Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    Ni som valt att inte amma era barn? (Eller ni som är amningsexperter?) Hjälp!

    Jag har delammat fyra barn. Om jag var du så hade jag låtit bebisen amma så gott det går första tiden (på förlossning och BB) för att den ska få i sig så mycket antikroppar som möjligt, men komplettera med ersättning om det känns som att det behövs eller du vill det. Då får bebisen hud mot hud och alla bra grejer med amningen men du slipper pressen. Du är ju en van förälder och jag tänker att du inte behöver diskutera amning med personalen på sjukhuset. Första dygnet äter ju bebisen oftast bara en gång, timmen efter födseln och somnar sen för att sova mestadels i 24 timmar. Därefter åker ni kanske hem ändå?

    Jag hade med flaska och ersättning på tetra till BB när min fyra föddes för några månader sen men vi fick inte stanna längre än ett dygn så hade inte behövt ha med det. Det var stökigt med amningen så som du beskriver, och jag upplever att det är tuffare när man redan har flera barn som måste tas om hand. Att sova när bebisen sover, amma fritt osv funkar nog med ett eller två storasyskon i familjen men har man tre eller fler sen innan är tiden och orken knapp ändå. Nu är vårt fjärde barn tre månader och jag ammar fullt dagtid men så ger vi en flaska eller två nattetid så att jag får sova mer. Funkar jättebra. Andra barnet delammade jag från start. När vi kom hem från bb andra dygnet började vi ge ersättning med dosspruta mellan eller efter amning och det blev jättebra.

    Eller så struntar du helt i amning, men det låter lite som att du kanske ändå vill testa. Och då är ju delamning grymt! Lycka till!

Svar på tråden Ni som valt att inte amma era barn? (Eller ni som är amningsexperter?) Hjälp!