• AndraSladdis

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (#2) skrev 2020-02-24 20:07:29 följande:

    Jag är gravid. Viss chock.


    Jättegrattis!!!
  • AndraSladdis

    Hej alla!


    Är ny här och vi ska börja vår första IVF i början av mars (eller vid nästa mens). Det har inte hittats något fel på oss, men detta rekommenderas av läkarna p.g.a. min ålder som kan vara en stor faktor (40 år). Vi har försökt naturligt i sju månader.


    Har redan läst denna tråd de senaste dagarna och lärt mig mycket. Ser fram emot att följa er andras resa samtidigt som jag hoppas kunna få råd och stöd här! 


    Vi börjar med korta protokollet när min mens börjar, med Menopur 300 dagligen och Fyremadel för att hindra ÄL från dag 4. Inför äggplock tas Ovitrelle och Suprefact. Har ni några kommentarer på upplägget? Glad Något som haft liknande?

  • AndraSladdis
    Bubas skrev 2020-02-25 19:08:02 följande:

    Dom såg 6 men 4 var alldeles för små. Dom växte bara till mellan 8 och 10mm och sen hände inget mer.

    Jag är nämligen 42 år och har lågt amh värde 0.32. Dom sa det blir nog inte bättre än det här.

    Japp, dom satte i båda 2. Det var faktiskt deras förslag.

    Vi hade bestämt och bara göra ett försök eftersom vi gör detta privat. Så dom ville väl öka chanserna lite.

    Dock förklarade dom ju riskerna med tvilling graviditet.

    Jag har 2 barn sen innan som blev till på naturlig väg . Jag fick dom när jag var 23 och 27 år gammal. Hade inga problem med dom graviditeterna.

    Har en ny man sen 6 år tillbaka och vi Hade försökt i nästan 3 år innan vi sökte hjälp.

    Han har inga barn sen innan.

    Nu hoppas vi bara på att åtminstone ett ägg fäster???? Nervös väntan.


    Vad spännande! Hoppas verkligen att minst ett ägg fäster! Jag är också äldre (40) och det skulle vara drömmen att sätta in två fina embryon.
  • AndraSladdis
    Alex1992 skrev 2020-02-26 09:10:04 följande:

    Jag börjar med sprutorna ikväll! Kör korta protokollet här med, i vårt fall så var det läkaren som sa att vi skulle köra på korta och jag höll med! :)

    Börjar med bemfola 150 i dos sen har jag första ultraljud på måndag, så spännande!


    Det blir roligt att följas åt! Jag börjar med sprutorna så fort jag får mens, vilket är troligtvis i morgon (fått spottings nu). Jag ska ta Menopur 300.
  • AndraSladdis
    bonzo skrev 2020-02-26 09:25:29 följande:

    Spännande, jag är också 41 år och ska snart starta upp ivf. Två barn sen innan. Ska spruta menopur 187,5 . Vad har du för amh? Med tanke på att du riskerar bli överstimulerade ? Jag har 3.3 i amh.


    Jag är 40 och ska börja med Menopur 300 i dagarna!
  • AndraSladdis
    Nikkilijo skrev 2020-02-26 13:43:47 följande:

    Alla fem ägg blev befruktade, så nu är jag påväg hem från Danmark med ett litet embryo i mig. Hoppas hoppas att det vill stanna!


    Hoppas verkligen det! Lycka till!
  • AndraSladdis
    Nikkilijo skrev 2020-03-06 07:49:04 följande:

    Rd9 med tvådagars och negativt test imorse :( mens beräknad om två dagar. Vet att det antagligen är tidigt, men man blir ju så nedslagen av negativt test. Ändå kan jag inte låta bli att testa.


    :(. Hoppas att det var för tidigt!
  • AndraSladdis

    Det var alltså jag som missat två Menopur-sprutor p.g.a. att jag injicerat mig med ren luft två första dagarna Förvånad. Skrev extra anonymt för att jag skämdes så!


    I dag var jag på första UL på stimuleringsdag 5 (borde varit dag 7). Det verkar tack och lov att jag inte har förstört cykeln! Ingen blåsa var dominant, som kan vara risken när man börjar stimulera för sent. 10-11 äggblåsor syntes, tydligen svårt att avgöra hur många som växer klart eftersom de var små. Fortsätter med samma dos Menopur, nästa UL om fyra dagar. Blev glad! Glad

  • AndraSladdis
    Clemmentina skrev 2020-03-05 11:15:09 följande:

    En liten uppdatering från mig. Testen började bli svagare för 1,5 vecka sedan och i tisdags började jag blöda. Idag gjorde jag ett vul. Det fanns inget spår av graviditeten kvar. Det har varit oroliga veckor sedan jag plussade sent och svagt så även om jag är ledsen är det skönt att få ett klart besked nu. Jag ska ringa kliniken så snart jag slutat blöda. Vill ju bara försöka igen med en gång...


    Beklagar! Men det lyckades ju nästan nu, så nästa gång kan ju gå hela vägen. Har du något i frysen eller ska börja en ny cykel?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet