Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Invandrare och problem

    Anonym (Mulle) skrev 2019-12-07 23:38:25 följande:
    Är inte du språklärare? 
    Är det ens relevant, gud så lågt. 
    Skärp dig.
  • Anonym (L)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-08 09:58:10 följande:
    Om EBO slopades, hur skulle man bära sig åt för att få folk utspridda rent praktiskt?
    Skulle det t ex vara ett krav för framtida medborgarskap, att man bosatte sig i den kommun man blivit anvisad?

    Jag förstår hur du tänker och jag håller med dig, men jag är också nyfiken på hur det skulle gå till i praktiken - det är ju oftast där, i skarpt läge, det blir problem.
    Jag tänker att man som nyanländ blir placerad i en kommun kort och gott utdelas man en boendeort, 
    Jag vet inte vem som ska göra det men kanske invandrarverket.
    När man har fått sitt uppehållstillstånd och är självförsörjande är man självklart fri att flytta i och utanför landet precis som alla andra.
    Men så länge man lever på andras pengar får man lov att finna sig i andras villkor.
  • Anonym (L)
    KillBill skrev 2019-12-08 10:15:07 följande:
    Man kan återgå till de regler som gällde innan den borgerliga regeringen med moderaterna i spetsen 1994 införde EBO. Innan EBO var bidragen kopplade till att en flykting valde att bosätta sig på den ort och plats som anvisats. Det fungerade före 1994. Varför skulle det inte fungera idag?
    Exakt, men du formulerade det bättre. 
  • Anonym (L)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 10:21:25 följande:
    Seriöst spelar du korkad medvetet? Klart det var enklare 1994 när bostadsmarknaden var en helt annan. Det fanns fortfarande gott om plats i sossarnas gamla betonghetton.

    Nu är dessa ghetton i desperat behov av renovering som beräknas kosta långt över 500 miljarder. Det finns inte en enda tom lägenhet någonstans. HUR ska du hitta dessa bostäder? "Bygg mer" räcker inte som svar

    Detta skulle kosta (utöver de 500 miljarder som krävs för att renovera befintliga betongklumpar) hubdratals miljarder. HUR ska du få fram dessa pengar? VEM betalar?
    Varför är du så otrevlig?
    Du kanske har rätt i att det är svårare idag för det fattas så mycket bostäder, vilket beror på borgarna sålde ut allmännyttan och därmed gjorde massa människor bostadslösa.
    Dom som inte har råd att betala dyrt för en bostadsrätt eller betala absurda hyror, har idag väldigt få möjligheter att få ett eget boende.
    När kommunen hade hand om och ansvar för en del av bostadsmarknaden så fanns inte det problemet i samma utsträckning på långa vägar. 
    Men det är typisk borgarpolitik, gynna dom välbeställda på utsattas bekostnad.
  • Anonym (L)

    Jag tror det är en komplex fråga med många olika orsaker, det är social utslagning, det är en stor grupp människor som kommit hit och dom har många gånger kommit från en kultur som är väsenskilt från vår.
    Och vi har varit dåliga på att fånga upp dom och stötta, integrera och vara tydliga med våra krav och dåliga på att ge konsekvenser när våra krav inte efterlevs. 
    Ungefär så. 
    Det positiva är att idag är alla partier medvetna om vart problemen ligger och har ungefär samma lösningar undantaget är sd som mest bara hatar och vill ha ut alla. 
    Dom snackar så mycket skit, dom säger dom vill att invandrarna integrerar sig i vår kultur, men dom vill begränsa invandrares rätt att få låna böcker på biblioteket om vår kultur.
    Hur fan går det ihop. 

  • Anonym (L)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 10:35:35 följande:
    Du verkar mer intresserad av att säga att borgarna varit dåliga än att prata om dagens problem..Hur ska pengarna fram exakt? Att "kommunen ska ta ansvar" är inget svar på frågan ÖHT.

    Mella 1993-2006 byggdes det i snitt färre bostäder per år än vad det gjorde 2006-2014. Så att allt är borgarnas fel är mao lögn.
    Möjligt, men dom lägenheter som byggdes var dyra bostadsrätter som bara dom som har gott om pengar hade råd med.
    Jag pratar om bostäder som även den som är låginkomsttagare kan ha råd att bo i.
    Och såna skiter borgarna i och det är ingen lögn, hur mycket du än vill att det ska vara det. 
    Du får det svar jag väljer att ge dig, jag är ingen politiker, men ett förslag vore kanske att höja skatterna, idag är klyftorna skyhöga, åtminstone vore det en början.
  • Anonym (L)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 10:39:59 följande:
    Hur ska alla de som placeras i småorter som redan har hög arbetslöshet kunna bli självförsörjande med de dåliga förutsättningar dd redan har? Det du föreslår garanterar i princip livslångt bidragsberoende.
    Dom har samma förutsättningar som alla andra som bor på dom småorterna. 
  • Anonym (L)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 10:48:40 följande:
    Ok så människor som bara pratar arsbiska, har ingen eller liten skolgång, ofta är analfabeter i vuxen ålder, och väldigt sällan har haft ett jobb som motsvarande finns i Sverige har alltså "samma förutsättningar" som de som är födda här?

    De infödda bidragsberoende svenskarna får ju flytta vart fan de vill. Så då är det ju inte samma förutsättningar eller hur?

    Man har dessutom provat detta tidigare med en frist på några år. Efrer dessa år flyttade ALLA dit jobben fanns.
    Jag förutsätter att man först lär sig svenska på begriplig nivå, något som jag anser ska starta dag ett när man kommit hit.
    Och fattas det grundläggande kunskaper som behövs i sverige som att kunna läsa, skriva och räkna så måste också det läras in innan något jobbsökande ens är att tänka på.
    Om den nyanlända sen kan få ett jobb och bli självförsörjande på annan ort finns det inget som hindrar en flytt.
    Men har man dom ovanstående kunskaperna så finns det jobb även på små orter, eller inom pendelavstånd.
    Kanske inte glesbygd men i småorter finns det. 

    Fast det är klart vill man bara se problem så ser man bara problem.
  • Anonym (L)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 15:45:05 följande:
    När två ftg integreras tar man tex aspekter ur de båda och skapar något nytt gemensamt. Man låter inte de från ena ftg enkom anpassa sig till det andra.

    Extremt få svenskar vill integreras med Afghansk, somalisk eller Syrisk kultur. De vill att de som kommer hit anpassar sig till svensk jämställdhet, svensk arbetskultur svenska normer och värderingar överlag. Det är sjävla definitionen av assimilation.
    Nu är du ute och cyklar, assimilation betyder att ge upp sitt förflutna fullständigt och anamma enbart det nya och det vet jag att det har inte jugoslaver, eller finländare eller någon annan jag vet gjort.
    Man lagar fortfarande dom maträtter man växte upp med och man lyssnar på den musik som spelades i barnadomshemmet och man har kanske ett foto på sin gamla morfar stående framme.
    Därmed är man inte assimilerad.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Assimilation_(sociologi)

    O
    ch det här är integration. 
    Observera inte ett ord om att majoritetsbefolkningen ska integrera sig med minoritetsbefolkningen. 

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Integration_(samh%C3%A4lle)
  • Anonym (L)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 14:32:09 följande:
    Av just den anledning du beskriver har Romer blivit i princip omöjliga att integrera i europa trots att de varit här i århundraden. Tror man att lite social ingenjörskonst kommer "fixa" problem relaterade till klanstruktur är man bortom naiv.

    Det är.just detta som är problemet. svensk invandringspolitik förutsätter att alla som kommer till Sverige vill bli som svenskar omedelbart. Att hela ens familjs tusenåriga arv ska ignoreras när man passerar gränsen.

    Sen frågar jag mig om integration ens är något någon egentligen efterfrågar. Mustafa Panshiri är bland annat tydlig med detta. Svenskar menar assimilation när de säger integration. Integration bygger på att båda grupper tar lika mycket lärdom av varandra och möts på mitten. Om vi ska ta över 50% av tex den somaliska kulturen för att lyckas integrera dem, exakt vad i den somaliska kulturen ska svenskar integreras in i? Vad tror du svenskar är intresserade av att anamma i den somaliska kulturen? Vad är svenskar intresserade av i den afghanska kulturen? Eller den syriska? Är det en möjligt att intrgrera så mycket från dessa kulturer och följa svenska lagar tex inom jämställdhet? Om svenska lagar står i kontrast med stora delar av dessa länders kulturer är ju integration per automatik omöjlig att genomföra.

    INGEN.har ställt dessa frågor i NÅGON beslutande roll. De enda som ställer dessa högst rimliga frågor (om än ofta på ett klumpigt sätt) är SD. Så länge ingen annan ställer dessa frågor pga politisk korrekthet kommer SD vinna. ALLA förlorar på den uteslutningstaktik de etablerade partierna nu kör med. De sitter i en båt som läcker som ett såll och stänger ute de som faktiskt uppmärksammar att den läcker.
    Och tror man att människor inte är kapabla till förändring och utveckling under och efter en kris så är man bortom paranoid.
    Dom flesta som kommer hit vill trots allt göra rätt och klara sig själva.

    Lite kul ändå att du tar upp romer, här i byn har vi ett par som kom för att tigga för flera år sen, 
    Idag pratar båda svenska, han jobbar inom kyrkan och hon på ett fik här i byn, dom bor i en lägenhet och deras barn går på förskola här. 
    Dom har fått mycket stöd men jobbet har dom gjort själva.
    Så sitt inte där och skriv att det inte går, för jag är ett levande vittne på att du har fel. 
Svar på tråden Invandrare och problem