Inlägg från: Anonym (B) |Visa alla inlägg
  • Anonym (B)

    Hur tänker ni som ger kritik åt män på internationella mansdagen?

    Anonym (Emma) skrev 2019-11-22 19:43:15 följande:

    Kan du räkna upp någon grej som män gör bra här i världen?

    Faktum är att män står för majoriteten av allt elände som sker, krig och våldtäkter, misshandel, kvinnohat etc.

    Så.. vad är det för positivt män gör som behöver uppmärksammas?


    Varenda dag använder du dig av infrastruktur, transportmedel och annan teknik som till stor del män har tagit fram. En stor del av den media du konsumerar kommer från män. Det finns män som är bra partners, bra pappor, bra vänner, bra söner osv osv.

    Men det är väl lättare att vara ignorant och ägna sig åt manshat eller hur?
  • Anonym (B)
    Anonym (Emma) skrev 2019-11-22 20:00:27 följande:

    Vet du varför män tagit fram det? Jo för att det uppfanns på den tiden då vi kvinnor inte hade rätt att jobba pga diskriminering.


    Du frågade efter saker män gjort som är bra och jag svarade. Omständigheterna är inte relevanta för om något är bra eller inte.
  • Anonym (B)
    Anonym (Emma) skrev 2019-11-22 20:11:45 följande:

    Så det är alltså bra att män gjort det på kvinnornas bekostnad?


    Nej jag sa att det är bra saker som män gjort. Eller tycker du inte att det är bra att du kan ta dig till jobbet eller sitta här på FL och basunera ut dina åsikter?
  • Anonym (B)
    Anonym (Anja) skrev 2019-11-23 19:50:15 följande:

    Varför tar du illa vid dig när det inte berör dig? Såklart jag inte pratar om alla män utan generellt. Eftersom det är ett generellt problem! (finns väl INGEN som pratar om alla män??).

    Men allt för många män och på tok för många invandrarmän. Och på tok för få män som visar sitt missnöje över att denna andel som förstör för så många. Och alldeles för många som hyser agg mot kvinnor som är trötta på att bli utsatta och leva i rädsla.


    Generellt är synonymt med i allmänhet eller vanligtvis men nu är det inte något slags normaltillstånd bland män att misshandla eller våldta. Även om det är alldeles för många som gör det utgör de fortfarande en minoritet av alla män. Ändå väljer du att skriva män gör si och män är så när du uppenbarligen måste inse hur det kommer att uppfattas.

    Jag tror ärligt talat inte att de flesta kvinnor skulle uppskatta att beskrivas i väldigt svepande och negativa ordalag utifrån hur en del kvinnor beter sig. Ändå ska vi män av någon anledning ha förbiseende med det och inte ta åt oss. Hur svårt kan det vara att uttrycka sig på ett sätt där man inte drar alla över en kam?
  • Anonym (B)
    Anonym (Emma) skrev 2019-11-22 20:39:59 följande:

    Jag syftar på förr i tiden då denna teknik som tidigare skrevs i tråden uppfanns.


    Fast mycket av det vi använder flitigt idag som t ex moderna datorer, mobiltelefoner, diverse fordon, streamingtjänster osv är också uppfunna av män. Och detta under de senaste årtiondena där kvinnor inte varit utestängda från den akademiska världen (även om de varit underrepresenterade).

    Det kanske är dags att medge att du helt enkelt vägrar acceptera att män också gjort mycket bra saker. Först vill du ha exempel och sedan förkastar du dem genom att hoppa fram och tillbaka mellan dåtid och nutid eller genom att hävda att kvinnor minsann också skulle ha kunnat uppfinna dessa saker (vilket inte överhuvudtaget har med saken att göra).
Svar på tråden Hur tänker ni som ger kritik åt män på internationella mansdagen?