Inlägg från: Anonym (Jj) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jj)

    Sambeskattning sjukdom

    Anonym (Johan) skrev 2019-11-23 09:22:37 följande:
    Bra liv? Ja visst om man tycker det är ett bra liv att trycka in sig en hel familj på 40kvm så visst.

    Kom ihåg att mitt arbete enbart finns i Stockholm. Flyttar jag någon annan stans får jag kanske 35 000 i mån i min bransch (och alla andra realistiska) men min fru är likt förbannat sjuk.

    Ett mindre radhus på knappt 100kvm på någorlunda pendlingsavstånd kostar 5-6msek. Ska jag då försörja min fru+2 barn räcker mina pengar inte långt. Vad händer om jag måste sjukskriva mig av någon anledning?

    Om jag hade betalt mer skatt hade det iaf varit lika för alla. Detta hade drivit ner priserna på bostäder så det hade knappast varit en förlust för vår del.

    Jag har aldrig heller menat en generell sambeskattning utan det hade varit en enkel sak att med våra läkarintyg få göra ett avdrag i deklarationen så länge min sambo är sjuk, eller hur?

    Det är ju knappast så att jag (eller min sambo) vill att hon ska vara någon jävla hemmafru eller hur?

    Jag önskar inget hellre än att hon skulle kunna arbeta. En inkomst på 20k före skatt för henne skulle ge oss 16k mer i mån. För att JAG ska kunna ge oss det tillskottet behöver jag lå en löneökning på över 40k. Det gör situationen känns ännu mer hopplös.

    Varför tycker du att vi ska skattas hårdare än en annan familj med samma bruttoinkomst när vi har NOLL alternativ? Hur rättfärdigar du det?
    Jag håller med dig.

    Jag tycker di ska skicka ett mail till rikstad/regering och beskriva din situation och dina val, precis som här och fråga dem vad de tycker.
Svar på tråden Sambeskattning sjukdom