• Kiiwii90

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Alex1992 skrev 2019-12-28 21:00:21 följande:

    Jag håller med..väntan är så jobbig!! Hoppas det går som tänkt :) Och skönt med sol semester.

    Jag väntar på kallelse men tror det kommer dröja längre? Min remiss skickades veckan innan jul och dom har stängt till 7 januari och då tänker ja att jag lär få besked nån gång i slutet av januari eller början av februari men typiskt att remissen skickades strax innan jul...nu vet ja inte om dom har ?hunnit? gå igenom den innan eller om dom gör det efter? Eller jobbar dom

    Med remisser även under jul ledighet ?

    Man lider av all väntan och frågor och tankar..men man måste tänka positivt och försöka hålla sig upptagen så tiden går fortare hehe ??


    Svårt att veta om de hunnit handlägga remissen innan men tänk dig att de kommer börja med remissen efter julledigheten så blir allt annat en bonus.

    Når vår Remiss skickats tog det ca 5 veckor innan vi fick träffa vår läkare och ha startmötet. Ring till din klinik 1 vecka efter att de öppnat och kolla hur väntetiderna ser ut.

    Positivt tänkande och att försöka tänka på annat är nog en av de bästa sätten att ta sig fram tror jag!
  • Kiiwii90

    Ni är säkert flera som redan hört om dessa men passar på att tipsa om en fb-sida och två poddar som hjälp mig med mycket frågor, tankar och funderingar.

    Gruppen: IVF Sverige, på Facebook (hemlig grupp så era vänner ser inte om ni går med eller skriver där)

    Poddarna: ivfpodden & Ruvarpodden - En podd om längtan

    År 2020 är vårt år tjejer!

  • Kiiwii90

    Jag fick veta att jag får gå på läkarbesök på arbetstid utan att söka ledigt/tjänstledigt (visste inte det tidigare) . Däremot undrar jag hur ni andra löst det vid äggplock/återföring? Ringer ni in er "sjuka" då?

  • Kiiwii90
    Clemmentina skrev 2020-01-14 08:56:23 följande:

    Tänker mig semester den här gången då jag har sparade dagar. Annars kommer jag sjukanmäla mig. Börjar med sprutor idag! När start du? :)


    I slutet av Februari 25e ish när min mens kommer, är bortrest till Egypten veckan innan så jag hoppas inte den kommer tidigare för då måste jag vänta till Mars. Låter ändå rimligt att sjukanmäla sig. Va spännande att du börjar idag :D
  • Kiiwii90
    Nicciz skrev 2020-01-14 22:04:29 följande:

    Jag börjar exakt samma datum! Har beräknad mens 25 feb. Vi får följa varann dagligen


    Va kul att höra, det får vi göra Kör du också korta protokollet?
  • Kiiwii90
    Nicciz skrev 2020-01-16 19:16:17 följande:

    Det var planerat att köra korta, men nu visade det sig att jag blev gravid denna månad Plussade idag! Innan ivf! Kan inte förstå det!


    STORT grattis! :D
  • Kiiwii90

    Jag och sambon kan enl läkaren bli gravida på naturligt sätt men hur många år det ska ta är väldigt oklart...Inget fel på någon av oss men eftersom det inte blir något tänker jag att något i min kropp inte gör vad den ska. Över ett år har vi försökt och jag är 29 år gammal. Jag och exet försökte i 1,5 år utan resultat

    Varje månad ligger man på de bästa dagarna till och med de näst bästa också och VARJE månad kommer mensen som en käftsmäll.

    Min sambo har 2 barn sen innan med 2 olika. Den ena var 40 år och de blev gravida efter bara en månad, blev missfall tidigt och direkt efter blev de gravida på nytt. Den andra som han nästan aldrig låg med och de som inte ens försökte bli gravida, hon blev också spontant gravid och sen var det en till tjej han träffat några gånger som under den perioden råkat bli gravid och fick missfall eller tog bort det.

    Jag tycker bara det är SÅ JÄVLA ORÄTTVIST

  • Kiiwii90
    Patronsaint skrev 2020-01-23 08:31:53 följande:

    Ja vist känns det fruktansvärt jäkla orättvist och hur provocerad blir man inte av vänner som gör abort på abort medan en annan kämpar på i flera år utan resultat.

    Jag är oxå 29 och min sambo har 2 barn sedan tidigare vet era barn att ni försöker?


    Ja så orättvist. Till och med de tjejkompisar jag har som sagt att de inte vill/ska ha barn har hunnit få barn. Jag har haft stark barnlängtan sen jag var 20 år.

    Hans ena barn brukar fråga ofta och vill gärna ha ett syskon och vi har sagt att det kommer när det kommer. Tänker att när vi börjar med sprutorna får vi förklara lite om processen på ett barnvänligt sätt.
  • Kiiwii90
    Patronsaint skrev 2020-01-23 11:30:06 följande:

    Låter klokt det stora "barnet" är 13 och bor hos oss på hel tid så för honom har vi berättat för.

    Den lilla är 7 och har pratat om att hon vill ha små syskon sedan hon var 3. (Så pass mycket att dagisfröknarna kom och gratulerade min sambo på dagis när hon var liten för hon skulle minsann ha syskon.) Henne har vi inte berättat för och tror inte att vi kommer göra det innan vi får ett lyckat resultat. 

    En annan grej vi ska börja med sprutorna som sagt lördag eller söndag och jag har fortfarande inte fått något recept. Ringde igår och de sa att de skulle skicka det under förmiddagen idag. Börjar bli sjukt stressad men vill inte hålla på och ringa och tjata. Verkar inte som att apoteken i min närhet har medicinen inne så man måste säkert beställa den dessutom.


    Låter klokt

    Va jobbigt att inte recepten uppdaterats direkt efter ert besök. Har du gått in på Fass hemsida? Där kollade jag upp mina mediciner och kunde söka upp lagersaldot i min stad. Vet inte vart du bor men apotek nära större sjukhus har oftast bra påfyllt lager.
  • Kiiwii90

    Idag köpte jag in mina receptbelagda mediciner då jag skulle unna mig att köpa de efter att jag fått min mens i Januari. I slutet av februari börjar vi om inte ett mirakel sker... Jag har dock en undran om alla mediciner ska stå i kylen eller om man ska hålla några i rumstemperatur?

  • Kiiwii90
    Clemmentina skrev 2020-02-01 15:53:58 följande:

    Vilka mediciner kör du? För mig skulle Gonal-F förvaras i kylskåp innan den öppnades och Ovitrelle.


    Gonal-f och otrivellen har jag lagt i kylskåp och det övriga i ett badrumsskåp. Men var det så att när man tagit första gonal-f så kan samtliga vara i rumstemperatur eller ska man ta fram var och en 30 min innan de används?
  • Kiiwii90

    Börjat med gonal-f, dos 125/dag och det är dag 3 idag. Känner att det drar/ilar i äggstockarna direkt efter sprutan. Är det normalt? Någon annan med tidiga känningar?

  • Kiiwii90
    Trädet91 skrev 2020-03-02 14:14:57 följande:

    Hej!

    Jag kör också gonal-f 125. Ikväll blir 3:e stimuleringsdagen och jag kan redan börja känna att det drar i äggstockarna, dock inte direkt efter sprutan utan det började mer igår. Kanske är vanligt eller så inbillar jag mig ????


    Tänkte också att jag inbillade mig men tycker det drar/spänner som liknande när jag har ägglossning. Ska bli spännande om det fortsätter eller stannar av
  • Kiiwii90

    Första äggplocket avklarat. Var det värsta jag någonsin upplevt så hoppas jag slipper göra om det...

    7 st ägg fick jag ut och imorgon får jag veta hur många som kan växa vidare. Blir 5 dagars odling + totalfrys samt återföring när jag haft mens 2 gånger.

    Denna eviga väntan

  • Kiiwii90

    Fick svar ang äggplocket idag. 5/7 äggblåsor var omogna och de andra 2 var dålig kvalitet. Fyfan vilket bakslag... Imorgon får jag svar hur vi ska gå vidare och det lär bli i Maj om 2 månader (först en mens efter sprutorna och en "vanlig".)

    Blir så stressad över att det sen är sommarstängt juni-aug...

    Vet någon om man själv kan påverka kvaliteten på sina ägg?

  • Kiiwii90
    GlitterLina skrev 2020-03-10 21:56:35 följande:

    Men nej fy gör det så ont :( det bävar jag för! Fick du ingen smärtlindring??


    Jo men den hjälpte tyvärr inte kände jag
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet