• Alex1992

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-05-13 13:34:35 följande:

    Lycka! Allt såg fint ut på vul. Fint hjärtslag, navelsträngen rörde sig i takt ned hjärtat. Lagom mängd fostervatten och storleken på lilla Pyret var också bra och stämmer överens med v 10+2. :D

    Nu kommer jag sova några veckor till på nätterna till nästa besök, första veckan i juni, men då på ultraljudsmottagning med kub och nupp-test. Nu glöds vi så länge :D


    Wihoo!! Gud vad skönt!!! Njut :)
  • Alex1992
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-13 17:36:51 följande:

    Grattis Astrid40 till ultraljudet!

    Idag var jag på insättning av ett tvådagars litet embryo :)

    Av 5 ägg så befruktades 4st så resten 3 får jag reda på nästa vecka om de kan gå till frysen! :)

    Känns så skönt att de gått så bra fast jag var skeptisk till mina 6 äggblåsor. Hur är det, varför får en del odla vidare till 5 dagar? Beror det på olika saker? Antal ägg? Kvalitet? Om de är bra odlas de vidare eller lite sämre? Eller beror det på antalet? Nån som vet?


    Underbart! Nu håller vi tummarna :D

    Vad jag har fått höra så väljer man att långtidsodla när man har många befruktade ägg, för att kunna få mer information om kvalité och vilken som ska återföras. Äggen ska dock hålla hög kvalité under celldelningen för att få frysas ner. Får man inte många ägg så får man ofta tillbaka en på dag 2 och odlar vidare de andra :)
  • Alex1992

    Lycka tjejer!! Tog ett nytt test imorse och strecket är starkare!!! Är jag verkligen gravid?...är i chock...första gången jag har plussat. Så har bestämt mig för att ta ett digital test på söndag då det är min officiella testdag så ingen mer test tills dess :)

  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-05-14 09:53:02 följande:

    Grattis!! Vilka test kör du med?

    Jag har bara tagit tidiga tester, och de visar tydligt plus men sträcket har inte blivit så mycket starkare på två dagar. Är lite orolig.


    Jag har testat med early predictor :) både testen, den första var väldigt väldigt svag men idag 2 dagar senare är det ingen tvekan då det har ökat med dubbelt ungefär. Jag har ingen erfarenhet om ökningar på streck osv...men ja tror inte du behöver oroa dig så länge du har ett PLUSS! Ett pluss är ett pluss! Ta ett digitalt på testdagen!! Försök att inte testa mer...tror man bara kommer stressa upp sig, nu har vi plussat så vi ska njuta och vänta tills testdagen :)
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-05-14 21:03:52 följande:

    Ja jag tror du har rätt, man stressar ju upp sig något enormt. Det är bara att jag läst/hört att hormonnivåerna bör dubblas varannan dag, och har följt personer i olika grupper som inte fått en bra stegring och sen fått ett tidigt missfall precis efter. Och Astrid här nämnde också att hennes sträck på testdagen var mycket starkare än de gånger hon fått tidigt missfall.

    Men det är klart, risken för missfall är ju ändå inte över förrän typ v. 12, och kanske bättre tidigt om man måste råka ut för det.

    Detta är mitt enda embryo, och kliniken tyckte det var knappt lönt att fortsätta med IVF, så jag har så mycket känslomässigt investerat på detta pluss :). 


    Vad jag har läst på så ska det dubblas var tredje dag. Precis Astrid hade oxå svagare först sen blev de starkt på testdagen, tänk att du har flera dagar kvar till testdagen då kommer det bli starkt! Jag hoppas det ordna sig men de finns ju så klart alltid risk för missfall. Jag är oxå livrädd. Oavsett streck så finns det chans för missfall..men ja förstår din oro absolut! Men jag tänker vi kan inte göra mer än vad vi gör så vi måste även kunna stanna till och njuta av att vi faktiskt fått ett pluss, man kanske är låghormonare och sen har vi ju faktiskt testat flera dagar INNAN testdagen! Jag hoppas verkligen det går hela vägen för er<3. För mig är detta min första pluss då jag aldrig har varit gravid förut och vi har flera i frysen som vi kan försöka med men jag vill inget annat än att behålla denna graviditet då vi har önskar oss barn i ca 6 år. Vi får hoppas och tänka bra tankar för att få bra energi så vi klarar oss :)
  • Alex1992

    Idag är min officiella testdag och det firade vi genom en digital test. Jag får upp gravid MEN 1-2 veckor kom upp...nu är min fråga är det normalt? Jag gjorde en fet och fick tillbaka min fem dagars ägg den 4 maj, idag är embryot 18 dagar gammalt. Jag hoppades på 2-3? Jag räknar och får fram att jag idag är i 4+4 och att få 1-2 på digital motsvarar vecka 3-4, stämmer delvis ? Det kanske inte alltid räknar så exakt heller? Om jag tänker på min hcg stegring så känns det bra. Fick min nidblödning i tisdags och mitt alldeles första svaga streck i onsdags, togs med early predictor som har en känslighet på 10ml hcg. 2 dagar senare tar jag samma test och strecket har ungefär dubblats. 3 dagar senare (idag) får jag fram gravid vecka 1-2 på den digitala och den mäter ju en högre hcg än 10 ml, det menas att min hcg har ökat...men är det tillräckligt? Nu nojjar man över att det står 1-2!!! Skulle va så mycket lugnare om 2-3 dök upp...men vad säger ni som har erfarenhet?? Detta är min första gång vet inte hur de brukar se ut eller ska vara....jag har ju fortfarande symptom så de känns ju skönt. Behöver lite positiva svar om någon har något att ge mig hehe.

  • Alex1992
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-17 15:30:01 följande:

    Grattis! Ja det är normalt, testen är inte alls så exakta som de utger sig för att vara. För mig har de visat ca 3 veckor fel så efter det slutade jag ta digitala test ;) Testens streck fördubblas inte i takt med Hcg så det behöver du inte tänka på, bara de blir mörkare småningom så går det åt rätt håll :)


    Tack snälla för svar! :)
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-05-17 16:27:47 följande:

    Grattis!!

    Jag skulle tro att det är i sin ordning eftersom ditt embryo fäste senare än genomsnittet. Det viktiga är ju inte när det fäster utan att det fortsätter öka stabilt. Kanske ta ett till predictor early om några dagar och se att sträcket ökat ytterligare. Sen finns det ju blodprov, jag funderar på att ta det, men jag vet inte om det är bra eller dåligt för oron eftersom referensintervallen är otroligt breda.


    Jag håller med, tack snälla för svar :) håller tummarna för dig med :D. Har också tänkt på de här med blodprov men ja bara känner att nej nu får man försöka lita på att de går bra...man blir helt tokig hehe.
  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-05-17 18:06:58 följande:

    Supergrattis till plusset Alex1992!! :D


    Tack snälla! Är livrädd men ska försöka njuta och hoppas på de bästa hehe :D
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-05-19 11:31:53 följande:

    Testdag med 2-dagars embryo (i dag är embryot 16 dagar). Glad!! Såklart orolig också, det går ej att undvika.

    Testen har stigit märkbart i styrka sedan i fredags, även om RFSU-stickan verkar segare än de övriga. Den i mitten är klinikens teststicka.


    Åhh grattis!!! :D Mycket starka och tydliga pluss! Själv är man nojjig...jag upplever inte mina tester så starka. Jag beställde hem en early predictor för att jämnföra sen.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet