Inlägg från: Anonym (Stefan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stefan)

    Invandrare och problem

    AndreaBD skrev 2019-12-08 15:21:08 följande:

    Det är svårt att integrera romer, men det beror inte bara på klanstruktur eller på deras värderingar. Det beror också väldigt mycket på att de har haft så negativa erfarenheter att de inte vågar lita på folk. Det har de dels själva berättat och jag har också sett det tydligt bland dem vuxna eleverna som jag har haft. Många kräver mycket uppmärksamhet av lärarna och är väldigt lättkränkta. De är hela tiden på sin vakt, fruktar att bli svikna igen. Det som folkhögskolan, där jag jobbade, gjorde var väldigt bra - de skapade en romer-klass och byggde upp förtroende, hade kontakt med hela gruppen (även dem äldre). Sedan blev det konflikt och jag vet tyvärr inte hur det blev sedan. Men jag är säker att det just såna projekt som hjälper en bit på vägen. Man borde ha mer sånt. 

    Integration innebär att man möts i mitten???? Det tycker jag verkar helt orimligt. Så länge inte hälften av befolkningen i Sverige är invandrare (från EN kultur dessutom) är det väl inte rimligt! Min förståelse av integration har snarare varit att man som invandrare anpassar sig där det är nödvändigt. Sedan behöver man inte anpassa sig när det gäller dem mer oviktiga sakerna. T.ex. kan man ju fortsätta äta vilken mat man vill (utan att kräva att andra ska göra det eller skaffa fram det), eller lyssna på sin hemlands musik, ha fester enligt hemlandets tradition. Jo, jag vet, om det är ute så måste man söka tillstånd - jag har en gång varit med på en tysk sån, de hade också fått söka tillstånd för att få tåga genom gamla stan med lyktor. Jag hade ju inte brytt mig, men tyckte det kunde vara kul för mina barn. Men allvarligt, jag tycker inte att man måste ändra saker som "värdland". I vissa fall kan man kanske ha fler alternativ, okej. 

    Då räknar jag inte heller med om barnen måste göra något för skolan om hur det var förr i tiden - att då ett afrikanskt barns föräldrar bara kan komma med hur det var i Afrika förr - det är självklart. Barnen skulle klä sig som förr i tiden, något afrikanskt barn kom med färgglada kläder från Afrika. Helt okej, tycker jag. 

    Jag har dock varit med om en amerikan som var musiklärare på samma skola, som bara ursäktade sig med att han inte vet hur man gör på en svensk skolavslutning. Det är dock hans jobb som musiklärare (på den skolan ingick det i alla fall) - då får han väl ta reda på det. Vi hjälpte honom ju också, men han försökte bara slippa och lämnade till slut alla i sticket. Inte okej.


    När två ftg integreras tar man tex aspekter ur de båda och skapar något nytt gemensamt. Man låter inte de från ena ftg enkom anpassa sig till det andra.

    Extremt få svenskar vill integreras med Afghansk, somalisk eller Syrisk kultur. De vill att de som kommer hit anpassar sig till svensk jämställdhet, svensk arbetskultur svenska normer och värderingar överlag. Det är sjävla definitionen av assimilation.
  • Anonym (Stefan)
    AndreaBD skrev 2019-12-08 16:09:27 följande:

    Självklart ska de sorteras ut, skickas tillbaka. Det har jag dock redan skrivit. Förutom kanske om de var där för att de inte fick vara i sitt eget land heller. 


    Ja med den attityden skulle Sverige tagit emot 1/10 del så många "flyktingar" som vi gjort. Synd att alla utom SD tycker detta är rasism.
  • Anonym (Stefan)
    Anonym (Historia) skrev 2019-12-08 16:39:52 följande:

    Det är väl snarare så att de flesta förstår att SDs motiv till deras politik är rasistisk, det finns fler partier som vill ha en kontrollerad och begränsad migrationspolitik.

    SD lever högt på att framställa sig som de enda som vill ha en kontrollerad migrationspolitik, men för SD handlar det om migranternas bakgrund och ursprung, dvs rasistiska motiv.


    Vilka har, fram tills för några år sedan, tydligt proklamerat att de vill ha en betydligtnstriktare migrationspolitik än den som förts?
  • Anonym (Stefan)
    Anonym (Historia) skrev 2019-12-08 16:42:25 följande:

    Propositionen från riksdagen 1975 är en bra källa om du misstror wikipedia, finns i ett inlägg ovan. Där ser du vad som åsyftades med integration för invandrare oavsett var Obama eller socialsekreterare säger om olika saker.


    Regeringens proposition från 1997 är betydligt mer aktuell;

    "som process handlar integration om hur skilda delar kan förenas i en större helhet"

    "Integrationsprocesserna är ömsesidiga i den bemärkelsen att alla är delaktiga och medansvariga i dem och alla måste bidra. Integration är inte endast en fråga om och för invandrare. I ett samhälle med etnisk och kulturell mångfald bör människor komplettera varandra och ömsesidigt bidra med sin kompetens och livserfarenhet för att den potential som finns i mångfalden skall frigöras och komma till användning."

    "Däremot kan metoder och vägar att nå målen behöva anpassas och utvecklas med hänsyn till att inte alla vuxit upp med den svenska traditionen vad gäller jämställdhet mellan könen."

    "De som är i majoritet har alltid ett särskilt ansvar gentemot dem som är i minoritet."

    kan säkert hitta 20 citat till..

    www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/1999/09/prop.-19979816/
  • Anonym (Stefan)
    Anonym (Historia) skrev 2019-12-08 17:10:23 följande:

    Betyder detta någon annat än att de som befinner sig i majoritet har ansvar för målen och metoderna att integrera invandrarna i den svenska kulturen? avseende tex jämlikhet och att låta invandrarna i övrigt bidra med sin kultur. 

    Var hittar du någonting som stödjer att du måste ta till dig andra kulturers traditioner om du själv inte vill eller att samhället ska tvinga dig detta?

     


    Tycker det är.väldigt tydligt att man ser integration som en process båda har ansvar för där man ska lära av varandra.

    En annan skrivning i texten är att all politik ska ha alla gruppers särintressen i anspråk när nya regler och lagar stiftas. Dvs om du är infödd svensk kommer samhället du lever i definieras utifrån de olika minoritetsgruppernas intressen. Du har då inte längre samma möjlighet att leva i ett samhälle med "din egen" kultur som utgångspunkt.
  • Anonym (Stefan)
    Anonym (Historia) skrev 2019-12-08 17:14:35 följande:

    SD har hela tiden fram tills för några år sedan sagt att alla invandrare och flyktingar som kom efter 1975 skulle tvingas tillbaks till sina hemländer - ja om de inte var nord- eller väst-europeer förståss.

    Så SDs inställning till migration är het annorlunda än att vilja ha en striktare migrationspolitik, de är och har varit upptagna av personers ursprung, tex rör sig inte Zlatan svensk nog osv osv..

    Inget annan riksdagsparti har haft något liknande SDs uppfattning om detta.


    Ok. Men det hade absolut ingenting med frågan jag ställde att göra.
  • Anonym (Stefan)
    Kverulant67 skrev 2019-12-23 22:41:06 följande:

    Nu har jag ju svårt att läka till något som M eller KD gjort som du inte gillar. Jag gillar bägge dessa partiers gärningar.... Har aldrig sett dej länka till något som S/V eller MP gjort fel....


    Killbill är fullständigt besatt av att påvisa att alla utom S, V eller Mp gör fel. Har aldrig någonsin sett Killbill säga ett ont ord om något dessa partier gjort. När S har sänkt skatter är det alltid nödvändigt, när någon annan gör det är det alltid fel. Osv
  • Anonym (Stefan)
    KillBill skrev 2019-12-27 11:40:40 följande:

    Din fråga bygger på ett argumentationsfel men självklart finns det mycket att göra för att förbättra integrationen.

    En del förslag har redan lämnats i tråden (tex skrota EBO lagen) men självklart måste fler saker till. Kommuner som hitintills bara tagit emot ett begränsat antal flyktingar bör ta emot fler, kommuner som tex. Staffanstorp ska förbjudas att skicka flyktingar till andra kommuner, skolan måste bli mindre segregerad (se över formerna för skolvalet), religiösa friskolor bör förbjudas, regelverket gällande arbetskraftsinvandring av okvalificerad arbetskraft bör skärpas väsentligt, åtgärder måste till för att få fler invandrare i arbete o.s.v.

    Sedan får vi hoppas att förslaget från SD och KD om att återinföra vårdnadsbidraget som gör det möjligt för tex invandrarkvinnor att stanna hemma och ta hand om barnen i stället för att plugga svenska/komma ut i arbetslivet aldrig blir verklighet. 


    Hur blir skolorna mindre segregerade av att barn i Tensts bara kan gå i skolan i Tensta?

    Även om du fyller upp alla kommuner som inte tar emot invandrare med samma %andel som övriga kommuner är det bara 200-300 000 människor som berörs. Asyl+anhöriginvandring ligger runt 80 000 per år. Så det skulle bara skrapa på ytan av problematiken. Tensta.och Rinkeby etc skulle vara precis lika segregerade ändå.

    Vilka åtgärder kan få en potentiellt analfabetisk 30åring som bara pratar arabiska att bli attraktiv på svensk arbetsmarknad?

    Det finns inget land i västvärlden som NÅGONSIN haft en invandring som den Sverige bedriver. Ofta lyfter man exempel på bra integration från Tyskland, Kanada etc. Alla har gemensamt att de har hårdare krav. Men det man glömmer är att andra städer som Munchen, Quebec etc kanske ökat sin population med 10-15% sedan 1990. Många svenska städer har ökat sin population med över 50% på samma tid. Det är en sådan extrem befolkningstillväxt att det är helt omöjligt att bygga infrastruktur, bostäder, sjukvård etc på samma tid.

    Alla partier utom V, C och MP har nu förstått detta. Om riksdagens majoritet (M, KD, SD, S) fick bestämma hade invandringen, av ovan nämnda skäl, minskat brutalt. Några små extremistpartier (ja Sveriges invandring är extrem i förhållande till övriga västvärlden) håller majoriteten gisslan. Svenska folket vill även de ha minskad invandring.

    SD ångar pga detta på och kommer sannolikt landa runt 25% i nästa val. Sveriges största parti.
  • Anonym (Stefan)
    Padirac skrev 2019-12-26 13:46:51 följande:

    Det betyder att du är integrerad - inte assimilerad. Du har rätt till dina egna värderingar och traditioner så länge du respekterar lagar och andras rätt till sina värderingar och traditioner. 

    Många av kantspelarna här förstår tyvärr inte skillnaden mellan integration och assimilation.


    Assimilation ses i Sverige som något fult medan det i resten av världen är något eftersträvansvärt.

    Barack Obama;

    ?Our Muslim populations, they feel themselves to be Americans. There is, you know, this incredible process of immigration and assimilation that is part of our tradition that is probably our greatest strength"

    www.latimes.com/world/europe/la-fg-obama-muslims-20150116-story.html
  • Anonym (Stefan)
    KillBill skrev 2019-12-27 15:54:13 följande:

    Det är din tolkning och inte min att barnen från Tensta bara ska gå på skolor i Tensta. Faktum är att sedan dagens system med skolval infördes så har segregationen ökat enormt. Detta är ett problem som OECD pekar på.

    lararnastidning.se/oecds-rad-till-sverige-begransa-det-fria-skolvalet/

    Andelen flyktingar som är analfabeter är i sverige låg och när det gäller människor med låg utbildning så är det ett faktum att Sverige idag har arbetskraftsinvandring till lågkvalificerade yrken och det är yrken som självklart  kan passa invandrare med lägre utbildning.

    Den tyska invandringen liknar idag den Svenska i mångt och mycket (invandring per capita). Kan du peka på något Europeiskt land som inte beviljar asyl pga. utbildningsnivå? Det tror jag inte att du kan..


    Förklara för mig hur en begränsad valfrihet ska göra Tensta ellef Bergsjön mindre segregerat tack.

    1 av 5 syrier. 7 av 10 afghaner är analfabeter. Att du ovj politikerna försöker dölja det är en del av problemet.

    Idag har Sverige ungefär samma asylinvandring per capita som Tyskland. Men över en 10 års period har Sveriges varit MYCKET högre. Dessutom är anhöriginvandringen i Sverige oerhört hög per capita pga låga krav.

    www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Integration/Flyktinginvandring---internationellt/

    akademikern.se/reportage/lang-vag-till-jobb
Svar på tråden Invandrare och problem