• Barbro­45
    Mon 2 Dec 2019 11:21
    779 visningar
    8 svar
    8
    779

    Ni som valt att inte amma era barn? (Eller ni som är amningsexperter?) Hjälp!

    Enniie skrev 2019-12-02 10:31:55 följande:

    Sjätte barnet på gång. Har ammat alla fem barn, men det har varit en kamp VARJE gång.

    Det slutar alltid i att mjölken sinar först från ena, och sen från andra, alt inte rinner till som det ska. Detta trots 20h amning/dygn, kurser, hjälpmedel, pumpning, och diverse råd från allt och alla.

    Med femman gjorde jag ALLT. men, mjölken rann för det första till sent. På det hade dottern lågt blodsocker och blev koppmatad 2 dygn efter fl på bb. Mjölken rann till efter ca 4-5 dagar.

    Efter några veckor fick jag tillslut komplettera med ersättning för att hon skulle bli mätt. Samma veva varje gång. Innan barnen blivit ca 3 månader, så har jag fått sluta.

    Nu börjar jag fundera på att skita i det helt med detta barn. Och det är med sorg i hjärtat då det är sista barnet, men det är sådan ledsam stress när man aldrig får till det. Jag vill ju ändå kunna njuta av bebisbubblan utan att amningen ska ta upp för mycket negativ tankegång. Jag är ju så avis på de som kan amma till barnen är 1+.

    Vad er era erfarenheter med att ge ersättning från start? Säger man till på mvc eller skriver med det i förlossningsbrevet? Får man upp barnet på bröstet ändå?


    Om du känner att det tar mer än det ger, du har ju också fem andra barn som behöver omsorg, avstå från amning. Om du känner för det så kan du försöka några dagar. vi bor i ett land där vi var råd med ersättning, vi behöver inte späda ut det med smutsigt vatten eller för att det är dyrt. Många av oss som är födda på 40 - 70-talet är flaskbarn, vi klarade oss rätt bra. 


    Ja, det finns många positiva saker med amning både för barn och mamma. Men om det ger stress, kamp, oro så är det bättre att ge ersättning. Lycka till vilket val du än gör.

Svar på tråden Ni som valt att inte amma era barn? (Eller ni som är amningsexperter?) Hjälp!