• Lunne

    30+ och väntar första barnet 2020, följas åt? :)

    knivskrik skrev 2019-12-01 13:32:38 följande:
    Dels så syntes det inte alls på mig innan vecka 19-20 ungefär, så det underlättade! Utöver det så hade jag inte druckit alkohol på ungefär ett år innan vi plussade. Skyllde det odefinierat på mediciner, vi har gått igenom fertilitetsutredning och behandling och de medicinerna fungerade inte tillsammans med alkohol för mig :)
    Då kanske de som hade misstankar redan hade hunnit släppa dem, jag antar att det hjälper :)
    Mageric skrev 2019-12-01 13:41:14 följande:

    Jag klarade mig igenom två bröllop och en kick-off på jobbet genom rent mygel.

    På bröllopen hade jag en skvätt coca-cola i glaset vilken till och med servitörerna misstog för rödvin och försökte ge mig påfyllning, och på kickoffen hade jag med eh..det sista ur en bag in box.. vilket var alkoholfritt vitt vin på petflaskor. Superclassy verkligen men alla köpte det rakt av.



    Det låter imponerande, hade varit roligt att se!


     


    Jag tror att jag får köra en kombination av era metoder, mygla i vissa sällskap och skylla på penicillin eller liknande i andra, beroende på vad som skulle vara minst misstänkt med vilka människor :')

  • Lunne
    Mikfo skrev 2019-12-04 10:02:07 följande:

    Grattis till er! ????

    Jag är 33 snart och min sambo är 35, vi väntar äntligen vårt första barn med bf i slutet av juni.


    Grattis till dig också! :) Hade ni försökt länge?
  • Lunne
    knivskrik skrev 2019-12-18 09:02:40 följande:

    För oss tog det två år och jag tror att jag gjorde 20 test innan jag kunde slappna av lite. Förstår känslan helt!


    knivskrik skrev 2019-12-18 09:02:40 följande:

    För oss tog det två år och jag tror att jag gjorde 20 test innan jag kunde slappna av lite. Förstår känslan helt!


    För oss tog det 1,5 år innan det tog sig, efter ett MA för ganska exakt ett år sen. Jag höll också på att testa i evigheter, och i v. 6 började strecket bli ljusare igen så jag fick halvt panik. Som tur var hade jag en tid hos läkaren vi gjort utredning hos (tanken var att gå vidare med IVF) strax där efter, hon såg att allt såg bra ut på VUL :) Och gav mig ett strikt förbud angående att ta fler test :') Tydligen är det inte ovanligt att hormonhalten minskar när den stabiliserar sig runt v.6-10, så vet ni om ni skulle råka ut för samma sak :)
  • Lunne

    Tänkte föreslå att vi gör en lista som i vissa andra trådar, så man lätt kan se vem som är vem.

    Kopiera texten nedanför strecket (citera alltså inte inlägget, utan kopiera bara texten till ett nytt), och lägg till dig längst ner eller uppdatera din information, om du vill vara med :)

    ?----?-------?-----------------------------------------------------------------------

    Listan:

    Lunne: 32 år, bor i Stockholm, BF 28 juli. Väntar just nu på KUB 13/1 :)

  • Lunne
    liloma skrev 2019-12-28 19:53:12 följande:

    Vi ska äta middag på restaurang med ett gäng vänner på nyår. Är för tidigt att berätta men känns ändå som att folk kommer märka att jag inte dricker.... Får väl bli nån alkoholfri öl och sen får jag hoppas på det bästa att ingen tänker på det eller frågar :) Eller är det nån här som har nåt bra tips? 


    Tyvärr inte bra men jag brukar varva mellan att säga att jag varit sjuk så mycket och tar det lugnt (har gått och snuvat i flera månader så det hade nog varit vettigt ändå :') ) och låtsas dricka samtidigt som jag byter glas med mannen. Då brukar folk släppa ev. misstankar när de väl "ser mig dricka", vid lämpliga tillfällen då det är lätt att låtsas 0:)
  • Lunne
    liloma skrev 2020-01-06 09:03:49 följande:

    Hur mår ni alla? :) 

    Själv började kaffet smaka skit helt plötsligt för några dagar sedan...Hehe. Har känt mig lite lätt illamående ibland men mest känner jag mig inte sugen på nån mat. Försöker att inte oroa mig för mycket men jag längtar verkligen till första kollen och man får se om allt är bra, men det dröjer några veckor till. 6+4 idag.

    Börjar jobba imorgon efter 2 veckors ledighet, lite orolig för hur jag kommer må... Förhoppningsvis går det bra! Hur har ni andra hanterat eventuellt illamående/trötthet på jobbet? 


    Jag har inte mått illa alls men däremot varit helt slut och haft som "influensakänslor" sen en dryg vecka innan jul. Har inte ens orkat så mycket som sitta mig igenom en hel middag under julhelgen =/ Sitter nu hemma med feber och äter peniccilin mot urinvägsinfektion, men det verkar inte hjälpa ett dugg mot varken måendet eller febern... Så det lutar mot att jag får sjukanmäla mig imorgon, har tid med läkare hos BM i nästa vecka, så hoppas verkligen att de kan hitta och lösa vad som är fel då så att jag kan leva någorlunda normalt igen... Vi har i alla fall redan fått se att allt såg bra ut på VUL och har KUB om en vecka :)

    Ska ni göra något tidigt VUL, eller är det vid KUB ni ska göra VUL?
  • Lunne

    Tänkte tipsa de som bor i Stockholm om att det nu finns en fb-grupp för sommarbarn här. Det är inte jag som skapat den, men alla som bor i Stockholm och ska ha barn i sommar är välkomna :) Gruppen går att söka på men bara medlemmar ser vilka andra som är det.

    www.facebook.com/groups/569221946964850/

  • Lunne
    Lunne skrev 2020-01-06 18:20:52 följande:

    Tänkte tipsa de som bor i Stockholm om att det nu finns en fb-grupp för sommarbarn här. Det är inte jag som skapat den, men alla som bor i Stockholm och ska ha barn i sommar är välkomna :) Gruppen går att söka på men bara medlemmar ser vilka andra som är det.

    www.facebook.com/groups/569221946964850/


    Min hjärna är inte med alls idag, sorry! Tanken var att skriva inlägget ovan i BF juli - tråden och inte här :') Men kanske är det aktuellt för några ändå :) Ber om ursäkt för spam för er andra!
  • Lunne

    Hej tjejer! Jag tänkte höra om ni skulle vara intresserade ifall jag gör en facebook-grupp för oss som är födda på 80-talet och väntar första barnet i år? :) Den blir i så fall såklart hemlig.

  • Lunne
    Polly1981 skrev 2020-01-12 16:41:08 följande:

    Hej

    Är i v 10 (9+3) idag och ska till barnmorskan för andra gången i morgon.

    Vad kommer att göras där? Mer än att sätta upp tider till ul mm.

    Kommer hon att kunna kolla om fostret lever?

    Är så orolig hela tiden


    Vad blev det att du fick göra? Jag ska tillbaka i nästa vecka och tyckte de lät så konstigt att jag skulle gå på mitt "andra inskrivningsbesök" :') Är i vecka 12 nu, men tydligen hamnade det så sent p.g.a. julledigheterna... Så jag funderar också på vad man kommer göra :)
  • Lunne
    liloma skrev 2020-01-08 21:14:57 följande:

    Skönt! Hur reagerade hon? Jag vet, känns som jag typ vill isolera mig i några veckor för att slippa hamna i jobbiga situationer där jag inte kan berätta :P En kompis frågade hur det kändes inför nya året, då kändes det också som jag ljög när jag inte kunde vara ärlig!


    Sådär har det blivit för mig också =/ Vi hade tänkt vänta till efter RUL med att berätta för någon, men det får bli nu efter KUB istället... Då jag blivit sjukskriven ljuger jag inte längre bara om alkohol och liknande utan även på frågor om hur det går på jobbet och varför jag inte kan följa med och träna, så det har blivit helt ohållbart =/

    Har ni tagit tag i att berätta än? :)
  • Lunne
    Polly1981 skrev 2020-01-16 13:12:27 följande:

    Hon frågade mest hur jag mår, och fick tid till Kub. Hon berätta när alla möte ska vara i framtiden fick info om föräldragrupp längre fram. Kändes lite onödigt men nu väntar kub 3/2


    Ok, vi får se om det något mer spännande för oss, allt detdär gjorde vi nämligen på första inskruvningsbesöket, förutom att datumen för föräldrageuppsmötena inte var riktigt klara. Lycka till med KUB! :)
  • Lunne
    Katta2020 skrev 2020-01-16 14:02:28 följande:

    Hej!

    Jag har berättar för närmaste familjen, vi kände att vi vill ha stöd ifall vi skulle få missfall. Sen berättade ja för dem på jobbet då jag jobbar på förskola så jobbar ja väldigt nära mina kollegor och eftersom man inte mår helt hundra så hade dem räknat ut de ändå vad det va för ?fel? på en.

    Blir mer att de förstår varför jag småäter, eller är supertrött en dag eller inte klarar vissa saker på jobbet.

    Är det någon som bokat in NIPT test?


    Nej, jag hade typ räknat med att göra det då jag av någon anledning var övertygad om att vi skulle få dåliga siffror på KUB, men det blev det 1:20 000, så då känns det inte inte som aty det finns någon anledning att betala för NIPT. Av vilken anledning funderar ni på NIPT?
  • Lunne
    liloma skrev 2020-01-16 16:20:50 följande:

    Hae berättat för en kompis och en kollega, plus mina föräldrar. Tänkte berätta för sambons mamma nu i helgen.

    En vecka kvar till inskrivningssamtalet, hoppas det inte dröjer alltför länge innan kub!

    Idag har jag inte känt mig lika gravid som de senaste dagarna så då är ju tankarna där igen, haha.

    När har ni kub?


    liloma skrev 2020-01-16 17:28:35 följande:

    Ni som haft inskrivningssamtal hos bm, görs det några tester då, eller är det mest prat och information? 


    Vi hade KUB i måndags, fick risk 1:20 000, så det känns rätt ok att berätra för folk nu ändå. Min chef vet redan p.g.a. sjukskrivning och i helgen tänkte vi ta tag o att berätta för familjen :)

    Vilken vecka är du i? KUB brukar bli runt v.12.

    Det är nog bara vissa BM som har provtagning på plats, jag fick med mig remisser från inskrivningen för att ta prover vid olika tillfällen istället, bl.a. för KUB :)
  • Lunne
    Katta2020 skrev 2020-01-16 19:13:16 följande:

    Vi funderar då det testet är bättre och man kan se mer, sen visste ja inte om ja skulle få KUB men hon sa att de får ja då ja är över 35. Så vi ska fundera om vi bara ska ta KUB och sen i så fall ta nipt och de inte visar sig bra på resultatet?


    Jag hade på sätt och vis också hellre gjort NIPT, men man får KUB kostnadsfritt i Stockholm, och NIPT också om KUB visar sämre siffror än 1:200. Så vi bestämde oss för att börja med KUB, och sen boka NIPT privat om siffrorna blev halvbra. Sen har jag för mig att NIPT bara är ett blodprov, med KUB får man ett ultraljud också, så det kan vara kul att göra oavsett om det ändå erbjuds :)
  • Lunne
    Polly1981 skrev 2020-01-16 22:50:13 följande:

    Känner ni något i magen än? Har den börjat synas? Är i v 11 idag och på natten när jag vaknar kan jag tycka att där är en liten bula men den är borta på morgonen. Och ligger jag på sidan kan jag typ känna att ?här? är livmodern.

    Börjar bli super nojig :(


    Jag är i v.13 och varken ser eller känner någonting utöver att jag mår dåligt. Har hört att det är vanligt att det tar lång tid innan något syns med första barnet :)
  • Lunne
    Polly1981 skrev 2020-01-30 21:31:55 följande:

    Börjar bli trött på denna sega sida. Tar en evighet att ladda.

    Vilka hemliga facebook grupper är ni med i?

    Ska på kub på måndag och lever bebisen så ska blivande moster och farfar få veta men vill inte gå ut med det offentligt än så därav vill jag att Facebooksidan måste vara hemlig


    Den enda hemliga jag är med i är en för BF Juli 2020, kan skapa en hemlig grupp motsvarande denna tråd om det finns intresse :)

    I övrigt är jag med i massa privata grupper, de kan man söka upp men bara medlemmar kan se vilka övriga som är med och vad som skrivs. Finns massa olika varianter för BF 2020.
  • Lunne
    knivskrik skrev 2020-02-10 13:28:37 följande:

    Hej igen på er! Vår lilla pojke gjorde entré den 19/1, tio dagar innan BF! Han hade det lite kämpigt med andningen till en början så vi fick spendera lite tid på neo. Han återhämtade sig rätt så fort och nu har vi varit hemma i två veckor. Idag är första dagen ensamma utan pappa och det känns läskigt men har gått bra hittills.Förlossningen gick snabbt, vattnet gick vid 20:30, inne vid 21 och 23:26 är han född. Jag var 10 cm öppen när vi kom in så jag hann inte med någon smärtlindring. Personalen var helt fantastisk och fick mig att känns mig så trygg så hela upplevelsen får faktiskt 10/10.


    Grattis! Skönt att allt gick bra :)
  • Lunne
    villis skrev 2020-02-12 12:51:17 följande:

    Hej, jag hänger gärna på här med

    Är 31 år, och väntar mitt första barn i oktober, så är så himla lost haha, är bara i v.5 men redan orolig för att allt ska se bra ut. Har inskrivning 5/3, tror allt kommer kännas lite mer "på riktigt" då, just nu känns det mer som att jag bara fantiserar eller hittar på haha


    Jag tycker fortfarande det känns overkligt trots att vi hunnit med flera ultraljud, så börjar undra om det ens kommer gå över innan förlossningen :') Vi har RUL 5/3 och BF prel. 28/7.
Svar på tråden 30+ och väntar första barnet 2020, följas åt? :)