Inlägg från: Anonym (Blödde länge) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Blödde länge)

    Hur länge blöder man efter MF? :(

    Hela min graviditet samt missfall började med vad jag trodde var en normal, något sen kanske, mens. Hade tagit ett gravtest dagen som jag fick mensen men det var neg. Men jag slutade inte blöda efter den här "mensen" utan blödde mycket sparsamt i någon vecka till varav jag tog ett gravtest som helt plötsligt var starkt positivt. Åkte till gyn och konstaterade grav. i vecka 5 eller liknande, baserat på hCG för grav. kunde inte lokaliseras via VUL. Ytterliggare en provtagning konstaterade pågående missfall, men det tog ytterliggare någon vecka innan själva missfallsblödningen kom och efter det småblödde jag i 6 (!) veckor och jag plussade ända tills dagen jag slutade blöda. Däremot blev testerna svagare och svagare förstås. 

    Under denna långdragna blödning hade jag också en mens mitt i som skedde i slutet av allting fastän det fortsatte blöda någon vecka till. Detta var helt normalt enligt gyn. och kan ske när hCG-hormonet blir tillräckligt lågt. Allt var väldigt långdraget för mig, dock inte smärtsamt. Det är oklart varför det blev så långdraget då jag fick missfall i vecka 5, men dom misstänkte ett X som dom ändå inte kunde lokalisera och som kroppen därför fick ta hand om själv. Ja, du kan ju typ räkna ut själv hur länge jag blödde totalt men det var väl 8-9 veckor allt som allt. Men allt var tydligen inom marginalen för normalt fastän det inte kändes så då, just för att det trots allt gick åt rätt håll. 

    Kram! <3 

  • Anonym (Blödde länge)

    Jag missade att du fått en behandling med Cytotec. Det gör säkerligen så att det går mycket snabbare än mitt missfall som fick sköta sig naturligt. Men bli inte stressad över alla trådar som skriver att dom typ blött i 1 vecka.. Man blir sjukt nojig av det. Ring gyn. om det inte avtar istället och ta hand om dig! :D

Svar på tråden Hur länge blöder man efter MF? :(