Inlägg från: Anonym (Fundersam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fundersam)

    Invandrare och problem

    AndreaBD skrev 2019-12-06 20:53:23 följande:
    Ja, men det är ju svårt att göra något åt detta. De kommer hit och här finns det lättklädda tjejer. Logiska lösningen vore ju att de inte ska gå ut själva och oförberedda. 

    Jo, jag har sett såna killar nån gång. Jag jobbade på donken i Tyskland som 18-åring och det började en kille jobba där som kom från Turkiet och han verkade tro att han var på någon slags orgie. Han bara dreglade och försökte även ta på tjejer som han jobbade med. Deras reaktioner var dock tydliga och fick honom att förstå väldigt snabbt att man inte gör så. Det funkar ju iofs också.

    Men om killarna inte gör något olämpligt utan bara är generade, så tycker jag det bästa vore nog att de tar det lugnt och att någon (kanske en landsman) förklarar lite för dem. 
    Och då är det sociala koder som är till bekymmer, och då är vi tillbaka på att socialisering kan vara en bra idé Glad

    Tycker vi är väldigt duktiga och analytiska, varför är det ingen från bestämmande håll som vill ha vår hjälp, måntro?

    Btw, ursäkta om jag är lite kortfattad, men jag bedriver krig på minst två andra fronter - jättekul! Seriöst, jag får argumentera igen! Wohoo!!!!
  • Anonym (Fundersam)
    AndreaBD skrev 2019-12-06 21:31:17 följande:
    Va bra. :) 
    Mitt flerfrontskrig? 
    Det är skitkul, ett av dem mot en människa som ägnat x antal timmar åt att smida värsta onda mästerplanen för att...ja, jag vet inte riktigt vad idén var. Få mig att börja böla, ge upp och avsluta kontot på FL, kanske.
    Sorgligt nog missade mästerplanen målet med ungefär fjorton mil.

    Eller menade du att jag tycker att vi är duktiga och analytiska?

    Btw, sikherna var väldigt söta i sina turbaner - jag tyckte det var annorlunda och exotiskt.
    Mer kul dock när tågvärdarna på Roslagsbanan kvitterade ut kjol i sommarhettan Skrattande
  • Anonym (Fundersam)
    AndreaBD skrev 2019-12-06 22:34:58 följande:
    Jag menade, vad bra att du verkade tycka det var stimulerande samtal. 
    Skojar du?
    Jag fick första barnet i maj, det gick bra i ett par månader och sedan blev jag uttråkad. Jättekul med babyn, självklart, och jag älskar honom, men min hjärna vill ha stimulans. Intellektuell sådan.
    Så jag stod ut fram till oktober, läste böcker och skrev och tittade på dokumentärer och annat. Men det räckte inte, så jag tjatade mig in i sambons quizgrupp.
    Men det var bara en kväll varannan vecka, och det räckte inte heller, så då blev jag medlem här.

    Och ÄNTLIGEN får jag lite hjärngympa! Tack alla puckon!
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Historia) skrev 2019-12-06 23:15:24 följande:
    Socialiseringen pågår hela tiden och efter några generationer har de flesta lämnat sina föräldrars hus så att säga. Tyvärr finns det radikala krafter som önskar vrida klockorna tillbaks till det som inte i annat än fantasin en gång var i tron att förändringen i den nu globalt tillgängliga världen går att stoppa på samma sätt som moderniseringen stoppades på 70-talet i länder i det som en gång kallades Orienten. 

    Det som är unikt med Sverige är att de generella uppfattningarna som WVS undersöker visar att i Sverige är de flesta i mycket hög grad individualister och mycket sekulära - det betyder i någon mening att Svenskar låter andra människor tro det de vill och leva hur de vill så länge ingen bryter lagen.

    Men också här i Sverige finns det radikala krafter som inte vill att Sverige ska vara det sekulära och för individen fria samhället utan att människors liv ska kontrolleras och styras och att samhällets och statens institutioner politiseras för att tex förbjuda olika grupper att låna böcker på bibliotek eller att äga mediaföretag.

    Modernisering och öppenhet kommer att påverka alla på lång sikt - oavsett vilket ursprung personen har - socialisering genom skola, media och samhället fortgår hela tiden.  
    Amen.
    Allvarligt, det var jättebra skrivet.
    Och visst är det så, det är radikala krafter och odemokratiska förhållningssätt som ska bekämpas, inte individer.
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Utrensning) skrev 2019-12-07 01:20:28 följande:
    Såklart grupper som inte har all göra i samhället ska fråntas rätten att låna böcker, illegala invandare har inte rätt att vara i Sverige utan ska ut härifrån.
    Skandal att erbjuda dessa vård och annat, som om att uppmuntra dem att vara kvar i Sverige.

    Bara att rensa ut och skicka hem.
    Kan inte du göra det istället, så att vi andra kan fortsätta vår diskussion i lugn och ro?
  • Anonym (Fundersam)
    KillBill skrev 2019-12-07 05:48:51 följande:

    Jag anser att EBO lagen som infördes av Moderaterna, KD, Centern och Folkpartiet i början av 90-talet starkt har bidragit till att problemen har blivit så stora i bl.a. Rosengård, Rinkeby och Tensta.


    Med dessa borgerliga partiers politik fick flykting rätt att bosätta sig var som helst i landet, även i områden med stor bostadsbrist och stora integrationsproblem med oinskränkt rätt till alla typer av bidrag.  


    Det är positivt att Moderaterna nu börjar vakna och närmar sig Socialdemokraternas uppfattning att EBO Lagen måste avskaffas. För några dagar sedan fick regeringen igenom skärpningar av EBO lagen men förhoppningsvis kan lagen helt avskaffas under nästa år.


    Inte jättehemma på just den lagen, men jag förstår hur du tänker.

    Tror tanken faktiskt kan ha varit det rakt motsatta mot vad resultatet blev; att lagen skulle bidra till att nyanlända spreds ut över landet och att det inte blev jättetryck på vissa områden, t ex Rosengård, medan vissa, t ex Lidingö, inte påverkades alls egentligen.

    Hur tycker du att man skulle göra?
  • Anonym (Fundersam)

    Kom på en sak idag helt apropå;

    Det brukar ju hävdas att två av problemen med många invandrare på samma ställe, t ex Rosengård, är resursbrist hos polisen och att det kostar skattebetalarna en massa pengar.

    Utgår ifrån att alla vet att Rosengård är en stadsdel i Malmö som ligger i Skåne.

    Det som slog mig var att Lars Vilks också bor i Skåne.

    Efter alla turer runt denne man har han nu livvaktsskydd dygnet runt, vilket Säpo har beslutat men som Skånepolisen får utföra. Detta skydd kostar skattebetalarna tvåsiffrigt belopp miljoner per år, och innebär dessutom att delar av Skånepolisen används till att sitta och uggla i närheten av Lars Vilks.

    Så resursbrist och höga kostnader för skattebetalarna kanske inte är helt och hållet invandrarnas fel, eller?

  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Eh?) skrev 2019-12-07 22:34:08 följande:
    Det beror väl på hur du ser på det? 
    Som t.ex vilka är orsaken till att Lars Vilks behöver beskydd? Han har knappast gjort något olagligt så han förtjänar att dö-
    Nej, han har inte gjort något olagligt, han har uttryckt sin mening på konstnärlig väg, vilket är helt OK enligt YGL. (Tycker förresten aldrig att någon förtjänar att dö, men det är en annan sak).
    Orsaken till att han behöver beskydd är detta uttryck, eftersom det strider emot sharia. (Kan väl tycka att konstverket i sig är lite tramsigt, om man nu ska protestera mot islamism genom konst så finns det väl bättre motiv)
    Så det man beskyddar och försvarar är dels Lars Vilks, dels rätten att uttrycka sig fritt.

    Så, som jag ser det, även om hotet mot Lars Vilks till största delen (förmodligen) kommer från den muslimska världen så är grunden till hotet rondellhunden och den gjorde Lars Vilks själv.
    Det jag ser är en enda man som kostar skattebetalarna lika mycket som ett flertal nyanlända. Men det nämns aldrig i debatten, att det finns annat som kostar pengar än nyanlända, det nämns aldrig att Lars Vilks ensam är en jättestor kostnad för Skånepolisen.
    Jag tror mao inte att det är så enkelt att om alla invandrare försvann från Rosengård så skulle allting blir mycket bättre, pengar och poliser fler - för Lars Vilks skulle finnas kvar, hotet mot honom likaså, och det skulle fortsätta att kosta skattepengar och personalresurser från Skånepolisen.
  • Anonym (Fundersam)
    AndreaBD skrev 2019-12-07 22:42:39 följande:
    Det är inte okunnigt eller absurd. Istället är det du som väljer ut just dem mest extrema exempel som inte representerar helheten. Du tar ut ETT exempel av en kulturell företeelse och säger att den inte fanns i Europa för 100 år sedan. Trodde du att allt är exakt likadant i Europa som t.ex. i mellanösten? Varför ta upp just slöjan, varför inte ta rösträtt istället? Kvinnor fick inte rösta för 100 år sedan. Och de får t.o.m. det i nuläget i t.ex. mellanösten, och även i Saudiarabien. Vilket också är ett sånt extremexempel! Saudiarabien är mycket värre än andra muslimska länder och istället för att utgå ifrån ett genomsnitt, utgår du ifrån extremen. 

    I koranen står att mannen får slå sin fru (i nödfall, om inget annat hjälper), och jag VET att det uttryckligen står i bibeln att man SKA slå sina barn. Det tycker jag verkar nästan värre. 
    Och räcker inte det här:

    "- En nygift kvinna måste vara oskuld, annars skall hon stenas till döds. (5 Mos 22:13-14, 20-21)"

    Som sagt, jag utgår inte ifrån extrema samhällen utan från genomsnittet. Man kan ta ett mer genomsnittligt muslimskt land så som Turkiet, Marokko eller något liknande. Inga steningar där, men man hamnar utanför hela samhället om man inte följer samhällets moralkoncept. Och det var definitivt så i Sverige för 100 år sedan. Och det var illa det också. 

    Och jag ska säga också: Min mormor och hennes mamma gick inte ut utan hatt och gick inte i kyrkan utan att täcka huvudet, för ungefär 100 år sedan. Det var visserligen inte i Sverige, men i Tyskland, och i sydeuropeiska länder så som Italien har det funnits kvar för inte alls länge sedan. I Rom kommer man inte in i Petersdomen om axlar eller knän inte är täckta. Vi fick INTE komma in för att vi var för lättklädda i värmen. Och det var bara 5 år sedan. 
    Så sant.
    Bar man som kvinna långbyxor istället för kjol blev man nekad i dörren på krogen så sent som på sextiotalet.
    När vi var på semester krävde varenda kyrka anständig klädsel och täckande av huvud, och som kvinna skulle man bära kjol. Det var två år sedan, och det var i centraleuropa.
    Våldtäkt inom äktenskapet kriminaliserades 1965 - prövades första gången i domstol 1984.

    Så det har inte varit så jämställt och underbart i det här landet i alla tider, nej.
    Håller med dig att vår egen historia går att applicera på hedersförtryck och sådana kulturer idag, och därigenom kanske man kan vara till hjälp - vi var ju där själva en gång.
  • Anonym (Fundersam)
    Padirac skrev 2019-12-07 23:02:41 följande:
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-07 20:56:29 följande:
    Kom på en sak idag helt apropå;

    Det brukar ju hävdas att två av problemen med många invandrare på samma ställe, t ex Rosengård, är resursbrist hos polisen och att det kostar skattebetalarna en massa pengar.

    Utgår ifrån att alla vet att Rosengård är en stadsdel i Malmö som ligger i Skåne.

    Det som slog mig var att Lars Vilks också bor i Skåne.

    Efter alla turer runt denne man har han nu livvaktsskydd dygnet runt, vilket Säpo har beslutat men som Skånepolisen får utföra. Detta skydd kostar skattebetalarna tvåsiffrigt belopp miljoner per år, och innebär dessutom att delar av Skånepolisen används till att sitta och uggla i närheten av Lars Vilks.

    Så resursbrist och höga kostnader för skattebetalarna kanske inte är helt och hållet invandrarnas fel, eller?
    Polisen är upptagen med annat 

    https://www.expressen.se/sport/over-150-poliser-pa-plats-nar-aik-slog-hammarby/



    Eller hur! Och det nämns aldrig heller! När man pratar om brist på poliser och saker som kostar pengar, alltså.
    Om man tog bort alla invandrare från Tensta, då skulle ju fortfarande huliganerna från respektive klubb finnas kvar (de är nordbor hela högen, man hittar få nyanlända i huliganernas led), och de skulle fortfarande ta massor av resurser eftersom de skulle fortsätta med sina sammandrabbningar.
    Enda skillnaden skulle vara att polisen möjligen skulle ha ännu fler utposterade som försökte hindra slagsmålen.
Svar på tråden Invandrare och problem