• Patronsaint

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Sassaaaa skrev 2019-12-11 19:48:25 följande:

    Hej , jag fick hem mitt brev idag och får välja mellan fem kliniker i Stockholm. Någon här som tipsar om någon speciell klinik, jag tycker det är svårt att välja. Vilken lättnad att det är pågång för flera av oss också :)


    Jag valde stockholm ivf i hammarbysjöstad. Verkar ha bra personal och ligger närmast för oss. De verkar oxå ha kvällsöppet ibland och det är ju awesome om man inte vill påverka jobbet.
  • Patronsaint
    Kiiwii90 skrev 2019-12-16 15:04:35 följande:

    Idag var jag och sambon på vårt startsamtal där vi träffade vår läkare och gick igenom upplägget för vår IVF. Pga julstängt kan vi börja i januari/februari när min mens kommer.

    Fick även testa att sticka själv mig i magen med Gonal-F pennan, jag är såå spruträdd och har större risk för överstimulering så det kommer bli en intressant vår jag har framför mig. :-P


    Vad kul då är ni ju verkligen igång när jag bokade tid fick jag tid till både läkare och sköterska samma dag i januari och tanken är att jag veckan efter ska börja behandlingen.

    Tog mötet lång tid?
  • Patronsaint

    Hej tjejer! God fortsättning.

    Asså jag har ett moraliskt dilemma. Vi ska på vårt första besök den 21 januari och enligt de dom sa i telefon borde vi kunna börja vår behandling samma helg. Nu har det dykt upp en jobb grej 2 veckor senare då min chef vill att jag ska flyga till ett av våra andra kontor. Tror ni man kan göra det? Eller blir det mitt i hela behandlingen Ska man försöka avstyra resan?

    Hur har ni tänkt kring arbete och ivf. Har ni berättat?

  • Patronsaint
    Reflexgarn skrev 2020-01-04 11:14:08 följande:
    Jag har berättat, men det är för att jag jobbar på ett sådant sätt att jag måste få godkänt innan jag går iväg på arbetstid (jobbar i vården). 
    Angående behandlingen så beror det ju på program du kommer gå efter, vet du vilket de tänkt för dig? Oavsett så startar du ju inte behandlingen förrän första menstruationsdag så beror ju också på om mensen verkligen kommer den helgen, tidigare, eller senare. 
    När jag körde endast sprutor så tog det tio dagar från sprutstart tills äggen skulle plockas så då kan det gå, förutsatt att du hinner med återinsättning innan du åker. Men det bästa är att ringa till dem och kolla om du är osäker eller ta det vid besöket.
    Tog mod till mig och berättade för min närmsta chef och fick ett helt underbart bemötande med full förståelse. Hon sa bland annat att jag inte skulle tänka på arbetet det löser vi med komp och semester osv så det behövde jag inte vara orolig för. Snacka om lättnad! Har varit så orolig över vad dom skulle säga.

    Gällande podd tips kan jag bara signa under på ruvarpodden. Tycker dom förklarar mycket om och under IVF på ett bra sätt. Men nu har jag lyssnat slut på den buhu och skulle vilja hitta någon annan bra podd  
  • Patronsaint
    Emmylou91 skrev 2020-01-07 19:49:06 följande:

    Finns det någon här i tråden som går/ska börja på IVF i Sthlm? Isf vilken klinik har ni valt? :)


    Vi går hos stockholm ivf i hammarbysjöstad. Eller ja första besöket om 2 veckor.
  • Patronsaint
    Fifen skrev 2020-01-10 06:31:46 följande:

    Vi går också hos Stockholm IVF i Hammarby sjöstad. Vi är verkligen jättenöjda! Alltid trevlig och proffsig personal! Har hunnit med och träffa många läkare och jag tycker alla är toppen! :)


    Åh vad skönt att höra. Magkännsla känns så rätt med dom och när man har ringt har dom varit super trevliga!
  • Patronsaint

    Börjar bli skapligt nervös inför första mötet på kliniken om två veckor. Någon som varit på första mötet? Vet ni om man blir invägd då? Ligger just nu 1-2 kg över bmi gränsen. (Har pco och har svårt att hålla vikten. Men har gått ner 35kg sedan jag var som störst)

  • Patronsaint
    Clemmentina skrev 2020-01-14 08:59:12 följande:

    Vi hade vårt strax innan jul! Jag blev inte invägd utan det gör man nog först senare. Ska tilläggas att jag har något förhöjt BMI. De frågade nog endast om vikten stämde (i förhållande till det som stod i pappren från utredningen). Att gå ner 35 kg är så bra gjort. Heja! Vilken gräns är det du ligger 1-2 kg över? Spännande med uppstartsmöte för er!


    Har dock bara gått ner 6 kg sedan första mötet på utredningen tills de sickade remissen och remissen gick igenom. Har 35,4 i Bmi just nu här är ju gränsen 35. När jag pratade med kliniken för att boka mötet lät det som om jag skulle börja behandlingen samma vecka mer eller mindre. Blir orolig att dom ska skjuta på allt nu.
  • Patronsaint

    Imorgon är äntligen första besöket på ivf kliniken. Ska bli så spännande att se hur det ska gå. Är stolt över mig själv att jag har lyckats gå ner de sista kilona till bmi gränsen och ligger nu under gränsen. Så nu hoppas vi bara att allt annat går vägen

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet