Inlägg från: Anonym (***) |Visa alla inlägg
  • Anonym (***)

    Sambeskattning sjukdom

    Anonym (Johan) skrev 2019-11-23 19:34:48 följande:
    Jag har inte EN ENDA gång beklagat mig över min situation. Jag är beredd att ta ALLA konsekvenser av mitt beslut. Bespara mig gärna ditt bullshit!

    Det enda jag begär är att vår familj ska få våra surt förvärvade pengar beskattade som alla andra. Får jag bara det har jag NOLL att klaga på.

    Ditt resonemang är ungefär; varför tränar du fotboll? Du vet ju att tränarens värdelösa son får spela på din plats ändå, så då borde bara ge upp..
    Klart du har. Du har skrivit många gnälliga inlägg, där du verkar tycka att det är en rättighet att bo i radhus med kort pendling till jobbet, att det är en rättighet att skaffa barn, att folk som inte bidrar med arbete ska tjäna  lika mycket som de som bidrar.

    En familj där två personer drar in vars 35 000 kr förtjänar att  få ut mer än er. De är ju två som bidrar. 
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-23 21:56:34 följande:
    Jag har aldrig sagt att jag är fattig. Säger bara att det är åt helvete att vi ska betala mer i skatt än andra par med samma inkomst.
    Då får ni jobba som andra par också, om du ska jämföra dig med andra.
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-23 22:03:24 följande:
    Den progressiva skatten drad in runt 60 miljarder. Med dynamiska effekter räknar ekonomer med att kostnaden skulle bli runt 20-25 miljarder. Småpengar i statsbudgetsammanhang. Knappast pengar som är nödvändiga för att upprätthålla vård, skola, omsorg på nuvarande nivå.

    Jag skulle utan att blinka kunna betala mer i tex moms som kompensation. Då vet jag iaf att det är samma för alla.
    Och du betalar samma skatt som andra som tjänar lika mycket som du gör. 

    Vill du ha lika mycket ut som par som tjänar vardera 35 000 brutto i månaden, så får du ju skaffa dig samma förutsättningar som dom. 
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-24 14:23:50 följande:
    Därför att staten förväntar sig att man försörjer sin sambo/make.

    Varför ska en person med dubbel inkomst betala mycket mer än dubbelt så mycket i skatt? Varför inte "bara" dubbelt så mkt?
    Du väljer själv att försörja din sambo, ingen tvingar dig. Du har själv valt din utbildning, ditt jobb, var du bor osv.

    Nu sitter du, med ett fin jobb med 70 000 i månaden, i en andrahandslägenhet, pga val du själv gjort, och gnäller.

    Hur kan man ens få ett sådant jobb och ändå vara så verklighetsfrånvarande som du är? Du söker ju inte lösningar, och sitter bara på arslet och gnäller. 
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-24 14:54:51 följande:
    Jag kan gå och upprätta ett registrerat partnerskap imorgon. Det jag menar är att jag tycker att äktenskap kontra samboskap egrntligrn bara är ett papper, vilket det är.

    Jag köper inte riktigt det du skriver. Det är lite som att gå in i en tråd som handlar om vilken predtanda på sin dator man ska köpa och börja diskutera saker som; ska du verkligen ha en dator? Ska du inte vars ute mer istället? Eller; Vet du egentligen vilken miljöpåverkan en dator har? Eller; ska du verkligen ha en dator i din lilla lägenhet?

    Helt enkelt kringliggande faktorer som avviker från sakfrågan för att man vill undvika sakfrågan.
    Fast sakfrågan, dvs sambeskattning och platt skatt, har diskuterats.

    Men ditt problem kvarstår ju ändå, oavsett hur många som håller med dig. Du får inte mer pengar för att alla få FL tycker som du.

    Så visst kan man tycka både det ena och det andra. Men så länge saker är som de är, så får man leve efter det och göra det bästa av det. Vilket många tycker att ni inte gjort/gör. Ditt liv förändras inte så länge du har offerkoftan på dig. 
  • Anonym (***)

    Med tanke på hur TS argumenterar så känns det inte trovärdigt. Har man gått en av Sveriges svåraste utbildningar och har 80 000 i lön (tydligen en löneökning nu i dagarna eftersom TS större delen av tråden tjänat 70 000), så borde man kunna formulera sig och argumentera på ett mer trovärdigt sätt. Nu är det bara känslor, "det är orättvist att andra får mer pengar än mig". Att lösa "problemet" finns inte på kartan, bara gnälla.

    Och att man med den lönen inte kunnat spara så att man kan köpa sig ett boende känns ju märkligt. Och att inte ha kontakter. Märkligt. Tjäna 80 000 kr i månaden och bo i andra hand...

  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-25 10:27:34 följande:
    Jag har haft denna lönen ett par månader. Kommer från en relativt lågavlönad traineetjänst.

    Jag försöker självklart lösa problemet så gott det går. Men denna tråd handlar om den orättvisa beskattningen. Hur jag än gör kommer det inte att komma ifrån att vi beskattas oskäligt mycket.
    Fast du drar ju in allt annat i diskussionen. Hade du bara velat prata om orättvisa skatter hade du inte behövt dra upp allt annat om ditt privatliv.

    Men visst, du tillhör kanske dom som gillar offerkoftan, men kan inte se utanför boxen och skapa lösningar för dig själv och din sambo.

    Så du har gått från ett lågavlönat jobb till 80 000  bara så där. Där ser man...
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-25 11:22:25 följande:
    Vad bra. Då kan man j höja skatten för alla som betalar mindre andel av sin lön i skatt. Om det är de små utgifterna som är viktiga och inte disponibel inkomst.
    Du har så tramsiga svar. Har du verkligen inte lärt dig något på din fina utbildning?

    Känns märkligt att man inte förstår att man ska beskattas som individ av arbetsgivaren.
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-25 11:34:19 följande:
    Tramsiga inlägg förtjänar tramsiga svar. VAD jag än gör åt min situation, och tro mig jag jobbar stenhårt på lösningar, går det aldrig komma ifrån det orimliga i att min lön beskattas mycket mer än dubbelt så mycket som en person som tjänar 40 000.

    Visst jag förstår att det finns en poäng med skattelättnader för de som tjänar lite, typ 20k i mån, men varför ska jag betala mycket MER än dubbelt så mycket som någon som tjänar 40?
    Varför inte lägga energi på det du kan förändra?
  • Anonym (***)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-25 13:53:44 följande:
    Hade det inte varit för familj och vänner så hade jag gjort det. Skulle tjäna uppemot 500k sek i mån utomlands.
    Visst...

    Då hade du ju löst din radhusdröm på ett år. Men jag glömde, du är ju inte lösningsorienterad.
Svar på tråden Sambeskattning sjukdom