Forum Barn 6-12 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kaxig elak barn

  Tor 7 nov 2019 22:07 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tor 7 nov 2019 22:07

  Hej

  Jag är ensamstående mamma med 11 åring pojke som är kaxig oförsemd och elak bara mot mig.I skolan på aktiviteterna gullig och smält barn .Han trakasserar mig hela tiden lyssnar inte vad jag säger.Gör vad han vill.Han tycker inte om sig själv säger att han är en åsna.Hans pappan hjärntvättade honom .Sakt att jag kan ingenting.Fast jag klarar mig ganska bra med vardagen .jobben och sköta hemet.Jag alltid fårbringade mycket tid med honom både på utflykter museer resor.Jag ville ger honom det som inte hade och hade otroligt mycket disciplin .Mig barn kan skratta i n i ansikte.exp säger att middag är klar seger att kommer strax tar 45 minuter..Kan ni hjälpa och skriva några råd .tack

 • Fre 8 nov 2019 13:00 #1

  Det är så svårt att säga när man inte känner er vad som ligger bakom det här beteendet. Men det låter ju som att han inte respekterar dig. Du gör mycket för honom och han kan göra lite som han vill. 

  Att han "inte tycker om sig själv" kan också vara ett sätt att manipulera dig - min 12-åring har kört mycket på det för att få sympati, för att jag ska sänka kraven för det är så synd om honom.... där får man vara lite vaksam. Är det verkligen så att han mår dåligt och känner sig dålig, eller säger han bara det för att få dig dit han vill?

  Nu är han ju också så stor att han kan hantera regler och krav. Om du står och lagar mat till honom så är det ju väldigt respektlöst att bara strunta i det. 
  Det är lätt om man har haft en väldigt disciplinär uppväxt, att man inte vill att ens barn ska behöva ha på samma sätt, men det får inte gå till överdrift! Du måste känna att du förtjänar en viss respekt som hans förälder och förmedla det. Vid 11 år klarar man av att hantera konsekvenser. 

  Det är viktigt att sätta gränserna så fort som möjligt, nu börjar han redan bli så stor att det är svårt för dig att hantera. Kanske finns det någon som kan hjälpa till? Det brukar finnas familjeterapeuter på kommunen som kan hjälpa...

 • Lör 9 nov 2019 17:18 #2

  Hur är barnets relation med pappan? Du skriver att han hjärntvättat din son och kallat honom för åsna? Vad menar han med det - att sonen är dum/envis? Sådant kan absolut skada barnets självförtroende och/eller självbild. Om pappan fortfarande finns kvar i pojkens liv borde du säga till honom att genast sluta med att kalla sonen för glåpord. Barn kan bete sig trotsigt i perioder under uppväxten och det är helt normalt och som det ska vara - barnet utvecklar sitt jag och när utvecklingsfasen (som tidigare kallades för trotsålder) är över har barnet blivit mer självständigt. Utmaningen som förälder är att tackla det på rätt sätt. Det finns massor av tips på nätet om man googlar lite, annars kan ni kanske få bra råd och stöd av en barnpsykolog? Hoppas det löser sig.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll