Inlägg från: Anonym (Historia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Historia)

    Invandrare och problem

    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-06 14:21:50 följande:

    När det i den kultur man levt i i tusentals år förbjudit kvinnor från att göra annat än vara hemma är det OTROLIGT naivt att tro att detta ska lösas med lite social ingenjörskonst.


    Du tror alltså på allvar att världen du i detta nu lever i har varit sån här i flera tusen år...

    Det vi lever i inom Europa med fred och lika rättigheter i den mån det förekommer eller inte är någonting som hänt väldigt nyligen i ett historiskt perspektiv. kol och stålunionen, eg, EES och EU är alla starkt bidragande till den europeiska freden som inte är mer än 75 år. Kvinnlig rösträtt, yrkesarbetande, egen myndighet är också det väldigt ungt.

    Men se du ner på andra och slå dig för bröstet med inbillade historiska kunskaper..
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-06 21:10:15 följande:
    Och då är det sociala koder som är till bekymmer, och då är vi tillbaka på att socialisering kan vara en bra idé Glad

    Tycker vi är väldigt duktiga och analytiska, varför är det ingen från bestämmande håll som vill ha vår hjälp, måntro?

    Btw, ursäkta om jag är lite kortfattad, men jag bedriver krig på minst två andra fronter - jättekul! Seriöst, jag får argumentera igen! Wohoo!!!!
    Socialiseringen pågår hela tiden och efter några generationer har de flesta lämnat sina föräldrars hus så att säga. Tyvärr finns det radikala krafter som önskar vrida klockorna tillbaks till det som inte i annat än fantasin en gång var i tron att förändringen i den nu globalt tillgängliga världen går att stoppa på samma sätt som moderniseringen stoppades på 70-talet i länder i det som en gång kallades Orienten. 

    Det som är unikt med Sverige är att de generella uppfattningarna som WVS undersöker visar att i Sverige är de flesta i mycket hög grad individualister och mycket sekulära - det betyder i någon mening att Svenskar låter andra människor tro det de vill och leva hur de vill så länge ingen bryter lagen.

    Men också här i Sverige finns det radikala krafter som inte vill att Sverige ska vara det sekulära och för individen fria samhället utan att människors liv ska kontrolleras och styras och att samhällets och statens institutioner politiseras för att tex förbjuda olika grupper att låna böcker på bibliotek eller att äga mediaföretag.

    Modernisering och öppenhet kommer att påverka alla på lång sikt - oavsett vilket ursprung personen har - socialisering genom skola, media och samhället fortgår hela tiden.  
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-06 23:30:41 följande:
    Amen.
    Allvarligt, det var jättebra skrivet.
    Och visst är det så, det är radikala krafter och odemokratiska förhållningssätt som ska bekämpas, inte individer.
    Det är viktigt att ha sin och grannens historia i huvudet när man slår sig själv för bröstet eller kritiserar grannen. Så j*vla mycket bättre än grannen har vi inte varit flera tusen eller ens 100 år. För en kort tid sedan var det länderna i det som då kallades Orienten som var toleranta och öppna samhällen. 

    Historiskt samtida, dvs under den nuvaranade generationens livstid, har dessa samhällen radikaliserats, och det är precis som du säger inte alls så att alla personer radikaliserats. 

    Också i Europa och resten av västvärlden på går i detta nu en radikalisering där det extrema normaliseras. 
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 15:38:58 följande:
    Jag kan göra samma fel. Jugoslaverna har assimilierats inte integrerats. Infödda svenskar har inte tagit efter jugoslaverna ÖHT. Det är därmed ingen integrarion som skett.
    Du verkar inte ha förstått vad som menas med integration i det här fallet. Så dina argument leder diskussionen på villovägar

    Integrationen sker på fler olika plan. Dels sker en integration mellan migranternas egen kultur och den svenska kulturen som migranterna tar till sig - det är något som syns inom 2-4 generationer inom gruppen migranter

    Såhär skrevs i propositionen om hur invandrare skulle integreras - inte assimileras alltså.

    http://data.riksdagen.se/dokument/FY0326

    "Regeringens proposition nr 26 år 1975       Prop. 1975: 26

    Nr 26


    Regeringens proposition om riktlinjer för invandrar- och minoritets­politiken m. m.;


    beslutad den 27 februari 1975


    Regeringen föreslår riksdagen att antaga de förslag som har upptagUs i bifogade utdrag av regeringsprotokoll.


    På regeringens vägnar


    OLOF PALME


    ANNA-GRETA LEIJON


    Propositionens huvudsakliga innehåU


    I propositionen föreslås vissa övergripande mål och riktlinjer för den framtida invandrar- och minoritetspoUtUten. Vidare föreslås konkreta åtgärder på skUda samhällsområden samt vissa ändringar i statens in­vandrarverks organisation.


    Invandrar- och minoritetspoUtiken bör präglas av en strävan att skapa jämlikhet meUan invandrare och svenskar. Invandrarna och minorite­terna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp 1 en svensk kulturell identitet eller bibehåUa och utveckla den ursprungliga identi­teten. PoUtiken bör även mriktas på att skapa samverkan mellan svens­kar och Invandrare för att öka solidariteten mellan dem liksom möjlig­heterna för invandrarna och minoriteterna att påverka beslut som rör deras egen situation."

    Dels sker en integration mellan migranternas kultur och den svenska kulturen på så sätt att delar av migranternas kultur plockas upp av det svenska samhället, det är någonting som syns tex genom ökad innovation och kreativitet i mötet mellan olika kulturer

    https://www.reforminstitutet.se/wp/wp-content/uploads/2017/08/I-nationens-intresse-%C2%AD-2015-06-15.pdf

    "Mot bakgrund av den samlade forskningen råder det med andra ord inget tvivel om att invandring bidrar positivt till kreativitet och innovationsförmåga, åtminstone när det gäller invandring av högkvalificerade personer. När det gäller invandring av mindre (formellt sett) kvalificerade personer finns det mindre forskning om hur de påverkar innovationsförmågan och kreativiteten. Samtidigt är det viktigt att notera att det generellt finns positiva samband mellan såväl etnisk som annan mångfald och kreativitet, innovationsförmåga och entreprenörskap. Det som skapar kreativitet är inte homogenitet och likformighet. Det som skapar kreativitet är mångfald, möten och brytningar mellan olika perspektiv, erfarenheter och kunskaper.112"

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Reforminstitutet

    Reforminstitutet är en 
    marknadsliberal tankesmedja som startades av Gunnar Hökmark från moderata samlingspartiet, som var dess verkställande direktör 2000-2003. Institutet sponsras av Stiftelsen Fritt Näringsliv. 
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 16:23:40 följande:
    Ja med den attityden skulle Sverige tagit emot 1/10 del så många "flyktingar" som vi gjort. Synd att alla utom SD tycker detta är rasism.
    Det är väl snarare så att de flesta förstår att SDs motiv till deras politik är rasistisk, det finns fler partier som vill ha en kontrollerad och begränsad migrationspolitik.

    SD lever högt på att framställa sig som de enda som vill ha en kontrollerad migrationspolitik, men för SD handlar det om migranternas bakgrund och ursprung, dvs rasistiska motiv.
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 16:34:21 följande:
    Wikipedia är knappast en utlimat källa;

    Barack Obama var stolt över att Usas muslimer var mer assimilerade ön europas vilket enligt honom leder till färre terrodåd.

    "Integration innebär däremot att även ursprungsbefolkningen, alltså svenskarna, till viss del ska anpassa sig till invandrares kultur och dess seder och vanor. Detta står att läsa i Regeringens proposition 1997/98:16 ?Sverige, framtid och mångfalden ? från invandrarpolitik till integrationspolitik?. 

    Integration är som en dans där båda parterna ska bjuda till, brukar jag få höra under mina föreläsningar av socialsekreterare, gode män och lärare på skolan. ?Det handlar om att mötas i mitten och kompromissa med varandra?, brukar vara en annan förklaring. Ingen förklarar dock var detta mitten är någonstans. Finns det ett streck som någon har ritat så att vägen dit underlättas"

    Finns många som beklagar sig över svenskarnas ovilja att integreras;

    samtiden.nu/2019/03/mp-sverige-kompromissar-bort-for-lite-av-svensk-kultur/

    www.expressen.se/debatt/det-ar-svenskarna-som-inte-vill-integrera-sig/

    www.gp.se/ledare/panshiri-vi-pratar-om-integration-när-vi-egentligen-menar-assimilation-1.7242498
    Propositionen från riksdagen 1975 är en bra källa om du misstror wikipedia, finns i ett inlägg ovan. Där ser du vad som åsyftades med integration för invandrare oavsett var Obama eller socialsekreterare säger om olika saker.
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 16:53:34 följande:
    Regeringens proposition från 1997 är betydligt mer aktuell;

    "som process handlar integration om hur skilda delar kan förenas i en större helhet"

    "Integrationsprocesserna är ömsesidiga i den bemärkelsen att alla är delaktiga och medansvariga i dem och alla måste bidra. Integration är inte endast en fråga om och för invandrare. I ett samhälle med etnisk och kulturell mångfald bör människor komplettera varandra och ömsesidigt bidra med sin kompetens och livserfarenhet för att den potential som finns i mångfalden skall frigöras och komma till användning."

    "Däremot kan metoder och vägar att nå målen behöva anpassas och utvecklas med hänsyn till att inte alla vuxit upp med den svenska traditionen vad gäller jämställdhet mellan könen."

    "De som är i majoritet har alltid ett särskilt ansvar gentemot dem som är i minoritet."

    kan säkert hitta 20 citat till..

    www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/1999/09/prop.-19979816/
    Betyder detta någon annat än att de som befinner sig i majoritet har ansvar för målen och metoderna att integrera invandrarna i den svenska kulturen? avseende tex jämlikhet och att låta invandrarna i övrigt bidra med sin kultur. 

    Var hittar du någonting som stödjer att du måste ta till dig andra kulturers traditioner om du själv inte vill eller att samhället ska tvinga dig detta?

     
  • Anonym (Historia)
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 16:43:52 följande:
    Vilka har, fram tills för några år sedan, tydligt proklamerat att de vill ha en betydligtnstriktare migrationspolitik än den som förts?
    SD har hela tiden fram tills för några år sedan sagt att alla invandrare och flyktingar som kom efter 1975 skulle tvingas tillbaks till sina hemländer - ja om de inte var nord- eller väst-europeer förståss.

    Så SDs inställning till migration är het annorlunda än att vilja ha en striktare migrationspolitik, de är och har varit upptagna av personers ursprung, tex rör sig inte Zlatan svensk nog osv osv..

    Inget annan riksdagsparti har haft något liknande SDs uppfattning om detta.
Svar på tråden Invandrare och problem