Inlägg från: smulpaj01 |Visa alla inlägg
  • smulpaj01

    Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?

    När vi bjuder på middag på helgdagar så brukar gästerna komma med en flaska vin av artighet. Vi gör detsamma när vi är bortbjudna. Däremot kanske vi inte väljer att dricka just den utan jag brukar redan ställt fram vin, öl och alkoholfritt. Även på vardagar bjuder vi på öl/vin om någon vill ha det. Alla jag går på middag hos gör så.

  • smulpaj01
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-01 10:07:49 följande:

    Brukar ställa fram mineralvatten och vanligt vatten på bordet, och så kan gästerna fråga om de vill ha vin eller öl. Gör de det, så ställer jag fram det också, annars inte. Tycker inte det finns någon anledning att uppmuntra till supande och dessutom är det rätt dyrt med alkohol. Vi brukar ha trevliga middagar även när det inte står öl och vin på bordet.


    Supande???

    Ja har man inte råd att bjuda på vin så får det bli vatten. Funkar det också. Men vilken gäst skulle fråga efter vin eller öl? Skulle jag aldrig våga/vilja hos er.
  • smulpaj01
    Panduro skrev 2019-12-01 14:08:20 följande:

    Mrn herregud. Vilket kök du än lagar maten ur så tycker inte alla att vin smakar gott. Jag tycker varken om vinsmaken eller ölsmaken. Däremot gillar jag Spritesmaken. Jag har heller aldrig ätit blodigt kött som jag gillat, men det är ju möjligt att jag råkat på mediokra kockar.

    Du skulle nog vinna på att inte framställa dig så snobbigt och pretto.


    Snobbigt? Jag skulle gärna bli bjuden på middag hos Anonym (beror på).
Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?