• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-05-07 15:44:56 följande:

    Va fruktansvärt igår när jag tog dem 4 cytotecen

    Hade fruktansvärda värkar & både kräktes å svimfärdig

    Lite bättre idag dock

    Känns sådär när man skulle vart i v 10 nu egentligen:(

    Jag har ju ingen egen ägglossning så får se va dem rekommenderar när vi känner oss redo igen

    Då jag blöder fortfarande & inte riktigt frisk från ÖS än..

    Hoppas bara dem klarar upptiningen!


    Deprimerande. Tungt. Inte nog med att du fick så kraftig reaktion på ÖS utan tvingas genomgå detta också ..:(

    Ska du på återbesök för koll att allt kommit ut?
  • Astrid40

    Idag var jag på 1a inskrivningssamtal. Lite trevligare denna gång. Förra gången gick jag precis efter ett mf, behövde prata av mig lite.

    Sköldkörtelprov nästa v och de andra proverna v 22. Vecka 23 inbokat tid för kub och ultraljud. NIPTest beroende på vad kub visar.

    Sa till barnmorskan att det är svårt att glädja sig, man vågar inte riktigt än. Hon var väldigt bra och förstående. Fick förtroende för henne. Hade dock gått upp en del i vikt redan :) hur ska det här bli :D

  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-05-07 21:37:08 följande:

    Nästa vecka på tisdag ska jag på återkom för att se så allt är ute.

    Sen veckan efter tillbaks för nya prover pga ÖS

    Sen i mars har jag vart hos läkarn ca 1-2 ggr i veckan..


    Många besök. Speciellt tråkigt när besöken inte är av positiv anledning.

    Hur länge tror de att du får dras med din ÖS?
  • Astrid40
    AndraSladdis skrev 2020-05-09 10:09:10 följande:

    Folks, hur orkar ni med ruvartiden? Tycker det känns väldigt svårt. Är på RD 5 nu med 2-dagars embryo. 

    Jag vet att man inte ska, men kan inte låta bli att googla saker mer än en timme om dagen. 

    Jag jämför symptom med den enda gång jag fick svagt positivt naturligt, och känner inte något nu, så min känsla att embryot redan gett upp (jag vet att det är helt ovetenskapligt och man behöver inte ha symptom när embryot är 6 dagar gammalt). Ändå har jag 1.5 vecka kvar till testdagen, så hur orkar man? Jag är rädd för att man blir mer och mer besviken med tiden när symptomen inte dyker upp, och ändå måste man vänta ut tiden. Kanske känner jag så här för att vi inte har embryon i frysen och har dålig prognos för fortsatt IVF.

    Förlåt för ett negativt inlägg. Men vad gjorde ni för att stå ut under ruvartiden? Och den frågan som jag previs lovade mig att inte ställa: När kom de första symptomen med 2 dagars embryo för er?

     


    Jag hade mer eller mindre samma symptom som när det är mens på G så det var inte självklart för mig. Kände mig svullen och och öm i brösten efter sprutorna. Jag mår fortfarande inte illa och är i v 9+5. Jag ska vara tacksam för det sa barnmorskan. Jag satte också in ett 2-dagars. Jag tjuvtestade 2 dagar innan min utsatta testdag. Jag testade på kvällsurin och fick få ett vääääldigt svagt plus. Morgonurin på testdagen var det ingen tvekan om att det var ett plus :D. Lycka till med ruvningen!
  • Astrid40
    Grustradgarden skrev 2020-05-10 17:52:13 följande:

    Det är imorgon en vecka sedan jag gjort äggplock. Man fick ut 7 ägg, varav 6 st var bra. Idag har jag haft SÅ ont och känt mig öm i livmodern och runt om. Har nästan spytt och bara kunnat ligga i sängen med en vetekudde. Tryckt i mig Alvedon. Kan knappt kissa och när det väl fungerar gör det jätteont... Är det något man behöver söka för eller är det normalt?


    Hej. Jag tycker absolut att du ska ringa kliniken imorgon, låter som det är något som inte står rätt till. Jag hade ont äggplocksdagen och dagen efter, sedan mycket bättre. Inte sådana smärtor efter det.
  • Astrid40

    Några sömnlösa nätter framför mig igen... Ultraljudskoll (vul) nr 2 på onsdag (v 10+ 2). Hoppas att det fortfarande är ett litet hjärta som tickar därinne.. sååå nervös

  • Astrid40
    Grustradgarden skrev 2020-05-11 22:27:21 följande:

    Tack för svar! Det känns bättre idag, men ska prata med kliniken på onsdag och kommer då fråga vad som kan ha hänt.

    Jag fick som sagt ut 6 ägg. Inga befruktades med vanlig ivf. De såg inget fel på varken ägg eller spermier. Nu har en fråga dykt upp i mitt huvud som jag hoppas att ni kan svara på. Kan dom ha missat något test i min utredning? Det enda man gjort är att spola mina äggledare och dubbelkollat ett något förhöjt prolaktinvärde. Hur vet man tex om man har endometrios eller pcos? Jag försöker hitta ?felet? i hos oss.


    Har din man lämnat spermaprov? Har du lämnat blodprov förutom prolaktin? För vår del fick min man lämna prov + gynundersökning å spolning för mig. Både jag å min man tog blodprov, kromosomanalys, smittprover, jag sköldkörtel bl a... kommer inte ihåg alla.
  • Astrid40
    Grustradgarden skrev 2020-05-12 09:30:38 följande:

    Tack för svar!

    Ja, jag tror att jag tagit prover på sköldkörteln, men har inte fått reda på vilka prover som tagits faktiskt.. många blodprov i alla fall. min sambo har lämnat blodprov och flera spermaprov utan anmärkning, ca 61 miljoner i det provet vi fått reda på antal.

    När kör man långa protokollet? Vad är det bra för?


    Ok bra, då låter det ju som ni har kollat ordentligt innan.

    Jag körde själv korta protokollet. Jag kan ha missuppfattat men vad jag har fått höra så beror protokoll på hur provsvaren ser ut, ex amh-värdet. Ni som vet får gärna rätta mig. Jag var glad att slippa det långa eftersom kroppen mer eller mindre sätts i menopaus innan man börjar med sprutorna så det känns tuffare.
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-05-13 07:23:40 följande:

    Lycka till idag Astrid!! Håller tummarna, uppdatera oss sen :))


    Tack, det ska jag göra. Inte sovit en blund inatt. Hörs senare
  • Astrid40

    Lycka! Allt såg fint ut på vul. Fint hjärtslag, navelsträngen rörde sig i takt ned hjärtat. Lagom mängd fostervatten och storleken på lilla Pyret var också bra och stämmer överens med v 10+2. :D

    Nu kommer jag sova några veckor till på nätterna till nästa besök, första veckan i juni, men då på ultraljudsmottagning med kub och nupp-test. Nu glöds vi så länge :D

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet