• Alex1992

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    När jag läser om överstimulering så sägs det vara ?bra? med lite överstimulering eftersom chansen till en graviditet ökar en aning. Någon som har fått återföring vid lätt överstimulering? Jag trodde jag skulle få totalfrys eftersom jag är super svullen men när jag pratat med barnmorskan så sa hon att det kan bli återföring om läkaren anser att det går bra och man inte riskerar att bli jätte sjuk. Jag skulle ställa in mig på totalfrys men att det finns en chans för återföring med en blastocyst om man kommer så långt! Har någon liknande erfarenhet?

  • Alex1992

    Då var äggplocket färdigt! Hade som jag trodde blivit riktigt överstimulerad..stora svullna äggstockar och många många äggblåsor. Fick ut 36 ägg!! Hade fler äggblåsor kvar men inte så stora, inte konstigt jag har mått dåligt samt har så svullen mage. Äggplocket gjorde inte så ont, det kändes vissa gånger men det gick bra. Får veta imorgon hur många som

    blivit befruktade och alla ska långtids odlas och endast dom

    ?Bästa? ska frysas in och får återföring längre fram när kroppen mår bra igen. Nu får jag bara ta det lugnt och vila!

  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-03-12 18:27:21 följande:

    Jag har plockat 15 ägg i morse! Väldigt spännande att se i morgon hur många som befruktats och beroende av antalet blir det återföring antingen dag 2 eller 5.

    Plocket gjorde inte det minsta ont. Det enda var att man blev ganska rejält yr av det morfinliknande preparatet just i stunden, men som tur är så återhämtade mig fort och har varit ute och gått en runda efteråt. Mår oförskämt bra förutom lite trött, men inte så trött så att jag hade kunnat sova. Inte ont någonstans.Hoppas detta kan lugna någon annan som är nervös - det var inte så farligt alls!


    Vad skönt att det gick bra!! 15 ägg är jättebra :) vad kul med återföring...nu är du nära. Hoppas vi båda får bra kvalité på våra ägg!!
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-03-13 13:06:51 följande:

    Vi har precis fått fruktansvärda nyheter. Av de 15 ägg som plockades ut har 0 befruktats. 10 ägg var omogna. Det är oklart varför resterande 5 inte befruktades.

    Nästa cykel blir det ICSI. Spermierna har bra rörlighet så känns inte självklart för mig att det kommer att fungera.

    Någon som har en solskenshistoria efter en IVF-cykel där inga ägg befruktades? Känns som att jag är i stort behov av något som håller kvar hoppet.


    Åh nej!! Så ledsamt. Första gången blir som ett test då man inte vet vad man kan förvänta sig...hoppas det lyckas nästa gång. Ska du köra på samma spruta eller testa en annan variant? Jag fick också besked idag och jag fick självklart också ut många omogna ägg! Av 36 ägg (alla var inte mogna) så har 8 st befruktats sig och dom ska odla vidare dom fram tills på onsdag och då ringer dom igen och berättar hur det ligger till. Hoppas verkligen jag får någon till frysen så jag inte har behövt lida med denna överstimulering utan någon som helst resultat!!
  • Alex1992

    Idag fick jag härliga nyheter :)

    Fick besked att alla våra befruktade ägg har klarat sig och utvecklats till blastocyster (enligt läkarn av bästa kvalité) nu har vi 9 blastisar i frysen<3 är så lycklig och längtar till återföringen! Trodde aldrig att alla skulle klara sig, vi hade hoppats på minst en!

    Hoppas det fortsätter positivt för oss alla:)

  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-03-18 19:07:06 följande:

    Otroligt bra! När är återföring planerad?


    Det blir i maj, känns väldigt långt tid men tiden går ju faktiskt fort! Längtar ihjäl mig hehe
  • Alex1992
    GlitterLina skrev 2020-03-23 21:55:07 följande:

    Idag gjorde jag mitt allra första återföring med blastocyst

    5 dagars embryo :)

    Som jag förväntade mig så tyckte jag det va riktigt obehagligt när de försökte få in ?slangen? ville bara det skulle va över :( jag e en känslig person för gynekologiska smärtor.

    Det tog lite länge tid tycke oxå för hon fick inte in den ordentligt först men tillslut!

    Nu hoppas vi verkligen att den lilla vill fösts ordentligt :) om 13 dagar får jag gravtesta! Spännande!


    Åh vad kul!!! All lycka nu :)
  • Alex1992
    Patronsaint skrev 2020-03-30 17:50:42 följande:

    Hej alla igen. Har varit lite frånvarande av olika anledningar. Idag meddelade kliniken att de åter igen kommer att börja med insättningar. Så jag kan börja med äl tester i morgon för att få göra vår första insättning. Meeeeen hur tänker ni alla nu i corona tider. Vågar man göra insättning?? Eller ska man vänta en cykel och se vad som händer?


    Jag hade kört på, så länge man är frisk så klart :). Man vet ju inte vad som sker längre fram heller? Jag tror inte det är någon fara, speciellt inte om dom väljer att börja göra insättningar! Jag ska själv göra en stimulerad fet :))
  • Alex1992
    GlitterLina skrev 2020-03-31 21:56:46 följande:

    Japp, pratade med ivf & de ville jag skulle till gynakuten. Hemma därifrån nu. jag hade blivit rejält överstimulerad. Massor med vätska i buken :( massa blodprover tagna. De övervägde att lägga in mig men då proverna låg på gränsen & jag ej hade smärta så testa de att skicka hem mig. Men det kunde bli värre under natten så måste jag ju åka in å få hjälp. De va rädd för att jag kunde få propp i lungorna så är tvungen att ta Fragminsprutor i 10 dagar mot proppar. Fick absolut inte arbeta, bära tungt eller röra mig hastigt så de sjukskrev mig i 14 dagar! Men det positiva va att jag va gravid :) väldigt positivt gravtest


    Stort grattis!! :))
  • Alex1992
    Mudcakemonster skrev 2020-04-03 09:03:05 följande:

    Såhär ser det ut hos oss denna vackra morgon :)

    Ruvardag 10


    GRATTIS!!! all lycka nu :)
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet