Forum Övrigt - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är jag adopterad?

  Fre 22 nov 2019 08:45 Läst 0 gånger Totalt 81 svar
  Visar endast inlägg av 2barnsmorsan - Visa alla inlägg
 • Fre 22 nov 2019 08:45 #10 +2
  andrew smith skrev 2019-11-22 07:45:55 följande:

  det första ord jag sa so m liten var jag på engelska, dvs jag I....och det var upprepade gånger...enligt morsan. det var inte så att jag hade gjort mig illa, utan det var upprepade gånger när jag ville något, då sade jag I,....och ingen fattade vad jag menade...allting enligt morsan. det finns ingen anledning att hitta på saker. så här är det bara...det här var på 60-talet, kanske 1966...då fanns det inga tvprogram p engelska, eller radiopogrm på engelska, heller...


  Du kanske är en reinkarnerad engelsk lord?!

  Haha! Nej men skämt åsido. Barn lär sig Språk henom att höra språk och genom att kommunicera med dem runtomkring. Även om du skulle ha varit adopterad från England så kommer det språk du utvecklar vara det som du hör av människor runtomkring dig, alltså din familj som du lever med.
 • Lör 23 nov 2019 19:57 #52
  DVQ skrev 2019-11-23 19:38:57 följande:

  Helt riktigt, men om jag ska vara djävulens advokat så hinner man utveckla sitt språk en del under sitt första levnadsår.

  Ts, det låter inte så troligt att du skulle vara adopterad från England utan att känna till det, men vet du något om din familjs liv kring tiden när du föddes? Kan det finnas någon annan familjehemlighet med koppling till England? När du säger att du inte är ett dugg lik din mamma undrar jag om du inte vet vem din pappa är? Eller är du inte lik honom heller?


  Ja det är riktigt. Generellt ettords-meningar och enstaka ord. Tex mamma, pappa, ja, nej, titta, där. Men få ettåringar uttalar tex R utan säger dä istället för där. Komplicerade uttal kommer långt senare. Däremot kan de ju förstå mycket.

  Men om ett så litet barn hamnar i en ny språkmiljö så kommer de anpassa sig omgående och glömma det de kan på det gamla språket.

  Det är faktiskt mer troligt att ts skulle ha haft vissa minnesbilder kvar från den tiden än ett uttal. Det är ju väldigt få som har kvar uttal eller sätt att prata på från ett års ålder.
 • Sön 24 nov 2019 08:25 #63 +2
  andrew smith skrev 2019-11-24 05:30:56 följande:

  nu menade jag att jag som vuxen över 50 år, har problem med att säga R på ett korrekt markerande sätt som svenskar gör. det hör andra att jag inte gör...de flesta svenskar överförtydligar R i varje ord om där finns ett R, men det gör aldrig jag....det har jag som vuxen tänk väldigt mycket på, hur andra överförtydligar R, men inte jag...


  Det är ett talfel du har och är helt irrelevant för frågan om du är adopterad eller ej. Barn som är under ett vid adoptionen kan omöjligt fortsätta utveckla det gamla modersmålet eller ens komma ihåg något av det.

  Till och med barn som är större vid adoptionen runt 5-7 år lär det nya språket på kort tid och glömmer sedan det gamla modersmålet. De får ingen brytning som hänger med till vuxen ålder.
 • Sön 24 nov 2019 09:02 #65 +1

  Du kan snabbt få reda på om du är adopterad genom att ringa folkbokföringen. Där är adoptioner registrerade.

  Allt annat du yrar om om din personlighet och ditt sätt att uttala saker har ingen koppling till huruvida du är adopterad.


  andrew smith skrev 2019-11-24 08:50:48 följande:

  enligt morsan började jag prata väldigt sent, först vid 4-5 års ålder, medans andra var mkt tidigaare med att uvteckla sitt språk. men det där med 9 i personnumret för personer födda före 1990, blir nog svårt att motbevisa....jag har 9, där ngn skrev att man ska ha 9 som första siffra bland det fyra sista....motbevisa det om du kan...du som alltid påstod att jag är så intrrovert....kankse finns förklaringar till detmed.....varför jag är så intreovert, och har svårt diskutera när det börja gå för snabbt....jag är inte trög, men jag hittar inte alltid ord är de andra börjar diskutera lite snabbt...


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll