Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sen i utvecklingen? 6 månaders. OROLIG!

  Fre 8 nov 2019 17:32 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Fre 8 nov 2019 17:32

  Som rubriken lyder är jag jätte orolig över vår son på 6 månaders bebis. Behöver få skriva av mig, kanske någon känner igen sig? Vi ska på 6 månaders kontroll nästa vecka.

  Han kan inte:

  - Lyfta överkroppen med sträckta armar

  - Knappt vända sig. Kan räkna gångerna på mina 5 fingrar

  - Vill helst inte stå. Kan göra det men drar helst upp benen

  - Jollrar inte nyanserat med konsonanter. Låter mest ?fejkhostar? aaah Öööh åååh och lite som the grudge. Pruttar å blåser.

  - Ogillar magläge och har ut händerna som ett flygplan istället för att lyfta upp överkroppen.

  - Kan långt ifrån sitta själv. Sitter i barnstol med stöd.

  - Vet inte om han reagerar på sitt namn än. Ibland tittar han när man ropar å ibland ignorerar han.

  - Härmar inte

  Han kan:

  - Greppa fint med sina händer.

  - Tittar om han tappar en leksak i golvet och skakar å ruskar skallror osv utan problem.

  - Möter ens blick och ler

  - Skrattar

  - Fått två söta tänder

  - växer fint och följer sin kurva

  - hör bra

  Hjälp! Någon som känner igen sig? / orolig mamma ??

 • Fre 8 nov 2019 17:38 #1 +1

  Ungefär så var min yngste i den åldern också. Han vände sig inte förrän han var ca 10 månader från rygg till mage. Satt ungefär då också. Sen kom nästan allt på en gång-sitta, resa sig upp, vända sig, gå med stöd. Nu är han 15 månader och går själv och pratar rätt bra.

 • Fre 8 nov 2019 17:43 #2

  Tack! Blev lite lugnare nu!

 • Fre 8 nov 2019 17:54 #3 +1
  Linnsuspinnsus skrev 2019-11-08 17:43:55 följande:
  Tack! Blev lite lugnare nu!
  Så bra! Jag var lite orolig jag med ett tag för initialt var han tidig- han i princip höll upp huvet själv redan när han föddes och han log 1,5 vecka före brorsan, men sen var han senare. Dock inom normalen.
 • Fre 8 nov 2019 18:00 #4

  Samma här! Han var jätte stark i nacken redan vid födseln. Men nu har det liksom stannat av lite med mycket (iallafall om man jämför med andra) han är go å glad å det är hur som helst det viktigaste! Tack för ditt svar! ??

 • Fre 8 nov 2019 18:08 #5
  Linnsuspinnsus skrev 2019-11-08 18:00:07 följande:
  Samma här! Han var jätte stark i nacken redan vid födseln. Men nu har det liksom stannat av lite med mycket (iallafall om man jämför med andra) han är go å glad å det är hur som helst det viktigaste! Tack för ditt svar! ??
  Det är där "felet" ligger hos både dig och mig- att vi jämförde med andra. Det går nämligen inte. Vissa är tidiga på ett område och sena med annat och för andra barn tvärtom. Andra ligger hela tiden i "mitten". Det är först när barnet markant avviker från alla andra jämnåriga man får fundera och kanske söka hjälp på bvc, men jag tycker inte alls det verkar så med din lille. Glad
 • Fre 8 nov 2019 18:14 #6

  Du har helt rätt! Man ska inte jämföra! Bara dumt! Tack snälla för att du skrev!

 • Fre 8 nov 2019 18:21 #7 +1

  Här är en till som kände likadant! Min son följde "normalutvecklingen" men var alltid sist. Te.x om det normala var att barnet gjorde "×" mellan 9-12 månader så började han med det i 12:e månaden, med allt! Fann det jättestressande men har blivit mycket lugnare efter han började gå (15-16 månader) och prata (rätt sen där med). Han är en lugn och försiktig person helt enkelt. Snart är han 3 1/2 år men ogillar fortfarande att gå ner för trappor utan att hålla handen. Blir helt stel på balanscykeln och vill bli puttad istället. Han gillar andra saker helt enkelt, läsa, gräva i sandlådan och pussla :)

 • Fre 8 nov 2019 19:34 #8

  Tack för svar! Ja, jag upplever att min son också är lite försiktig. Han verkar vara lite av en filosof och livsnjutare. Han är nöjd med att ta det lite piano och verkar inte ha någon som helst panik med att förflytta sig eller dylikt. ????

 • Lilla bea
  Visa endast
  Fre 8 nov 2019 21:42 #9 +1

  Jag har tre friska barn och det du beskriver låter för mig helt normalt och inte alls sent! Min yngsta är ungefär som din bebis, men jag har inte ens tänkt tanken att han skulle vara sen! Han befinner sig på den nivå hans storasyskon gjorde och de har fortsatt att utvecklas helt normalt och är riktigt begåvade barn. Jag tror inte du behöver oroa dig alls! Njut av din fina friska bebis!!

 • Fre 8 nov 2019 22:22 #10

  Ååh va skönt å höra! Haha mitt BVC har sagt ?håll dig undan från familjeliv? förvisso förstår jag vad hon menar men så jäkla skönt å läsa om fler som har barn där det visat sig att det inte varit nåt fel. Det är mitt första barn så jag blir lite nojig och googlar man, ja då är det kört. Usch vad man nojjar. Tack snälla för alla svar! Är mycket lugnare nu! Kram

 • Sön 10 nov 2019 06:33 #11

  När min son var sex månader var han precis som din bebis. Vände sig första gången från rygg till mage på sexmånadersdagen men det dröjde till ca 7 månader innan han kunde göra det utan problem. Började då rulla runt några varv för att ta sig framåt. Kunde inte sitta själv förrän ca 8 månader (enbart korta stunder). Började säga ?bababa? vid ca 8,5 månad, innan dess gjorde han mest pruttljud och låtsashostade. Är nu 10 månader (om tre dagar) och har nu börjat åla sig fram. Kan dra sig upp och ställa sig på knä men kan ännu inte ställa sig upp. Jämfört med andra bebisar vi träffar är han senare i utvecklingen men BVC har inte sagt något om att han skulle vara ovanligt sen. Det tar nog helt enkelt längre tid för vissa. Det han gör nu gjorde många kompisars bebisar ca 2 månader tidigare men jag tror nog det blir bra ändå. Han har åtminstone redan åtta tänder så där är han tidigare än många andra :)

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll