Inlägg från: Storogrå |Visa alla inlägg
  • Storogrå

    Islam

    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 10:47:05 följande:
    Inte alls! Skryt avskyr jag! Jag menar att folk sprider rykten om att Islam är en ond religion och hänvisar till Wikipedia. Inte konstigt att hatet i vårt samhälle ökar om vi tror på allting vi matas med. Man måste ställa sig frågan: stämmer detta? Och där efter själv kritiskt granska.
    Vad är bra med Islam?
  • Storogrå
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 13:21:46 följande:
    Islam är varken bättre eller sämre än någon annan religion. En tro är en tro och den är personlig. Att sedan personer med makt (oavsett religion) använt religionen som förkläde att kunna göra hemska saker är något annat.
    Håller inte med. Tycker Islam är fruktansvärt. Kvinnoförnedrande och våldsfrämjande. Ren ondska. Finns ingen respekt för oliktänkande m.m. 
  • Storogrå
    AndreaBD skrev 2019-12-01 13:46:23 följande:
    Naivt! Islam är varken bättre eller sämre än andra religioner. Du har uppenbarligen inte läst något av varken koranen eller bibeln. Den är inte så mycket bättre. Och då behöver vi inte ens begränsa oss till gamla testamentet. Det finns kvinnoförnedrande i bibeln, i nya testamentet också. Av kvinnohataren Paulus t.ex. 
    Pratar bara om Islam. Varför blanda in de andra religionerna?
  • Storogrå
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 13:54:57 följande:
    Sant! Rekommenderar att alla med negativ inställning läser både bibeln och koranen. Därefter kan vi diskutera huruvida religionen är ond eller ej.

    Ha det!
    Nej. Det handlar inte om inställning, utan fakta. Vill inte leva i en islamistisk stat.  
  • Storogrå
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 16:00:44 följande:
    För att du som kulturkristen visar precis den intolerans mot islam som du upplever islam göra. Du ser med andra ord inte bjälken i ditt eget öga.
    Nej, är inte på något sätt religiös. Det jag grundar min uppfattning på är allt jag läst (på flera nivåer) och upplevt. Islam är väldigt duktiga på att göra antireklam för sig själva. Är nog bland det värsta som finns för ett demokratiskt och fritt samhälle. 
  • Storogrå
    AndreaBD skrev 2019-12-01 19:27:41 följande:
    Islam i grunden är väldigt fredlig. Våldet skapas av några extremistiska grupper som bara använder religionen som ursäkt. Och du är medveten om att de kristna gjorde så också  - avrättade folk som hade annan religion? Och kristendomen är också en fredlig religion, där det inte finns någon stöd för sånt. 
    Då tycker jag du har missat något! Du menar på fullaste allvar att Islam är fredlig i grunden? Jag diskuterar Islam, andra religioner bryr jag mig inte om här.
  • Storogrå
    AndreaBD skrev 2019-12-01 19:00:20 följande:
    För att de andra religionerna visar att man kan ha en religion utan att bli extremist. Det HAR funnits kristna extremister också, det finns fortfarande och då räknar jag bl.a. jehovas vittnen in. Men de begår förstås inte våldsdåd. Men det finns förstås exempel i historien där kristna också har begått våldsdåd i religionens namn - korstågen, inkvisitionen och inte att glömma Nordirland. 

    Men om du bara vill ta islam - 99 % av dem som är muslimer är ju inte extremister heller. Man kan inte döma alla muslimer efter en sån liten minoritet.
    Du har uppenbarligen missat hela poängen med tråden. Läs vad tråden går ut på.
  • Storogrå
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 16:35:05 följande:
    Nej du är inte religiös, men kulturkristen...dina värderingar är kristna.

    Ha nu en fortsatt fin 1:a advent.
    Hjälp oss alla...
  • Storogrå
    Liberté skrev 2019-12-01 23:18:54 följande:
    Problemet är inte bara sk våldsamma extremister utan synen på mycket annat.

    Knappast som Pakistan, Saudiarabien, Iran , Bangladesh osv är några skinande exempel på mänskliga rättigheter och acceptans för oliktänkande.
    Precis!
  • Storogrå
    AndreaBD skrev 2019-12-01 23:10:38 följande:
    Okej, om jag ska hålla mig till tråden då säger jag: Det är så mycket hat mot islam för att många människor är lika ignoranta som du, och inte fattar att det bara är en pytteliten andel av muslimer som är extremister och att den stora majoriteten är hur fredliga som helst! 

    Och framför allt så är DERAS motivationer politiska och sociala, men aldrig nånsin religiösa. Du fattar inte att de är hjärntvättade och bara tror att detta är islam.
    Känns som vi lever på helt olika planeter.
Svar på tråden Islam