Forum Resa med barn - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Behöver råd från er som varit på ALV

  Fre 8 nov 2019 14:05 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Fre 8 nov 2019 14:05

  Nästa år planerar vi att (för första gången) åka till Astrid Lindgrens värld med våra barn som då kommer att vara 3 och 6 år gamla.

  Just nu funderar jag över om vi ska åka under för- eller högsäsong. Vad har ni som varit där för erfarenheter? Vad finns det för för- och nackdelar med respektive säsong? Jag har förstått att det inte är lika mycket föreställningar och karaktärer ute i parken under försäsongen men kanske det inte gör så mycket för  en 3- och en 6-åring? Tänker att leken och miljöerna är det som lockar mest?

  Rekommenderar ni 1 eller 2 dagar?

  Vad finns det för bra och prisvärda boenden i närheten? Gärna där frukost ingår!

  Tacksam för alla tips!

 • Fre 8 nov 2019 14:13 #1

  Absolut 2 dagar. Och under högsäsong. Inte alls lika mycket att se annars. Parken är så stor så man stördes inte av att det va mycket folk.

 • Fre 8 nov 2019 17:57 #2

  Tack för svar!

  Men vad är det man ser mer än föreställningar? När jag tittade på deras dagsprogram såg det ut att vara föreställningar under hela dagen ändå. Men det var inte teater om lika många karaktärer.

 • Fre 8 nov 2019 23:25 #3

  Beror helt på barnens intresse. Våra två har aldrig varit särskilt intresserade av att
  sitta och titta på teatrar, så för oss har lågsäsongen passat mycket bättre. Men om man har barn som gillar att titta på teater så är högsäsongen mycket bättre.

  För våra barn har det roligaste varit att bara få leka och upptäcka allt på egen hand. Finns många fina lekmiljöer och där är det betydligt lättare att leka som man vill under lågsäsong.

  Finns massor av fina boenden, både direkt i närheten och lite längre ut på landet.
  Beror helt på hur/var ni vill bo

 • Lör 9 nov 2019 09:59 #4

  Tusen tack för ditt svar!

  Jag tror inte att mina barn heller är så jätteintresserade av föreställningarna, och absolut inte att träffa karaktärer då de oftast tycker att sånt mest är lite läskigt...

  Räcker det med en dag om man går under lågsäsong och inte högprioriterar föreställningar eller är det ändå skönt med två dagar för att slippa stressa runt?

 • Sön 10 nov 2019 00:39 #5

  Jag tror en dag räcker för att hinna testa det mesta - fast barnen vill säkert vara en vecka minst Våra barn har lätt kunnat tillbringa ett par timmar bara på "inte nudda marken"-banan eller inne i  borgen...
  Men skippar man föreställningarna hinner man ju med en massa lek istället. Och man behöver ju inte se allt heller. Kanske bättre att känna in och testa och komma tillbaks en gång till.

 • Sön 10 nov 2019 09:59 #6

  Vi har varit på ALV fem gånger, både under hög- och lågsäsong och tyvärr har det varit väldigt mycket folk oavsett när vi åkt. Man ska nog ha lite tur för att det inte ska vara trångt även under lågsäsong. Är det fint väder och helg så är det alltid mycket människor på ALV. Vi har inte brytt oss om det där med karaktärerna och teatrarna. För våra barn har den stora behållningen varit leken.

  I år när äldsta var 6,5 så sa hon att Ronja Rövardotter-teatern var det bästa med besöket men hon hade absolut tyckt att det var jätteroligt även utan teater och karaktärer. Eftersom parken är så stor tycker jag att man ofta missar karaktärerna i vimlet ändå. De enda vi sett när vi gått runt under högsäsong är Prussiluskan, Kling och Klang och DunderKarlsson och Blom. Pippi brukar sitta vid sitt hus, men där blir det så tydligt för barnen tycker jag att det är en vuxen som är Pippi, så de brukar inte bli så glada att se henne. För våra barn är Pippi flickan i filmerna liksom.

  Vi har alltid tyckt att en dag räcker, absolut. Vill man se tre-fyra teatrar (med en treåring vill man troligen inte det) så är nog två dagar att föredra.

 • Ons 13 nov 2019 22:00 #7

  Toppenbra att få höra från er andra! Utifrån era erfarenheter så tror jag att en dag och lågsäsong passar vår familj ????

  Ingen som har något bra boende att tipsa om? Det verkar finnas så många att jag blir alldeles snurrig!

 • Ons 13 nov 2019 22:00 #8

  Toppenbra att få höra från er andra! Utifrån era erfarenheter så tror jag att en dag och lågsäsong passar vår familj ????

  Ingen som har något bra boende att tipsa om? Det verkar finnas så många att jag blir alldeles snurrig!

 • Lör 16 nov 2019 07:33 #9

  Vi har bott i de angränsande campingstugorns. Bara tak 2 våningssängar, bord och stolar plus kyl och diskbänk med avlopp men så smidigt att bo några 100 m från parken. Man kan boka frukost på ALV och kan då komma in tidigare i parken.

 • Tor 21 nov 2019 21:06 #10

  Vad kul! Vår familj älskar ALV, vi har varit där fem gånger på sex år. Vi har varit där på högsäsong och på höstlovet.

  Om ni åker dit för första gången tycker jag absolut att ni ska unna er två dagar. Det finns så mycket att uppleva. Underskatta inte att ni föräldrar kommer att bli väldigt nostalgiska och vilja uppleva miljöerna, föreställningarna och karaktärerna minst lika mycket som era barn!

  Vilken säsong som passar er bäst beror på. Har ni en möjlighet att åka en vardag precis i början eller slutet av högsäsong så kan ni undvika den värsta trängseln. Men som sagt, parken är stor och slukar mycket folk, även mitt i juli känns det ganska luftigt. Det går inte att jämföra med tex Gröna Lund som blir helt packat med folk.

  Föreställningarna kan kanske låta tråkiga om ni förväntar er vanlig barnteater men det här är någonting helt annat. Allt håller verkligen högsta klass. Det är full fart och karaktärerna dyker ofta upp mitt i publiken, till barnens förtjusning. Mycket sång också som man rycks med i. Håller på i max 20 minuter och man ser bra från alla platser så ingen hinner tröttna. Om ni bara ska se en föreställning rekommenderar jag Prussiluskans allsång, där brukar flera av parkens karaktärer dyka upp. Annars är Pippi och Emil mer passande för mindre barn och Ronja och Bröderna Lejonhjärta mer spännande. Ronja har många härliga sångnummer.

  Som andra kommenterat så är alla fantastiska lekmiljöer en hel historia för sig. Små hus, vattenlek, inte-nudda-marken-bana, en gammal kvarn....ja det finns så mycket.

  En extra bonus med ALV är att det serveras riktig mat i restaurangerna. Inga trötta hamburgare till överpris. Visst, precis som allt kostar den men det är riktig mat lagad av lokala råvaror.

  Nu låter det som jag skriver på provision, men jag tycker bara att ALV är bästa nöjesparken som ger mest för pengarna.

  Du kan läsa mer om ett av våra besök på höstlovet i min blogg.
  http://www.cirkusalfredo.se/nojesparker/hostlov-pa-astrid-lindgrens-varld/

 • Fre 22 nov 2019 11:01 #11 +1

  När barnen är så små så kan ni lika gärna åka under lågsäsong. Det är i alla fall något mindre folk då. Jag rekommenderar att ni åker två dagar, det är för mycket att hinna med på en. Föreställningar finns det många att se även under lågsäsong, Emil, Pippi och Karlsson i alla fall. Bröderna Lejonhjärta och Ronja drar igång lite senare. Sen finns det ju en hel del annat kul att utforska också, utöver föreställningarna. Men jag rekommenderar verkligen att ni försöker se åtminstone några föreställningar. De är roliga för både barn och vuxna, med mycket duktiga skådespelare.

  Även biljetter och boende blir ju lite billigare under lågsäsong.

  Maten är som ovanstående skriver bra. Mycket närproducerat och inte en massa snabbmat som det ofta är i nöjesparker.

  Hoppas ni får en härlig resa! :)

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll