• Avenia

    Varför tror ni att det är så himla mycket lättare att jobba på kontor??

    Vad jobbar du med?

    Jag håller med. Är ekonomiutbildad och ...hatar det. Det är slitigt och trist och arbetsgivaren ställer så höga krav på en pga att alla kvinnor förväntas prestera 200%. Jag drömmer om ett enklare jobb men vet inte vad.

  • Avenia
    Anonym (TS) skrev 2019-11-20 22:04:30 följande:

    HR.

    Varför ställer arbetsgivaren högre krav på kvinnorna??


    Jag tror det beror på att de ser mellan fingrarna när män kommer 15 min sent och går 15 min tidigt. Och många gör ett mediokert jobb. Ingen kvinna får vara medioker. Många kvinnor ger 150% trots att lönen är 100. Då ser man snett på de kvinnor som bara presterar 100.
  • Avenia
    Anonym (Städ) skrev 2019-11-21 01:21:06 följande:

    Inte en aning vad du haft för städjobb men jag kan berätta lite om det jag hade under 1 år.

    Jag var i 22 års åldern och fick gå i städpoolen. Under den första 1,5 månaden så var jag så stressad att jag konstant hade diarrer och gick ner 15 kilo. Jag tog sönder axlarna så fick kortisonsprutor och har nu permanenta problem med karpaltunnel i båda händerna.

    Jag grät varje nästan dag på lunchrasten och hade nervösa stressryckningar i ögonbrynen. Konstanta infektioner i kroppen och värk överallt.

    På en dag ringde mina arbetsledare/chefer ca 30 gånger för kolla hur långt jag kommit, om saker som blivit missade eller att ge mig mer jobb. Var du duktig straffades du med mer att göra. Ett städområde som innebar 8 h kunde förvandlas till 2,5 område men jag fick aldrig mer tid än de 8 h. Stegräknaren brukade snitta på 30 000 steg om dagen.

    Nu undrar ni kanske varför jag stanna så länge på ett sånt skitjobb. Jo jag var timanställd och behövde pengarna. Prestera du inte fick du inga bra lovord eller nya kontrakt.

    Samtidigt var du inte värt ett skit i andras ögon. Man skulle vara glad och trevlig. Och när man fråga de som jobbade på kontoren om de ville ha det städat så suckade de djupt, svarade nedlåtande och tyckte man var besvärlig när man var där. Men städat skulle de ha, gärna stå och övervaka de 2 ynka minutrarna man stressa sig igenom städningen. Gärna snacka skit om oss som städade när de trodde vi inte hörde. Och då planerade man ofta in så gott man kunde så de fick städat på deras frukost, lunch eller eftermiddagsfika för att inte störa.


    Tror inte det är nån som övervakar. Man blir lite osker på vad man ska göra under tiden. Jag brukar gå iväg, har själv städat och vet hur stressande det kan vara med folk som ser på.

    Och du har LAGLIG RÄTT till 4 sammanhängande veckors semester.
  • Avenia
    sextiotalist skrev 2019-11-24 09:46:09 följande:

    Sanning med modifikation.

    Detta går att avtala bort och gäller endast de med längre anställning.


    Nej, det är enligt LAG.

    Även om man bara har jobbat i säg 2 månader så har man rätt till 4 sammanhängande veckor, det är dock inte betalda veckor (fast de flesta erbjuder förskottssem).
  • Avenia
    Andreaaaa skrev 2019-11-24 15:57:26 följande:

    Går att kollektivavtala bort.


    Det vet isf arbetstagaren och ska vara med på det. Om ingen ö.k. gjorts är det 4 v som gäller.
Svar på tråden Varför tror ni att det är så himla mycket lättare att jobba på kontor??