Inlägg från: Inezzzen |Visa alla inlägg
  • Inezzzen

    Islam

    AndreaBD skrev 2019-11-30 13:28:16 följande:

    Och det gör inte kristendomen? Läs gamla testamentet, vet jag! 

    Skillnaden är helt enkelt att det - just nu - finns en del extremister inom islam som verkligen vill ha det exakt så som det står. Trots att det är 2000 år sedan. 

    Det finns såna bokstavstrogna inom kristendomen också, t.ex. Jehovas Vittnen. Men de tar just inte till våld. 

    Men egentligen handlar det inte om religion. Det är missnöjda fattiga människor i en annan del av världen, som tycker att det är orättvist att vi har så mycket bättre levnadsstandard än vad de har. Detta har hänt många gånger tidigare, oftast då som revolution, som t.ex. ryska oktoberrevolutionen. Numera är det inte begränsat på ett land, utan mer globalt. 


    Gamla testamentet är judendomen. Nya testamentet är kristendomen.
  • Inezzzen
    AndreaBD skrev 2019-12-02 10:49:15 följande:

    Ingen vettig muslim tycker att man ska döda alla som inte tror på det. Kan hända att det står i koranen - något liknande står i bibeln också, faktiskt. Och ja, det är relevant att jämföra med kristendomen och bibeln, för att du har fått för dig att det bara är i islam.

    Och du vet antagligen inte heller att "jihad" inte är uppmaning till våld. Det det tolkas också /främst som en slags utveckling, en strävan mot att utvecklas som människa. 


    Du har så fel där.

    Hört talas om var ifrån uttrycket "du skall icke dräpa" kommer ifrån? Jo BIBELN.
  • Inezzzen
    AndreaBD skrev 2019-12-02 11:40:25 följande:

    Jo det är klart. Från dem tio budorden t.o.m. Likaväl står det också någonstans (jag har läst delar av bibeln och minns det) att man ska döda icke-troende. Och häxor också! (Andra Moseboken 22:18)

    Och jag är säker på att det står båda saker i koranen också. Att man inte får döda människor - och att man ska döda icke-troende. 

    Man får komma ihåg att båda - bibeln och koranen inte är några korta sammanfattningar av vad religionen går ut på, utan de är samlingar av en massa skrifter. Det är som om man skulle samla ihop det som några tjänstemän på några myndigheter har skrivit i flera hundra år och sedan titta på det långt senare. Det är inte så konstigt att det finns några föråldrade eller motsägelsefulla saker bland dem.

    Dessutom är det så himla svårt att översätta något som är så gammalt. Oftast kan ju översättaren inte veta hur exakt man tolkade ord och uttryck, och vad som låg bakom. Alltså omständigheter. 


    Som jag skrev tidigare så är det nya testamentet som kristna följer och den lyder "du skall icke dräpa".

    Gamla testamentet är judendomen.
  • Inezzzen
    AndreaBD skrev 2019-12-02 11:58:28 följande:

    Du är inte medveten om "du skall icke dräpa" så som alla 10 budord mottogs av Moses? Det är alltså också gamla testamentet. 


    Varför påstår du då att det skulle stå i gamla testamentet att man ska döda icke-troende?

    Försök att hålla dig lite till sanningen när du diskuterar.
  • Inezzzen
    AndreaBD skrev 2019-12-02 12:48:37 följande:

    ?Var och en som utför något arbete på sabbatsdagen skall straffas med döden? Andra Moseboken 31:14-15

    5 Mos. 21:18 Om någon har en uppstudsig och trotsig son, som inte lyder sin far eller mor och inte lyssnar på dem trots att de tuktar honom, 19 så skall hans föräldrar ta honom och föra honom till de äldste i staden vid stadens port. 20 Och de skall säga till de äldste i staden: ?Den här, vår son, är uppstudsig och trotsig och vill inte lyda oss utan är en frossare och drinkare.? 21 Då skall alla män i staden stena honom till döds. Du skall skaffa bort det onda ifrån dig. Hela Israel skall höra detta och känna fruktan.

    - Den som slår sin fader eller moder skall straffas med döden. (2 Mos 21:15)

    - En nygift kvinna måste vara oskuld, annars skall hon stenas till döds. (5 Mos 22:13-14, 20-21)


    Det är som sagt ingen bok som Kristna följer, kristna följer nya testamentet.

    Gamla testamentet och moseböckerna är judendomen.

    www.alltombibeln.se/bibelfragan/gttorah.htm

    "Gamla testamentet och Torah

    Bibelfrågan: Frågor och svar

    Judarna delar in sina heliga skrifter i tre avdelningar: Lagen, Profeterna och Skrifterna.

    Är Gamla Testamentet och Toran samma sak? Har inte judarna någon mer skrift, utan har dom bara Gamla Testamentet/Toran? (J.E.)

    Ordet "torah" är ett hebreiskt ord som betyder "undervisning" eller "vägledning" och inom judendomen står ordet för de fem Moseböckerna, "Lagen".

    Judarna delar in sina heliga skrifter i tre avdelningar: Lagen, Profeterna och Skrifterna. Till Profeterna räknas inte bara böckerna med profetiska budskap som Jeremia, Jesaja etc, utan även de historiska böckerna som Domarboken och kungaböckerna. Skrifterna omfattade Ordspråksboken, Predikaren och även några senare böcker som Nehemja och Krönikeböckerna samt den profetiska Daniels bok.

    Vid de judiska gudstjänsterna läser man varje sabbat ett bestämt stycke ur Moseböckerna, vilket innebär att man efter ett år har läst hela torah. Vid årets slut firar man så Simchat Torah, torahfesten.

    Thor-Leif Strindberg"
Svar på tråden Islam