• Postman

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Trz12 skrev 2019-11-25 18:44:05 följande:
    Sen kommer vi till ytterligare en faktor. Män är ofta egoistiska och ganska enformiga älskare, vilket fungerar bra från deras perspektiv för de kommer och sedan är de alldeles slut och nöjda. En kvinna kan få multipla orgasmer och komma på flera olika sätt, och jag kan garantera att om man får sin kvinna att komma på nya spännande och exploderande sätt kommer hon att tråna efter mer och mer. Det är vårt ansvar som moderna män att lära oss hur kvinnorna fungerar för att maximera deras orgasmer och därav ge tillbaka sexlusten som stulits av vårt kön under tusentals år av förtryck och skambeläggning i hopp om att kontrollera dem.

    Långdragen analys. 

    <3


    Håller inte alls med att det år så det fungerar, jag tycker du är helt ute och cyklar, för vissa ja men för vissa helt nej och gråzoner däremellan.

    Det är väldigt enkelt att bara skuta över och säga att män egoistiska och ganska enformiga älskare. De allra flesta män vet mycket väl hur kvinnor fungerar och det är många gånger ett en överdriven fixering vid kvinnornas njutning och kön. Jag tror det mer är dags att kvinnor slappnar av och tar ansvar för sin egna orgasm. Det gör att samspelet skulle bli långt mer avslappnat än att bara peka finger åt män att "haaa, det är ert fel".
  • Postman
    Tecum skrev 2019-11-25 22:31:37 följande:
    När män som saknar sex i sitt förhållande skriver här är bilden så gott som alltid identisk. Kvinnan vill inte ha sex, hon vill inte kommunicera om det, hon ser det inte som ett problem. Mannen däremot är beredd att göra nästan vad som helst av det du skriver, överraska, variera, kommunicera och vill inget hellre än att få input om vad deras kvinna tänder på. Sådant kan ju förändras över tid, det hon älskade för tio år sedan måste inte vara det hon vill ha nu.

    För felet är inte att kvinnan saknar lust, hon saknar bara lust till sin man. Att då som du lägga allt ansvar på mannen för att få igång sexlivet är dömt att misslyckas. Kvinnan måste ta ansvar för deras gemensamma sexliv, var beredd att kommunicera, öppna upp sig och verkligen rannsaka sig själv om vad HON behöver för att få en nytändning. Män är inte tankeläsare och de kan inte trolla fram attraktion som dött.
    Men i allmänhet vill inta kvinna göra något av det ovan, attraktionen till maken är borta. Han är en god vän och medarbetare i projektet familjen men duger inte längre som älskare - till henne. När viljan både till sex och kommunikation saknas hos ena parten hjälper dina förslag inte långt. Det enda du gör är att skuldbelägga mannen
    Jag instämmer i detta, bra beskrivet.

    Jag vill påstå att män många gånger kan vara nästintill sjukligt fixerade vid vad kvinnan/kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne på allehanda bästa sätt.
  • Postman
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-11-26 13:59:55 följande:
    Jag skulle säga att en stor del av problemet mellan män och kvinnor och varför de tappar lusten till sina män är exakt vad du trycker på här. Att som du föreslår dra ner mängden ord och innehåll till ett minimum, en förenkling, en nedskalning av problematiken och en oförmåga att se nyanser och komplexitet. Helt fel väg att gå!

    Hade fler män fungerat som Trz12 hade inte kvinnor tröttnat på sina män. Du visar exakt på hur simpla och ovilliga män är att ta till sig av problemet och utveckla sig själv...

    Kanske har de allra flesta män en gräns och oförmåga att göra detta ungefär som att få en människa med ADHD att slutföra saker och koncentrera sig. Det är stört omöjligt om inte starka hjälpmedel tillförs.

    Den kompromissen du talar om kanske även handlar om att den med minst förmåga måste steppa upp till en högre nivå istället för att kvinnan ska sänka sin flera flera steg neråt där allting simplifieras och blir ointressant. Människor behöver utmaningar för att växa och motiveras. Inte konstigt de tröttnar.
    Du verkar så förblindad så du läser inte blueblues inlägg ordentligt. Jag citerar blueblue med texten;
    Befinner man sig i en relation så handlar det mycket om uppoffringar från båda parter och kan man inte kompromissa så ska man inte vara där.

    Man fokuserar inte direkt på vad som är fel utan hur man kan göra rätt så det passar för båda. Jag förstår om du har en negativ inställning om du alltid ska ha utgångspunkten att det är kvinnan som är den drabbade eller är den som måste sänka sig.

    Ibland kanske kvinnan måste det, ibland inte, Ibland kanske mannen måste det, ibland inte, som sagt, det handlar om att kompromissa, kan man inte det ska man nog överväga att vara utan partner.
  • Postman
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-30 14:28:54 följande:
    Der är som en total godisaffär för heterosexuella män! Bara att välja att vraka!
    Inte konstigt alls att det ser ut så också eftersom gruppen hetrosexuella män konsumerar detta i så oändligt stor omfattning. Tillgång och efterfrågan, hönan eller äggetdiskussion.

    Skulle kvinnor konsumera porr i lika stor eller större omfattning så skulle porren skapas ur kvinnligt perspektiv. Som sagt, tillgång och efterfrågan, hönan eller ägget.
  • Postman
    Mimosa86 skrev 2019-11-30 15:01:09 följande:

    Enda gången jag avstår sex i relationen är när jag är för stressad och känslorna ligger på ytan. Jobb, hem, barn och alla måsten som hör dittill. 1000 saker att hålla i minnet samtidigt. Rena döden för lusten.

    Yror detta är ganska vanlig orsak. Min man peakar inte sexuellt heller när han är stressad.


    Håller med, så tror jag det är för de allra flesta. Dock tror jag att kvinnor har lättare till att bli stressade och få känslorna på ytan än män. 
  • Postman
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-30 15:05:51 följande:

    Fast både kvinnor och män konsumerar porr. Det är bara det att utbudet är anpassat efter män. Som en fyrkantig box som bara måste se ut på ett visst sätt. Lite som i heterosexuella pars sovrum?


    Det gör de, fast som jag skrev så konsumerar män det kopiösts mycket mer än kvinnor. Därför blir deras målgrupp intressantare att skapa porr för. Tillgång och efterfrågan.
  • Postman
    Anonym (Man 58 år) skrev 2019-12-16 21:24:16 följande:

    Jag har bara plöjt c:a 20 sidor av den här långa tråden men nu kliar det i fingrarna att skriva lite.

    Om man skulle koka ner det politiskt korrekta i den här tråden (och det gäller för många andra liknande trådar) så blir det:

    * Män som saknar sex i sin relation kan aldrig ha rätt. Om en man lider av brist i sin relation så är det både per definition hans fel och och dessutom har han fel i sin känsla och upplevelse av hur relationen ser ut.
    * Sex får aldrig ha mer betydelse i en relation än något annat. Vad som är viktigt i en relation definieras av kvinnan. Mannen kan ju faktiskt inte definiera detta eftersom han alltid har fel.
    * Hur mannen än försöker närma sig kvinnans sexualitet så är han på förhand dömd att göra fel. Om han fokuserar på sin egen njutning så är det fel (på den punkten är vi nog alla överens) men om han fokuserar på kvinnans njutning och orgasmer så ställer han kvävande krav på kvinnan och detta dödar hennes sexlust.
    * En kvinna kan aldrig ställas till svars för att sexlivet i en relation är dåligt. Det är alltid mannens ansvar att vara uppmärksam och följsam och följa kvinnans minsta vink. Kvinnan behöver däremot aldrig fråga sig vad mannen vill. Det är ointressant eftersom hon alltid kan vara säker på att mannen tacksamt ställer upp när kvinnan så tillåter.

    osv. ...

    Visst, raljant och draget till sin spets, men när man tar ett steg tillbaka och betraktar vad som verkligen skrivs så kan man inte frigöra sig från den här bilden.


    En mycket bra sammanfattning, tyvärr vanlig åsikt och syn på oss män. Rätt sorgligt egentligen.
  • Postman
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 00:46:35 följande:

    Tyvärr speglar ju åsikter verkligheten i hög grad. Kvinnor har ju olika perspektiv beroende på var de kommer ifrån och upplever. Kulturer spelar stor roll t ex.

    Säg att du är född i en våldtäktskultur eller i ett flyktingläger där man inte vågar gå på toaletten efter mörkrets inträde, som är så extremt vanligt problem världen över, då spelar det ju ingen roll att just du är en toppenkille, när så många andra är predatorer som kvinnor och barn fruktar i sin vardag. Nu var detta ju ett lite extremt exempel just i vår del av världen, men inte i resten vilket senaste Musikhjälpen t ex belyste.

    Stora mängder kvinnor i västvärlden har dock riktigt dåliga erfarenheter av män, sex, orgasmbrist osv så det måste ju ligga mycket sanning i det. Något ni som män får ta till er bara utan att ta det personligt om ni inte är skyldiga.


    Nu tror inte jag att det stämmer att kvinnor har så dåliga erfarenheter som de själva säger sig ha utan jag tror det är en myt som bankas in i kvinnor utav andra mindre glada kvinnor att deras medsystrar SKA tror så. Jag tror snarare att vi alla får fundera lite över vilka myter och fakta vi håller vid liv. Det går att snacka fram en lågkonjunktur även om man inte har en lågkonjunktur.

    Jag tror också tyvärr att det inte spelar någon som helst roll vad vi män gör eller inte gör för det kommer alltid snackas en massa och internet har verkligen öppnat upp för än mer ryktesspridning, falska nyheter, hålla myter vid liv osv. Jag tar det inte det minsta personligt men tycker det är tråkigt att det blir så för om mänskligheten ska överleva så måste vi hålla ihop, inte slitas isär. Jag tror också att ju mer vi slits isär desto mer ökar våld och ojämställdhet för anses du som en gris så spelar det ju ingen roll om du grisar ännu mera för du är ju ändå en gris hur du än gör.

    Men det är vad jag tror, jag är förstås ingen sanning.
  • Postman
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 13:14:18 följande:

    Jag håller inte med alls i den frågan. För kolla trådar  härinne t ex. Här inne skulle jag säga finns de mest positiva kvinnor jag hört talas om nånsin. Många har helt andra upplevelser och älskar män. Kommer multipelt varje gång, har bästa maken i världen, bästa sexet osv.  Man får snarare komplex härinne som kvinna för att man själv haft så många dåliga upplevelser. Jag lyssnar ju huvudsakligen bland nära vänner och bildar mig uppfattningar utifrån dem och mina egna. Hade jag själv haft positiva finns det inget Metoo i världen som skulle få mig att ändra på det. Ändå hade jag  ju ändå respekterat och lyssnat på andra kvinnors historier och vet hur det ser ut i världen generellt, är intresserad av manlighetsstrukturer och hur vi alla kan förbättra samhället till det bättre osv.

    Jag håller med om att vi inte ska slitas isär men det är männen främst som måste jobba för det eftersom det utgör så stor del av våldet, förnedring av kvinnor, barn och den enorma grymheten vi alla drabbas av. Kvinnor har redan omsorg och vårdande egenskaper i sitt DNA och det vet ni. Kvinnor har ju all anledning att frukta varje man de träffar och måste utarbeta strategier och styrka för att inte brytas ner och gå under. Vi tvingas ju bli hårda och selektiva eftersom män är så opålitliga och farliga och springer omkring med de värsta förnekelseglasögonen och vägrar ta ansvar för strukturerna som ligger till grund för att vi hatar och vill bort ifrån. Män kan oftast inte se längre än till sexuella kränkthet och oförmåga att nå fram till kvinnor. Det finns så mycket större problem än dessa som måste lösas först innan vi kan få det bra tillsammans. Först och främst måste män sluta behandla kvinnor så jävla dåligt och se dem som personliga egendomar och något man tömmer i och glömmer lika fort. Det finns så klart snälla män, men de onda är så många fler och vi är rädda för er och vet aldrig vem som lurar där bakom. Tänk dig in i det för en dag?


    Nej nu drog du allt iväg. En sådan mörk syn på män delar jag inte. Då bor vi inte i samma land.

    Jag bor i Sverige och där ställer majoriteten män sig upp och arbetar för kvinnor varje dag.

    Är du så panikslaget rädd för män så råder jag dig att söka hjälp, det verkar inte helt sunt.
  • Postman
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 16:38:55 följande:
    Jo jag är född och uppvuxen i Sverige, men bott i i flera andra länder också.
    Visst är det så i vårt land en jag men vårt land är så liten del av världen och jag har sett, hört och upplevt för mycket manlig ondska i form av våld och sexuella övergrepp, auktoritet som missbrukats osv för att kunna se saker som du.
    Min bild som kvinna är helt enkelt totalt annorlunda och jag känner mig aldrig trygg. Ingen psykolog i världen kan ändra på denna realitet. Naivt att tro. Föredrar att pengarna läggs på förebyggande arbete och förändring av manlighetsnormer,  strukturer och vård och omsorg. Jag är knappast panikslaget rädd, men realist och uppmärksam och iakttar försiktighetsåtgärder.
    Ja jag kan förstå och respektera att du har varit med om och upplevt saker. Det som sker i många andra länder är fruktansvärt men jag känner att du vill lasta på din dåliga bild även på detta landet vilket är en bild som jag då inte alls håller med om.
    Känner man sig inte trygg med vardagliga män i Sverige då har man stora problem, det är min bestämdaste uppfattning.
  • Postman
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:07:21 följande:
    Postman skrev 2019-11-25 23:06:24 följande:

    Jag instämmer i detta, bra beskrivet.

    Jag vill påstå att män många gånger kan vara nästintill sjukligt fixerade vid vad kvinnan/kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne på allehanda bästa sätt.


    Jag undrar vad du menar med "överdriven fixering vid kvinnans njutning" och att de är "sjukligt fixerade vid vad kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne" ?

    Jag skulle vilja veta några exempel på det.

    Jag har iofs läst vissa män som blir väldigt "fixerade" vid vissa saker, och vill prata om hur gärna de vill ge fontänorgasmer, eller hur gärna de vill att kvinnor ska komma av just g-punkts stimulering, av samlag osv.... Det jag tänker är dock att jag nästan får en känsla att det handlar lika mycket om deras egen njutning, triggers och deras roll som god älskare.

    Fast jag vet inte... Kanske skulle mitt engagemang för min mans njutning ses som "överdriven" eller "sjuklig" för dig, för jag vill verkligen ge honom riktigt, riktigt sköna upplevelser. Kanske skulle du se min man som sjukligt fixerad vid min njutning... Jag vet inte
    Ja just det, precis som du nämner...prat om fontänorgarsmer, g-punkter, slicka och det kvinnliga könet i allmänhet osv i all oändlighet som jag menade.

    Män gör inget annat än studerar kvinnors kroppar, pratar om sex och allehanda sätt att tillfredsställa en kvinna på och som jag skrev så är det nästintill en osund fixering. Ge dig ut på en chatt eller sexforum...det enda många män söker är en kvinna att tillfredsställa i all oändlighet. Det blir då lite konstigt när man här läser från kvinnor att många män inte är genuint intresserade utav att tillfredsställa sin kvinna. Det blir motsägelsefull i min värld för jag ser och hör annat.
  • Postman
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:07:21 följande:
    Postman skrev 2019-11-25 23:06:24 följande:

    Jag instämmer i detta, bra beskrivet.

    Jag vill påstå att män många gånger kan vara nästintill sjukligt fixerade vid vad kvinnan/kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne på allehanda bästa sätt.


    Jag undrar vad du menar med "överdriven fixering vid kvinnans njutning" och att de är "sjukligt fixerade vid vad kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne" ?

    Jag skulle vilja veta några exempel på det.

    Jag har iofs läst vissa män som blir väldigt "fixerade" vid vissa saker, och vill prata om hur gärna de vill ge fontänorgasmer, eller hur gärna de vill att kvinnor ska komma av just g-punkts stimulering, av samlag osv.... Det jag tänker är dock att jag nästan får en känsla att det handlar lika mycket om deras egen njutning, triggers och deras roll som god älskare.

    Fast jag vet inte... Kanske skulle mitt engagemang för min mans njutning ses som "överdriven" eller "sjuklig" för dig, för jag vill verkligen ge honom riktigt, riktigt sköna upplevelser. Kanske skulle du se min man som sjukligt fixerad vid min njutning... Jag vet inte
    Många män är också superduperintresserade utav vad kvinnor tänder på eller hur kan tillfredsställa henne. Män går igång på alla cylindrar om en kvinnar outar den minsta lilla sexfantasi hon har eller om kvinnan är sugen på att prova något nytt osv.  Mäns har ju enormt många fetischer kring kvinnor med, jag tror inte kvinnor kommer i närheten av nåt liknade kring fetischer kring män.
  • Postman
    New Dawn skrev 2019-12-17 20:06:40 följande:
    Jo jag förstår vad du menar. Jag tänker på en man som skrev i en tråd att han ville stimulera sin kvinnas bröst i flera timmar, och blev brydd och störd att hon inte gillade det. Han tyckte att hon "borde" gilla det, eftersom att han gillade det. Kanske var det tillspetsat, eller rent av ett troll, men det är väl lite sådana typ.

    Det som gör det osunt, är ju inte fascinationen i sig. För om en kvinna gillar det mannen vill göra, kan det ju leda till bra och skönt sex för båda, men ibland känns det som att, (trots all iver att tillfredsställa kvinnans kropp) så verkar det nästan mest handla om hans egen kåthet. Vissa män kommer med en flod av alla dessa förslag trots att kvinnan är ointresserad. Då blir det ju bara negativt och det kommer tillslut inte ens att handla om kvinnlig njutning. Precis som att analsex inte handlar om njutning om man inte njuter av det.
    Ja precis håller med. Här är det en grov obalans och könens syn och önskan många gånger är vida skilda.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?