Inlägg från: Anonym (förstår) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förstår)

    Sambeskattning sjukdom

    Förstår ts frustration. Det känns som om staten plockar russinen ur kakan. När det passar staten så ses familjemedlemmar som individer och när det passar staten så ses familjemedlemmarna som en enhet.

    Att din sambo försörjs av dig är en nödlösning. Vi lever i ett välfärdssamhälle och det ska vara möjligt för din sambo att bli självförsörjande. Ett förslag är att din sambo skriver in sig på arbetsförmedlingen som arbetssökande. Hon hamnar i rullorna och kommer tillbaka in i systemet. I längden kanske hon beviljas sjukersättning.

    Om du inte vill försörja henne och hon vill vara självförsörjande så kan ni bli särbo och hon ansöka om socialbidrag. Ni kan fortsätta vara ett par men bo i var sitt boende.

  • Anonym (förstår)
    Anonym (S) skrev 2019-11-24 12:01:12 följande:

    Jo det har jag förstått, men du jobbar ju inte så mycket i syfte att finansiera välfärden, vilket du ironiskt uttryckte i förra inlägget. Var bara en kommentar på det "skämtet".

    Du får väl läsa argumemt från de som förordar progressiv skatt så får du kanske en bättre förståelse för varför de kan förorda det, även om du personligen inte håller med. Det är inte svårt att hitta sådana argument om du googlar.


    Tror inte ts är grinig över den progressiva beskattningen utan över att staten agerar olika när det kommer till bidrag och beskattning gällande om ts och hans sambo ska ses som en enhet eller som två separata individer.
  • Anonym (förstår)

    Vad pantade folk här i tråden är. Det är det ökande antalet sådana som ts som kommer att rösta ner välfärden. De betalar skyhög skatt men har ändå inte råd med annat än en sketen etta och ser inga möjligheter att någonsin skapa sig ett medelklassliv.

  • Anonym (förstår)
    KillBill skrev 2019-11-24 15:20:03 följande:

    Jag anser att det vore fantastiskt för samhället om folk som tjänar 70 000 kr per månad funderade mer på hur samhället ska få tillräckligt med resurser till skola, sjukvård, rättsväsende och försvar och mindre på hur man kan minska egna inbetalningarna till samhället.


    Folk accepterar bara skatter så länge de själva anser sig vara omhändertagna. Saknar man själv grundläggande saker så som skälig lön, bostad etc så är man inte intresserad av att sponsra andra. Det är så det funkar och jag lovar att du inte är ett dugg bättre. Tycker att folk raljerar över ts problem alldeles för mycket. Ni fattar inte att när medelklassen inte längre har råd att förverkliga sina livsprojekt med hus och familj så kommer välfärdssystemet röstas bort på två röda.
  • Anonym (förstår)
    KillBill skrev 2019-11-25 13:25:12 följande:

    Att beskattningen på bolag och kapitalinkomster är platt beror på att bolag och kapital är rörligt på ett annat sätt än löneinkomkster och att en progressiv skatt därför skulle vara kontraproduktiv. 


    Sverige har blande de största förmögenhetsklyftorna och den lägsta förmögenhetsrörligheten i västvärlden. Majoriteten av alla förmögna i Sverige har ärvt sina pengar till skillnad från andra länder där många blivit rika på entreprenörskap och arbete. Det beror på de platta lönerna och höga skatterna (som gynnar förmögna men missgynnar arbetare). I Sverige skall du förbliva vid din läst.

    Vad tror du händer den dagen vårt välfärdssystemet kraschar? Det kommer att blotta större klasskillnader än i något annat västland.
  • Anonym (förstår)
    KillBill skrev 2019-11-27 07:06:37 följande:

    Vi får hoppas att S får igenom sitt förslag att ta bort kryphålet (3:12 reglerna) som gör det möjligt för konsulter att betala mindre skatt än vanliga löntagare. Hitintills har tyvärr allianspartierna och SD varit motståndare till att ta bort detta kryphål.


    Du tycker inte man ska höja skatterna för kapitalinkomster och uthyrning av bostäder också? Eller tycker du att förmögna ska betala mindre skatt än arbetare?
  • Anonym (förstår)

    Jag är irriterad över att det verkligen inte går att bli rik på arbete i Sverige. De flesta som sitter med pengar i sina bostäder har inte sparat ihop dessa utan blivit "rika" på prisstegringen. Resterande förmögna människor har ärvt sina pengar. Det är helt omöjligt att spara några större summor den gamla hederliga vägen genom hårt arbete. Det är knappt lönsamt att utbilda sig. Räknar man inte alla skatter och transfereringar och tjänar undersköterskan och sjuksköterskan vs industriarbetaren och ingenjören ungefär lika mycket pengar.

  • Anonym (förstår)
    Anonym (Johan) skrev 2019-11-27 07:34:09 följande:

    Så är det. Gamla pengar beskattas inte, fastighetsvinster beskattas lågt och platt liksom aktieutdelningar, utdelningar i företag, uthyrande av bostäder etc.

    När vänsterpartierna pratar om "de allra rikaste" menar de enbart löntagare. De 100 000 tals rikaste betalar inte statlig skatt. S införde nuvarande skattesystem 1991 så de kan heller inte skylla på andra.


    Att vara rik innebär att vara förmögen. Vilket man inte nödvändigtvis är för att man har en hög inkomst.
  • Anonym (förstår)

    Men ts, oavsett hur förbannad du är så behöver du hjälpa din sambo tillbaka in i systemet. Man ska alltid vara sysselsatt med någonting för att inte helt falla igenom. Antingen arbetar man eller så är registrerat arbetssökande, sjukskriven eller studerar.

    Din sambo kan anmäla sig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Då är hon inne i systemet igen, även om det är utan ersättning. Arbetsförmedlingen kan utreda hennes arbetsförmåga och hon kan få gå med i något stödprogram. Förr eller senare kommer hon få ersättning av någon sort. Är hon för sjuk kommer de hänvisa henne till en doktor för sjukskrivning. Med tiden kanske hon kan få sjukersättning. Låg summa men bättre än ingenting. Är hon helt oarbetsför? Orkar hon jobba med någonting enkelt 6 månader så kvalar hon för sgi igen. Orkar hon jobba ett år så kvalar hon för A-kassa. Och gör hon inte det så är det ju bättre för hennes ekonomi att bara jobba strötimmar här och där.

  • Anonym (förstår)
    KillBill skrev 2019-11-27 08:24:50 följande:

    Skattesystemet bör reformeras så att beskattning av inkomster blir mer lika. Sedan måste man vara pragmatisk. Skattesatserna måste sättas så att skatteintäkterna optimeras. Skatter som resulterar i att jobb och kapital flyttar utomlands är ju kontraproduktiva.


    Högre beskattning på arbete än förmögenhet har skapat och fortsätter att skapa ökade förmögenhetsklyftor. Det är ingen önskvärd utveckling. Det kommer att skapa större klassklyftor i samhället och kommer göra att folk som arbetar pessimistiska om framtiden med resultat ett oroligt land med en orolig befolkning. Det om något är kontraproduktivt om man önskar skapa sig ett stabilt samhälle.
Svar på tråden Sambeskattning sjukdom