• Fri 8 Nov 2019 13:00
    491 visningar
    2 svar
    2
    491

    Kaxig elak barn

    Det är så svårt att säga när man inte känner er vad som ligger bakom det här beteendet. Men det låter ju som att han inte respekterar dig. Du gör mycket för honom och han kan göra lite som han vill. 

    Att han "inte tycker om sig själv" kan också vara ett sätt att manipulera dig - min 12-åring har kört mycket på det för att få sympati, för att jag ska sänka kraven för det är så synd om honom.... där får man vara lite vaksam. Är det verkligen så att han mår dåligt och känner sig dålig, eller säger han bara det för att få dig dit han vill?

    Nu är han ju också så stor att han kan hantera regler och krav. Om du står och lagar mat till honom så är det ju väldigt respektlöst att bara strunta i det. 
    Det är lätt om man har haft en väldigt disciplinär uppväxt, att man inte vill att ens barn ska behöva ha på samma sätt, men det får inte gå till överdrift! Du måste känna att du förtjänar en viss respekt som hans förälder och förmedla det. Vid 11 år klarar man av att hantera konsekvenser. 

    Det är viktigt att sätta gränserna så fort som möjligt, nu börjar han redan bli så stor att det är svårt för dig att hantera. Kanske finns det någon som kan hjälpa till? Det brukar finnas familjeterapeuter på kommunen som kan hjälpa...

Svar på tråden Kaxig elak barn