Inlägg från: Lucius Vorenus |Visa alla inlägg
  • Lucius Vorenus

    Måste jag söka jobb innan barnomsorgen öppnar?

    Anonym (Bidrag) skrev 2019-11-10 20:44:01 följande:

    Jag jobbar på förskola i Västerås stad och vi har fått ändra öppettid från 06.00 till 05.30 pga föräldrar som har behov av att lämna tidigare. Då det är en kommunal förskola så var vi tvungna att öppna då för att föräldrarna ska kunna lämna och hinna till jobben. Annan lösning fanns inte. Hade föräldrarna vart tvungna att byta förskola så hade ju problemet fortsatt på annan förskola och då ansåg kommun att vi lika gärna kunde vara den förskola som öppnade så tidigt eftersom behovet fanns.

    Det finns väldigt nattis-förskolor i Västerås och det är inte lätt att få plats.

    Men det krävs att frälstes lämnar intyg och scheman över att tiderna stämmer eftersom vi i personalgruppen måste lägga om scheman och allt


    Nja, i grund och botten handlar det om kommuner som inte vill öppna nattöppna förskolor eller erbjuda barnomsorg i hemmet. Enligt skollagen ska föräldrar erbjudas barnomsorg under arbetstider dagtid. Kommuner ska också sträva (ej tvingande) att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid. Ta kan inte kräva att förskolan ska anpassa sig efter hennes tider genom att öppna 5.30, snarare måste hon då ansöka om ett arbete som passar förskolans tider eller ordna sin transport på annat sätt.
Svar på tråden Måste jag söka jobb innan barnomsorgen öppnar?