Inlägg från: Anonym (Äröig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äröig)

    Sambo tappat alla känslor, jag tror det är stress

    Vad tråkigt att läsa. Men du, jag uppfattar det faktiskt som att hon kör över dig totalt!!! Och du bara hänger på och hoppas hela tiden... du analyserar minsta detalj och söker svar som antagligen inte finns..

    Kärlek är svårt. Det är en känsla som man inte kan styra med tankekraft. Det måste bara finnas liksom. Och gör den inte det så är ju frågan snarare hur länge du ska orka och bara vara till lags hela tiden.

    Jag tappade känslorna för mitt ex. Försökte få tillbaka dom i flera år men till sist var jag mest äcklad av honom och irriterad för allt. Försökte han krama mig eller sitta nära så slog jag bort honom.

    Jag förstod inte vad som var fel förens en annan man började uppvakta mig. Precis som någon nu gör med din sambo. Först då förstod jag att känslorna var döda. Vi hade också skaffat valp då och hade hus och varit ihop i mer än 15år. Det var kaos ett tag sen sa jag att jag ville separera. Idag, 2år senare, är vi båda lyckliga i vars ett nytt förhållande. Han är gift dessutom. Önskar honom gärna den lyckan för den hade han aldrig fått med mig.

  • Anonym (Äröig)
    MammaTillDansband skrev 2019-11-20 11:19:00 följande:

    Precis, det finns inget du kan göra för att få henne att ändra sig. Nu ska du ta hand om dig själv och din sorg. Släpp henne.

    Och det är inte "era" bilar, den som är registrerad ägare till respektive bil får ta den. Hoppas du äger den som funkar  .

    (Jag låter hård, men du får ta det som ett gäng vänligt menade bitchslaps från en kompis som varit med förr...)


    Bra sammanfattning!

    Man kan inte prata sig till känslor. Förstår inte dom som tror att det finns en förklaring som hon ska berätta och sen ska allt lösa sig.

    Hon har sagt vad hon har att säga. Ingen terapi, vädjan eller tid kommer troligtvis att ändra hur hon känner.

    Ts är långt efter i processen. Han måste inse att det är slut. Att fortsätta på hoppet och för att hon har dåligt samvete gentemot honom kommer bara göra dom båda djupt olycklig.

    Det är hårt att förlora, men alla förlorare kan ta sig upp igen. Det är en del av livet.
  • Anonym (Äröig)
    Anonym (A) skrev 2019-11-19 16:07:04 följande:

    Jag tycker att efter så många år tillsammans och efter att ni köpt en hund ihop nyligen, så är hon skyldig dig att prata. Berätta hur hon mår, vad hon känner och om hon vill göra slut eller satsa på er.

    Att bara tiga ihjäl det och sova någon annanstans är fegt och respektlöst.

    Sedan får du naturligtvis respektera det hon säger och även acceptera en eventuell separation.


    Hon har säkerligen sagt hur hon känner både en, två och tre gånger. Ts version är hans uppfattning, inte nödvändigtvis verklighetem.

    Vad ska hon mer säga eller vad ska de prata om?
  • Anonym (Äröig)
    vectortracey skrev 2019-11-20 15:10:18 följande:

    Jo jag fattar det, men det jag önskar är att vi kan försöka ordentligt tillsammans med en terapeut, iallafall ge det en ärligt chans, komma ifrån varandra och kanske börja dejta eller något innan vi kastar bort 10 år...


    Jag börjar förstå din tjejs frustration. Du ger dig inte ju. Hennes sista utväg är att sticka så som hon gjort.

    Det är enorm press för henne med, allt detta. Jag lovar! Tror du inte att hon hade velat lösa detta om hon hade haft känslor kvar för dig? Jo det tror jag. Är man kär och vill leva med någon så är man också vänligt inställd till att lösa saker och ting.

    Du skriver att allt var bra för ett ÅR sedan!! Det kan hända mycket på ett år. Ni köpte hundvalpen som ett sista hopp att rädda relationen men det orsakade bara större glipa.

    När jag skaffade hund med mitt ex så tog han inget ansvar alls. Han var hemma precis som dig, ändå var det jag som fick gå upp varannan timme på nätterna samt jobba hela dagen och sen leka och gå promenad med hunden på kvällen. En valp kräver 24h av ens tid. Det är ett jättestort ansvar.

    Att du rannsakat dig själv och vill lova att bättra dig kommer inte att lösa hennes brist på kärlek. Dessutom så är du mänsklig och kommer att glida tillbaka till att vara som du brukar. En introvert person kan aldrig bli extrovert bara för att någon vill det. Antingen är man det eller så är man inte.

    Nu är vi ganska hårda mot dig här, och det gör dig säkert ledsen eftersom du nog vände dig hit för att få råd att lösa situationen, men om det nu är så att du älskar henne så släpp henne och låt henne bli lycklig igen. Hon är deprimerad och drar sig undan. Det låter som en olycklig person. Du ältar och analyserar och indirekt tjatar dig till att hon ska älska dig tillbaka på samma sätt som du älskar henne. Det går inte. Det ömsesidiga ni hade är över...

    det bästa du kan göra för henne är att säga att du släpper henne nu. Vill hon ha tillbaka dig så märker du ju det eller hur?
  • Anonym (Äröig)
    vectortracey skrev 2019-11-20 21:38:33 följande:

     

    Jag menar att 1/3 av mitt liv har jag varit med henne, har känt henne längre än flera vänner och varit med om så mycket.


    Jag tolkade det som att dessa tre delarna var dig själv, valpen och henne. Att ni tre är de viktigaste i ditt liv.

    Men i vilket fall som helst så tycker jag att det är mycket oschysst att ge dig falska förhoppningar som du verkar få hela tiden. Du snappar upp saker som du tänker att du kan ändra på osv.

    Men det kommer inte att ändra något. Lär dig av dina misstag och applicera den killen du vill vara på nästa stora kärlek du träffar istället.

    Kan vara en av anledningarna till att hon har stannat så länge som hon har gjort. För att hon retar sig på att hon har kämpat så länge med att få dig att förstå, men någon annan får den personen och inte hon.

    Som signaturen nn skriver så är det inte bara när man påpekar bristerna som de ska uppfyllas utan alltid.

    Jag fick be min sambo att flytta för några veckor sedan. Han trodde att han städade och gjorde halva hushållsarbetet, men en gång varannan vecka är inte tillräckligt att städa. Trots oändliga samtal och listor, schema, tjat, inte tjat osv så var vi inte på samma våglängd. Det är enormt stressande inombords att inte känna att man får gehör för sina känslor. Ja det vet du ju själv. Du vill inget annat än att hon älskar dig tillbaka, men hon kan inte älska någon som inte förstår och verkligen vill förändras på riktigt, inte bara när hon påpekar bristerna.

    Ni kan ju fortsätta vara vänner. Om några år knatar det runt en liten unge i trädgården vars mamma är din stora kärlek. Det finns många fler kvinnor som du kan älska och ta hand om, och som älskar dig tillbaka.
  • Anonym (Äröig)

    Jag ger upp, det verkar lönlöst att resonera med dig ts.

    Förstår att din tjej inte känner sig hörd när du ständigt hittar nya infallsvinklar på varenda detalj. Jobbigt och frustrerande!

    Men önskar dig all lycka och hoppas att du blir nöjd i slutändan.

    Kram på dig!

Svar på tråden Sambo tappat alla känslor, jag tror det är stress