Inlägg från: Kverulant67 |Visa alla inlägg
  • Kverulant67

    Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?

    Anonym (Fråga) skrev 2019-11-29 19:04:53 följande:

    När vi bjuder vänner på middag eller bara samlas ett kompisgäng så ställer jag alltid fram vanligt vatten i tillbringare på bordet, loka och ibland coca cola och öl och vin.

    Gästerna/vännerna tar själva den dryck de vill.


    Det låter inget skoj att komma på middag till er! Får gästerna själv ha med sej vin och öl då? Så gjorde man ju typ fram till man var 21-22år....

    Klart som fasen man bjuder på vi och öl om det är en middag fredag/lördag! Har aldrig varit med om annat senaste 30åren...
  • Kverulant67
    Panduro skrev 2019-11-30 22:40:25 följande:
    Hon säger ju att hon bjuder på öl, vin, vatten och läsk.
    Du har rätt! Missade det sista!
  • Kverulant67
    Panduro skrev 2019-12-01 14:08:20 följande:
    Mrn herregud. Vilket kök du än lagar maten ur så tycker inte alla att vin smakar gott. Jag tycker varken om vinsmaken eller ölsmaken. Däremot gillar jag Spritesmaken. Jag har heller aldrig ätit blodigt kött som jag gillat, men det är ju möjligt att jag råkat på mediokra kockar.

    Du skulle nog vinna på att inte framställa dig så snobbigt och pretto.
    Haha ja du... Snobbigt?
  • Kverulant67
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-03 19:03:18 följande:
    Det är som sagt upp till värdparet att avgöra vad det ska bjudas på. Vin kan vara gott, men är inte en förutsättning för att ha en angenäm bjudning. Tycker det verkar som om du har lite problem med alkoholen när du hela tiden propsar på att det ska vara vin och öl på bordet till era bjudningar. Ett varningstecken!
    Jag vet inte varför det skulle ett varningstecken? Det flesta svenskar dricer vin till maten en lördagkväll om man äter något festligare, detta har inget med alkoholproblem att göra utan att dt helt enkelt är godare till maten!

    Det har absolut inget att man inte skulle ha skoj med sina vänner att göra nykter utan helt enkelt att det är godare til maten!

    Det är ju verligen "lök på laxen" att fixa en festmåltid av det finare slaget och till det bjuda på juice....

    Jag är 50+ och har varit på en herrans massa middagar hos olika personer. Jag kan inte minnas att jag än enda gång inte fått alkohol till maten om det varit en fredag eller lördag!
Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?