Inlägg från: Anonym (Städ) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Städ)

    Varför tror ni att det är så himla mycket lättare att jobba på kontor??

    Inte en aning vad du haft för städjobb men jag kan berätta lite om det jag hade under 1 år.

    Jag var i 22 års åldern och fick gå i städpoolen. Under den första 1,5 månaden så var jag så stressad att jag konstant hade diarrer och gick ner 15 kilo. Jag tog sönder axlarna så fick kortisonsprutor och har nu permanenta problem med karpaltunnel i båda händerna.

    Jag grät varje nästan dag på lunchrasten och hade nervösa stressryckningar i ögonbrynen. Konstanta infektioner i kroppen och värk överallt.

    På en dag ringde mina arbetsledare/chefer ca 30 gånger för kolla hur långt jag kommit, om saker som blivit missade eller att ge mig mer jobb. Var du duktig straffades du med mer att göra. Ett städområde som innebar 8 h kunde förvandlas till 2,5 område men jag fick aldrig mer tid än de 8 h. Stegräknaren brukade snitta på 30 000 steg om dagen.

    Nu undrar ni kanske varför jag stanna så länge på ett sånt skitjobb. Jo jag var timanställd och behövde pengarna. Prestera du inte fick du inga bra lovord eller nya kontrakt.

    Samtidigt var du inte värt ett skit i andras ögon. Man skulle vara glad och trevlig. Och när man fråga de som jobbade på kontoren om de ville ha det städat så suckade de djupt, svarade nedlåtande och tyckte man var besvärlig när man var där. Men städat skulle de ha, gärna stå och övervaka de 2 ynka minutrarna man stressa sig igenom städningen. Gärna snacka skit om oss som städade när de trodde vi inte hörde. Och då planerade man ofta in så gott man kunde så de fick städat på deras frukost, lunch eller eftermiddagsfika för att inte störa.

    Och att gå hem och inte tänka på jobbet funka inte heller. Man kunde komma på saker man glömt och var i princip tvingad att planera kommande dag när man väl var hemma för det fanns det inte tid för när man var på jobbet.

    Var du ledig någon dag ringde cheferna eller smsa ändå. Det året blev jag lovad 3 veckor semester, jag fick 3 dagar i rad.

    Blev erbjuden en annan position på företaget med andra arbetsuppgifter och annan chef. Då ringde min dåvarande chef upp mig och skrek på mig. Hon vägra släppa mig till den andra chefen så det jobb erbjudandet drogs tillbaka.

    Jag kommer aldrig sätta min fot inom lokalvård igen.

    Det är verkligen det värsta jobb jag haft. Det knäckte mig fysiskt och psykiskt. För ynka 13 000-14 000 efter skatt på en heltidstjänst inkl. semestertillägg.

    Tror allt handlar om vad för slags företag man hamnat på. För alla städjobb är inte som det jag hade, alla kontorsjobb är inte lugna och slappa. Men om jag jämför på det företaget så var det så lugnare med att vara på kontoret än att städa.

    Jag fick iaf fina lovord och lärde mig en läxa. Städ är inget för mig utan jag slavar hellre framför en dator.

  • Anonym (Städ)
    Avenia skrev 2019-11-21 14:42:28 följande:

    Tror inte det är nån som övervakar. Man blir lite osker på vad man ska göra under tiden. Jag brukar gå iväg, har själv städat och vet hur stressande det kan vara med folk som ser på.

    Och du har LAGLIG RÄTT till 4 sammanhängande veckors semester.


    Jo det var många som övervakade. Vissa gick och hämtade kaffe, någon passade på att gå på toa, vissa går över till en kollega, några står och pratar med en och en hel del står och glor för att övervaka. Springer efter en och frågade om man verkligen dammade. Jag städade ca 200 st kontor i veckan så man lärde sig vilka som hade en taskig attityd mot lokalvårdarna.

    Tror inte du riktigt har koll på hur sånna företag skriver kontrakt. De ger oftast 1-2 veckors kontrakt där de kan fylla i 3 olika anställningsformer på tim. Jag fick flera 3 dagars kontrakt, hade jag tur fick jag för 1 månad. Då har de ingen skyldighet att ge 4 veckors sammanhängande. Tackar du nej så är du körd. De ger tomma löften när man är skriven på sånna kontrakt. Och facket gör ingenting åt det.

    Inte ens mitt jobb nu är skyldig att ge mig 4 veckors sammanhängande utan det är bara 3 veckor. Nu krånglar de aldrig med mig men jag har inte rätten att få mer än 3.
Svar på tråden Varför tror ni att det är så himla mycket lättare att jobba på kontor??