Inlägg från: Anonym (Janna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Janna)

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Intressant ämne, även om det är svårt att analysera sexualitet och kön. För det första så blev ju våldtäkt inom äktenskapet kriminaliserat först på 60-talet i Sverige, före det så var det bara för kvinnan att ställa upp om hon var gift. Om man tänker på det så är det närmast hisnande. Tänk hur livegen kvinnan har varit! Våldtäkt var ju också mycket vanligt i våra mormödrars och farmödrars generation bland dom unga flickor som var anställda som hushållerskor och barnflickor. Husbonden hade rätt att ta för sig, sa man nej fick man sparken, samma ja blev man gravid. Mycket har hänt på senare generationer. Författaren Birgitta Stenberg sa: Först när det tabu som är kring kvinnors sexualitet är brutet så är kvinnan fri. Det är den ultimata frigörelsen. Kanske är vi på väg dit? Hoppas! Men då kommer vi nog få se en annan typ av sexualitet visas, både i media, i kulturen och bland kärlekspar.

  • Anonym (Janna)
    Anonym (Kvinnor) skrev 2019-11-24 20:07:07 följande:

    För kvinnor har redan extremt mycket sex, mer än vad kvinnor generellt hade för länge sedan.


    Vad baserar du det på?
  • Anonym (Janna)
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-11-25 12:55:55 följande:

    Kvinnor överlag har nog aldrig varit intresserade av "sex" för sexets skull utanför relationer. När kvinnor ligger runt en period, kan det vara av nyfikenhet som väldigt unga, som ofta sker, eller mellan relationer, men i de allra flesta fall är de kärleken och känslorna de är ute efter. Sex är oerhört ointressant för kvinnor utan starka känslor i de flesta fall. Undantagsvis i sexmissbruk och sådana är lätta att hamna i om det är bekräftelsebehov som styr handlingarna. De kvinnor jag ser som gillar sex utan känslor och har upprepade kk-relationer, fungerar väldigt mycket som män och ägnar sig ofta åt ganska extrema typer av sex, swinger, BDSM, gruppsex, bisex osv. Det blir fetischen som styr och då är känslor sekundärt. De allra flesta fungerar dock inte så utan är känslostyrda och kvinnors sexualitet är ju även väldigt hormonstyrd och komplicerad på andra sätt av naturliga skäl.

    Att vi sen kan bli gravida, våldtagna, smittade, slutshameade osv är ytterligare faktorer för lätt kunna att avstå. Sex med män är farligt för oss kvinnor.  Jag tänker alltid på det och har alltid gjort inför varje ny man jag står inför valet med.


    Källor på det?
  • Anonym (Janna)
    blueblue skrev 2019-11-25 13:45:57 följande:

    Jag blir så jävla less på det där kortet som alltid ska plockas fram att män aldrig gör nått mer efter arbetet!! Alla karlar är inte svin och skiter inte i hemmet! Mitt schema är full späckat med aktiviter och även hushållssysslor för att få vardagen att gå ihop.

    Är man lite smidig och inte helt efterbliven som mann så förstår man att det blir lättare och bättre för alla om man hjälps åt i hemmet. Att vissa stirrar sig blint på att ovilja är samma sak som obehov kan jag inte förstå. Om ni inte vill ha sex pga ett svin till man är en sak men om ni inte vill då det inte finns ett sug efter sex är något helt annat.

    Snälla sluta att komma med inlägg där era män är svin för det bidrar inget till tråden.


    Inte alla män-kortet...
  • Anonym (Janna)
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-11-25 14:20:37 följande:

    Otroligt rolig liknelse som jag tror många kvinnor känner igen sig i. Det är förvånansvärt och häpnadsväckande hur lite intresse många män har för kvinnans anatomi. Många män verkar kåta på sexet som fenomen och sig själv snarare än kvinnan de har sex med. Får verkligen hålla med om att sex med kvinnor är en helt annan upplevelse. Kanske inte så konstigt eftersom man lättare vet hur man kan tillfredsställa och helt frångår penetreringen som mål och ägnar sig åt en åt gången så att säga. Det blir betydligt mer inlevelsefullt och sensuellt.

    Problemet som jag ser det är att det inte finns några garantier med män. Man kan aldrig vara säker på att få njuta eller vad som ska komma, och  oavsett hur jämlik man än blir så är det ju deras sexualitet som är dominant och styrande eftersom de är så begränsade fysiskt. Står inte kuken så blir det ju inget sex, iallafall inget penetrerande. Är de inte kåta är de sällan inlevelsefulla och roliga att vara med. Deras utlösning är också så slutgiltig. I mina relationer har jag oftast velat fortsätta och liksom vaknat när de har kommit. Kör hellre många gånger på en dag än varje dag som blir förutsägbart och trisst. Hellre kvalitativt än kvantitativt alla gånger. Tack och lov har jag haft män om kunnat fortsätta ganska omgående och ibland bli hårda på nytt inuti när de sprutat. Det tar ett tag för mig att komma igång och ofta blir jag mer sugen efter jag kommit. De killar som anser att sexet är slut när de kommit och som vänder sig om för att sova är bedrövligt.

    Denna osäkerhet inför vilket sex man ska få gör det ofta mer jobbigt än inspirerande vilket gör det lätt att avstå sex.


    Hur går sex med en kvinna vanligtvis till då? Obs, är uppriktigt nyfiken! Nu tänder jag inte på kvinnor i och för sig. Synd kanske. Men jag är också så att jag oftast vaknat till efter en första orgasm, och då vill jag ha flera. Men då har tjugo minuter gått och min man har fått utlösning så då slutar vi oftast. Det är inte heller kul att försöka väcka liv i hans lust om han är nöjd och motvillig, så vi slutar oftast där trots att jag bara längtar efter mer. Kanske fler som känner igen sig i det? Jag skulle också hellre ha sex i några timmar en gång i veckan än fem snabbisar i veckan, som min man verkar föredra.
  • Anonym (Janna)
    Anonym (Eli) skrev 2019-11-25 14:24:02 följande:

    Det är Exakt det här jag menar som är hela problemet...

    Kan man kommunicera och inte bara ligger där som en död fisk och förväntar sig att killen bara ska ordna allt så kan man ha bra (eller ja, okej, iaf helt okej!) sex med typ vem som helst!

    Kvinnor som är våp kommer fortsätta ha dåligt sex om dom inte träffar en snubbe som råkar göra sånt dom gillar.

    Jag har Aldrig haft det här problemet med "snubbar tänker bara på sig själva, jag blir aldrig tillfredsställd" osv. Jag undrar varför...


    Bra med lite blame-game
  • Anonym (Janna)
    Anonym (Eli) skrev 2019-11-25 14:32:04 följande:

    Det är en fråga om att ta ansvar för sig själv och inte göra sig till offer...


    Diskussionstråden handlar ju om varför kvinnor verkar avstå från sex frivilligt. Du menar alltså att din teori är att det är för att de inte tar för sig tillräckligt i sängen? Om vi går efter din teori, vad tror du att det kvinnliga beteendet grundar sig i?
  • Anonym (Janna)
    blueblue skrev 2019-11-25 14:48:05 följande:

    Jag börjar seriöst fundera över om inte de flesta kvinnor som skriver i denna tråd bör söka sig till andra kvinnor istället för män.

    Om nu män inte kan tillfredsställa er och att det råder en osäkerhet i sexet så är det väl ändå ert eget ansvar att göra något för att förbättra det?

    Jag som man är inte tankeläsare och vill ni ha mer eller mindre av något så måste det ju kommuniceras.

    Jag skulle kunna äta mus i flera timmar om så önskas för att min partner ska få maximal njutning.

    Går jag till mig själv så kan jag aldrig komma när hon rider mig, är det hennes ansvar att lösa detta då?

    Man måste ta lite eget ansvar i sängen för att göra det bästa av det. Sex är ett samspel och inte en som ska trolla för den andras välbefinnande.

    Detta glider från ämnet mer och mer då det inte längre handlar om kvinnor som sakar behov utan har återigen blivit en tråd om att det är mäns fel att vissa har en lägre sexdrift än andra.


    Jag håller med om att det är ens eget ansvar att se till att man njuter fullt ut när man har sex. Men diskussionen är intressant, och svaren är intressanta tycker jag. Många kvinnor är uppenbarligen missnöjda med sitt sexliv och orgasmglappet existerar i heterosexuella relationer (googla). Det lär ju bero på både hur män och kvinnor agerar, hur normer styr oss ända ner i sänghalmen. Jag har själv varit med om många negativa konsekvenser av att jag har tagit för mig i sexet: män som avbryter och blir ställda, som slaknar, som kallar mig för nymfoman, slampa, sexgalning på ett tvetydigt sätt. Som verkar bli avtända. Mitt brott? Att ta för mig och visa vad jag vill i sängen. Förutom det har jag haft en massa bra erfarenheter av sex med män också. Såklart. Och jag tänder inte på kvinnor och kommer aldrig att göra :)
  • Anonym (Janna)
    Anonym (Eli) skrev 2019-11-25 15:22:37 följande:

    Många kvinnor här gnäller på att dom inte får det dom vill ha av männen, att männen är egoistiska och inte bryr sig om deras njutning. Och att dom därför tröttnar på att ligga med snubbar.

    Jag menar att det (till stor del) är deras eget fel som inte kommunicerar vad dom själva vill ha och/eller ta för sig ordentligt. Det beror alltså till stor del på dom själva, menar jag.


    Ok, det förstod jag. Jag håller med om att det beror på dom själva. Jag var mer nyfiken på vad du tror att detta beteende grundar sig i? Från början? Jag menar då den kvinnliga bristen på initiativ, oförmågan att uttrycka vad kvinnan själv behöver för att få orgasm, tendensen att skylla på det hela på mannen? Om vi ser till sexualhistorien så har ju mäns och kvinnors sexuella liv sett diametralt olika ut. Våldtäkt inom äktenskapet kriminaliserades tex först på 1960-talet i Sverige, före det ansågs det som en plikt att kvinnan skulle ligga som en död fisk och ta emot när mannen ville sexa. Det var hans rätt och skyldighet som man att ta för sig av. Jag tror personligen att denna syn på mäns och kvinnors sexuella behov lever kvar, och manifesterar sig på olika sätt: som en oförmåga i att uttrycka sina egna behov hos kvinnor, som en känsla av rättfärdigande hos männen, som ett orgasmglapp i heterorelationer.
  • Anonym (Janna)
    Anonym (Bill) skrev 2019-11-25 15:53:30 följande:

    Jag tror det fanns väldigt många människor förr som faktiskt inte kunde leva ut sitt sexliv som man kan idag. 

    Numera är det mycket lättare när det gäller sex. Vi har bra preventivmedel, potenspiller och vi är upplysta. Och vi har fler tillfällen eftersom vi inte är så trångbodda. Och vi har bättre hygien.

    Jag tror inte alls på teorierna om att vi skulle ha fler som lider av sexlöshet än förr. Jag tror det är precis tvärtom. Förr var det många som mådde illa av att inte få sex, men det var inget man pratade om. 

    Sen är det nog ett faktum att kvinnor inte riktigt har samma behov av sex som män (generellt sett, finns många undantag). En ung man måste ju typ "tömma sig" ganska regelbundet, det är en ren fysisk reaktion. Och den fysiskt påträngande kraften som driver vissa män att gå för långt tror jag få kvinnor upplever. Män har en annan mer djurisk drivkraft efter en kvinnokropp. Många kvinnor har nöje av sex, men det är inget "måste" som hos en man. 


    Vilket dravel, ursäkta.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?