behöver ta ställning till om det är att förlora pengar eller att investera pengar i något som kanske kommer leda till en bebis. Beslutet är svårt när man kämpat länge och när man får höra att en del odds är emot en. Men jag lever alltid på hoppet. Även det omöjliga har ibland blivit möjligt. Pengar kommer och går, har ni möjligheten att betala utan att hamna i stora skulder och ekonomiska svårigheter så tycker jag att ni ska köra!
  • Merymo
    Nikkilijo skrev 2020-03-05 12:49:44 följande:

    Jag fick inga restriktioner, konstigt!

    JAg tar folsyra och multivitamin :) Är också den typen där ett choklad bara försvinner blixtsnabbt haha! Visste inte att det innehåller koffein dock!


    Som jag förstod det så var det endast för att inte riskera att vridning av äggstock då de är förstorade efter IVF. Så efter 1-3 veckor kan man börja träna som vanligt. Visste inte jag heller! Jag googlade på kaffe för jag vill gärna dricka min standard cappuccino på morgonen. Har alltid dubbel espresso i den så försökte hitta information. Men lyckades bara hitta om bryggkaffe. Och då fanns en lista med annat som innehöll koffein som är bra att minska/ sluta med. choklad fanns med där, dock lägre siffra.

    Jag har börjat med "gravid" tabletter. De innehåller mer folsyra och allt annat viktigt för bebisens utveckling i början. Så behövs bara en tablett :))
  • Merymo
    Nikkilijo skrev 2020-03-09 21:36:26 följande:

    Blöder massor :( officiell testdag nu på onsdag, men är helt säker att det inte gick vägen. Funderar på att höra med kliniken om det långa protokollet kanske är bättre för mig, eftersom jag endast fick ut fem ägg av det korta. Någon som har erfarenhet av att byta protokoll?


    :( har du pratat med kliniken? Angående blödningen.

    Jag har inte så bra koll på vad de olika protokollen är bra för, eftersom att min inte var en planerad IVF. Råkade bli för mkt av min ägglossningsstimulering. Hoppas någon annan här har mer koll! Lycka till! Hoppas det går vägen för dig snart <3
  • Merymo
    Astrid40 skrev 2020-03-24 10:10:46 följande:

    Jag har kört med litinus vaginaltabletter ni i en vecka och det är kladdigt, men vad gör man inte :). Har väldigt spända bröst och svullen mage fortfarande, men det är väl biverkningar av lutinus tänker jag. Vad har ni för erfarenheter av biverkningar?


    Jag hade jätte mycket biverkningar av lutinus. Min mage svullnade upp så mycket! Jag såg super gravid ut och petade man på magen så gick den inte in. Så var också hård inuti. Gick knappt på toaletten. Mina bröst svullnade rejält. Och jag kunde börja gråta för minsta lilla. Typ av en fin låt på radion... jag kände mig typ gravid av lutinus. Konstig känsla.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet