Inlägg från: liloma |Visa alla inlägg
  • liloma

    30+ och väntar första barnet 2020, följas åt? :)

    Hej! Hoppar gärna in här. Är 31 år och har just blivit gravid för första gången, plussade i fredags. Bor i sthlm. Enligt appen är det bf 26/8. Har första besök hos bm inbokat 24/1.

    Har inte känt av så mycket mer än lite molvärk till och från, samt ibland att aptiten påverkas.

    Vill just nu mest att de första veckorna ska gå och att det inte händer något! Har flera i min närhet som fått missfall så är orolig för det.... Men försöker att inte oroa mig.

  • liloma

    Lunne: 32 år, bor i Stockholm, BF 28 juli. Väntar just nu på KUB 13/1 :)

    pappersdocka: 33 år, bor i Stockholm, bf 25 maj :)

    knivskrik: 31 år, bor i Helsingborg, BF 29 januari

    polly1981: 38 år, bor i västra Skåne, Bf 12 aug. VUL 2/1

    Jooosen: 31 år, bor i Stockholm, bf 13 augusti. VUL 27/12

    Mageric: 32 år, bor i Malmö, BF 25 mars

    liloma: 31 år, bor i sthlm, BF 26/8 (enligt app)

  • liloma

    Ni som också har bf i aug och tid för VUL i v 7/8, har ni specifikt frågat om det? När jag ringde bm fick jag första tid för inskrivning 24/1 och är då i v 10 typ.

  • liloma
    Jooosen skrev 2019-12-26 20:50:28 följande:

    I mitt fall har jag fått det så tidigt för att vi har gjort ivf! Så kommer göra det på kliniken imorn. Sen blir vi utskrivna därifrån


    Okej, då förstår jag. Lycka till!

    Hehe det är så mycket nytt och jag bara googlar och läser på och läser på men det tar aldrig slut med information! Svårt att veta vad som är vad. Det bästa är väl egentligen bara att försöka chilla så mycket som möjligt och ta till sig det allra viktigaste men lättare sagt än gjort :p
  • liloma
    Jooosen skrev 2019-12-26 21:06:44 följande:

    Men samma här!! Försöker få koll på föräldrarpenning o dagar hit o dit. Fattar noll haha!! Men det ska nog gå bra för oss! Jobbar ni heltid båda två? Min sambo pluggar till lärare och är klar om ett år. Men men!


    Ja det är så mycket att ta reda på. Samtidigt vill jag inte tänka och planera för mycket (har en tendens att göra det) innan det känns mer säkert. Men det är så svårt. Min sambo försöker lugna mig nu i början, haha.

    Just nu jobbar vi båda heltid, vi har tänkt att försöka vara lediga båda två en längre period på nåt sätt, får se om det går :)

    Ja det brukar alltid lösa sig! Tänker att det är många som pluggar och få barn och det verkar ju gå bra?!
  • liloma
    Jooosen skrev 2019-12-27 15:06:28 följande:

    A

    Ja de kommer verkligen o går symptomen! Allt såg fint ut idag. Embryot var 9 mm. Så rätt storlek för att vara i vecka 7+0. Tyvärr glömde jag bort o fota min klant.... :( när var det du skulle dit? Nytt bf 14/8. Fattar inte varför jag flyttades en dag men men!


    Vad skönt att allt såg bra ut!
  • liloma

    Vi ska äta middag på restaurang med ett gäng vänner på nyår. Är för tidigt att berätta men känns ändå som att folk kommer märka att jag inte dricker.... Får väl bli nån alkoholfri öl och sen får jag hoppas på det bästa att ingen tänker på det eller frågar :) Eller är det nån här som har nåt bra tips? 

  • liloma
    Lunne skrev 2019-12-29 02:06:23 följande:

    Tyvärr inte bra men jag brukar varva mellan att säga att jag varit sjuk så mycket och tar det lugnt (har gått och snuvat i flera månader så det hade nog varit vettigt ändå :') ) och låtsas dricka samtidigt som jag byter glas med mannen. Då brukar folk släppa ev. misstankar när de väl "ser mig dricka", vid lämpliga tillfällen då det är lätt att låtsas 0:)


    Ja men det kanske är nåt att prova, byta glas och låtsasdricka :)
  • liloma

    Hur mår ni alla? :) 

    Själv började kaffet smaka skit helt plötsligt för några dagar sedan...Hehe. Har känt mig lite lätt illamående ibland men mest känner jag mig inte sugen på nån mat. Försöker att inte oroa mig för mycket men jag längtar verkligen till första kollen och man får se om allt är bra, men det dröjer några veckor till. 6+4 idag.

    Börjar jobba imorgon efter 2 veckors ledighet, lite orolig för hur jag kommer må... Förhoppningsvis går det bra! Hur har ni andra hanterat eventuellt illamående/trötthet på jobbet? 

  • liloma
    Lunne skrev 2020-01-06 09:46:24 följande:
    Jag har inte mått illa alls men däremot varit helt slut och haft som "influensakänslor" sen en dryg vecka innan jul. Har inte ens orkat så mycket som sitta mig igenom en hel middag under julhelgen =/ Sitter nu hemma med feber och äter peniccilin mot urinvägsinfektion, men det verkar inte hjälpa ett dugg mot varken måendet eller febern... Så det lutar mot att jag får sjukanmäla mig imorgon, har tid med läkare hos BM i nästa vecka, så hoppas verkligen att de kan hitta och lösa vad som är fel då så att jag kan leva någorlunda normalt igen... Vi har i alla fall redan fått se att allt såg bra ut på VUL och har KUB om en vecka :)

    Ska ni göra något tidigt VUL, eller är det vid KUB ni ska göra VUL?
    Åh, vad segt med feber! Hoppas det går över och att du mår lite bättre snart. 
    Har inte gjort något VUL, funderat lite men tänkt att jag får lita på att det går bra och att jag inte kan kontrollera allt, även om det är svårt! Det verkar kosta en del om man gör det privat också. Spännande med KUB nästa vecka, du får uppdatera :) 
Svar på tråden 30+ och väntar första barnet 2020, följas åt? :)