• Lör 9 nov 2019 22:05
  418 visningar
  5 svar
  5
  418

  Giftemål med en amerikan under graviditet

  Okej nu har jag googlat skiten ur detta men hittar INGET!

  Heeeej, jag har en väldigt komplicerad fråga (enligt mig i alla fall) och jag ska försöka vara så kortfattad och tydlig som möjligt.

  Jag har en partner i USA och som jobbar inom US Marine Corps. Vi träffades nyligen (vi har varit tillsammans i något år på distans) och hade lite vuxenmys och nu är jag gravid. Jag och blivande pappan är i ett seriöst förhållande och han vill såklart vara med mig under graviditeten, det jobbiga är ju att vi inte direkt kan gifta oss i USA hur som helst för att sedan ansöka om green card etc. och jag kan inte lagligt bo där medans vi väntar på ett K-1 Visum (fiance visa) som då kan ta runt 8 månader.

  Finns det någon som kan komma med något förslag på hur vi kan göra?? Är det lättare att gifta sig i Sverige för att sedan ansöka om GC och flytta dit??
  Han vill verkligen vara en del av detta och finnas där för både mig och sin blivande son/dotter.
  Varför jag berättade att han jobbar inom US Marine Corps är så att ni vet att det inte är ett alternativ att han flyttar hit eller reser hit under en längre tid!

  Snälla hjälp mig! Hjärta

 • Svar på tråden Giftemål med en amerikan under graviditet
 • Anonym (Hmm)
  Lör 9 nov 2019 22:13
  #1

  Jag tror att även om ni skulle gifta er i Sverige och sen ansöka om green card så skulle det ta längre tid än en graviditet. Jag tror ni får ställa er in på att du får genomföra graviditeten ensam i Sverige om han inte har möjlighet att vara här. Jag funderar på om du kan plugga i USA och på så sätt få visum och sedan göra en adjustment of status till k1? Jag är för dåligt insatt men det kanske kan vara nåt att läsa på om...

 • Sön 10 nov 2019 00:17
  #2

  Har du lusläst www.uscis.gov/ ?
  En del saker kan ges fortur till militär personal. Ar han stationerad i USA eller utanfor USA?

 • Sön 10 nov 2019 00:51
  #3
  Tow2Mater skrev 2019-11-10 00:17:53 följande:

  Har du lusläst www.uscis.gov/ ?
  En del saker kan ges fortur till militär personal. Ar han stationerad i USA eller utanfor USA?


  Han är stationerad i USA (Camp Lejeune i Jacksonville North Carolina)
 • Sön 10 nov 2019 02:14
  #4

  Har din partner inte redan kontaktat sin "legal assistance office" kan han ju forsoka gora det, for att se vilka era mojligheter kan vara.

  installations.militaryonesource.mil/search/camp-lejeune/40

 • Tis 12 nov 2019 15:12
  #5

  Hej! Jag gick precis igenom en spouse visa process med min amerikanska man. Det tar ca 1 år (vi gifte oss i sverige). Kan eventuellt gå snabbare om din kille är inom det militära och måste flytta någonstans men låter det vara osagt. K1 visa är lite snabbare, men det tar som du säger fortfarande ca 8 månader innan du har ett visum klart och sedan behöver du göra aos innan du får ett green card vilket jag vet tar väldigt lång tid. Jag lyckades snabba på sista biten av processen då vi väntar barn, men det går inte att snabba på den större delen av processen hos USCIS pga graviditet. Jag var så stressad för även om vi planerade att skaffa barn så var jag så inne på att det skulle ta några månader och inte gå direkt, men nu när jag är i vecka 28 är som sagt allt klart och jag flyttar om 2 veckor!

  Att söka ett Studentvisum nu tror jag är svårt då du är gravid och det kan försvåra att du inte får det (Det får inte finnas något som tyder på att du vill flytta permanent eller inte bara vilja gå i skolan och åka hem igen plus det tar lite tid att göra allt klart så tror inte det är något som skulle passa heller). Söker du visum och det blir denied ställer det dessutom till det då du inte får ha en denied visumansökan när du söker om esta.

  Så som någon annan sa, förbered dig för att föda i Sverige och besök din kille så mycket du kan medan det är okej för dig att flyga och innan du har många tider att passa hos din Bm (utan försäkring är det DYRT att gå till bm i USA så planera resor dit mellan dina svenska besök och teckna en reseförsäkring om det är något akut och du behöver träffa en bm där).

  Tycker visajourney är ett bra forum med mycket info och svar.

  Lycka till!

Svar på tråden Giftemål med en amerikan under graviditet
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.