• ally01

    BIM januari

    amandakollb skrev 2020-01-16 14:21:04 följande:

    hejhej, jag är ny här! lite info; jag och min kille har försökt sedan i juli-19 och då jag har väldigt oregelbundna cyklar så har det inte blivit att vi försökt så många gånger :/ tempar med NC så vet att jag har haft ägglossning 4 ggr sedan i somras. har prickat in samlag 3 av dessa gånger men inte tagit sig ännu. tror jag har PCO.

    nu är jag på cykeldag 29 och ingen ägglossning i sikte. jag har testat med CB digitala ägglossningstest och fått blinkande smiley i 5 dagar nu, innan dess en rund ring, någon som har tagit dessa test, och efter hur många dagar blinkande fick ni en fast smiley? :) 


    Jag har oftast äl på dag 25, efter tidigt missfall föregående cykel fick jag nu äl på dag 39(!!). Bekräftat med ältest och temp. Fixk dock POS. Ältest innan själva äl, men då inte lyckats släppa ägget så det blev fördröjt ytterligare en vecka:)
  • ally01
    ally01 skrev 2020-01-16 18:39:46 följande:

    Jag har oftast äl på dag 25, efter tidigt missfall föregående cykel fick jag nu äl på dag 39(!!). Bekräftat med ältest och temp. Fixk dock POS. Ältest innan själva äl, men då inte lyckats släppa ägget så det blev fördröjt ytterligare en vecka:)


    Glömde tillägga att jag då fick positivt äl test i flera dagar innan kroppen lyckades släppa ägget:)
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-17 08:53:16 följande:

    tack för svar! jag har läst lite om att man kan få positivt ÄL-test men att det ändå tar flera dagar tills ägget släpper, idag fick jag en till blinkande smiley så verkar vara flera dagar bort med positivt :/ vi ligger varannan dag nu så får hoppas att det räcker och att vi inte missar ÄL! 


    Hur var det, hade du kollat med graviditetstest? Hört att vissa även får utslag på ältest vid graviditet:)
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-18 07:19:16 följande:

    Ah har tagit flera gravtest samt tempar så ser att tempen har gått ned :/ hur länge har ni försökt? :)


    Okej ja då har du ju bra koll på äl. Jag började trampa denna månad vilket var bra eftersom jag har haft typ 8pos äl test denna månad så hade varit ännu mer förvirrad utan:) vi är bara på försök två, har ett barn sedan tidigare. Försök 1 blev jag gravid med missfall typ 4 dagar efter plus. Nidå?
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-18 14:40:37 följande:

    Gick det snabbt att bli gravid med första barnet?:) vi har aktivt försökt sedan i somras men slutade med p-piller för ca 4 år sedan och har haft galna cykler, typ 3-4 ägglossningar per år. Det är nu sista året som ÄL har kommit oftare men ändå typ 35-50 dagars cykler, funderar på att söka hjälp snart då det känns som det aldrig kommer gå. Använder du natural cycles? Ser du där att du får ägglossning varje månad?:)


    Hej, för tre år sedan när vi fick nr1 blev det på fjärde försöket tror jag. Men precis som för dig har jag varierande längd på cyklerna så blev ju mer än fyra månader i tid. Har cykler mellan 35 och 50 dagar (denna dock längre). Vanligtvis ägglossning vid dag 25.

    Förre gången provade jag rosenrot för att korta ner cykeln och den gången blev jag också gravid. Kanske något du kan prova?

    Jag kan se att min äl kommer varje cykel hittills, dock inte varje månad:) hur ser dina tidigare kurvor ut då?
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-18 15:47:17 följande:

    Har faktiskt läst om både rosenrot och apiforce så det är något jag är sugen på testa, dock har jag hört nackdelar också att vissas cykler blivit helt galna så vet inte riktigt om jag vågar typ!

    Denna cykel kommer nog blir runt 45-50 dagar om ÄL kommer inom några dagar. De tre senaste cyklerna har varit runt 36-40 dagar.. jag funderar faktiskt på att söka hjälp snart för detta, är det något ni har funderat på?:)


    Det går ju alltid att prova en månad och blir cykeln konstig så är det ju bara att sluta till månaden efter:)

    Jo jag har väll funderat på det om det är så att jag inte lyckas bli gravid, men nu har jag ju ändå blivit det två gånger utan större besvär. Men tänker att man kan ju alltid ringa vården och höra hur de resonerar om saker då ni prövat längre än mig:) hur går det med ältesten nu, fortsatt ingen stegring?
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-19 08:35:05 följande:

    Idag blev det också en blinkande gubbe så ingen stegring.. men vi fortsätter ha sex varannan dag så hoppas vi att det ska ta sig ändå, när väl ägglossningen bestämmer sig för att inträffa.. men så segt med denna väntan!! Vi har pratat om de men vi sa igår att vi väntar 2-3 månader och sedan hör av oss till någon klinik.

    hur ligger du till i cykeln nu? Går ni också och väntar på ÄL? :)


    Har du bara kört med digitala test? Jag bytte från dom till vanliga stickar då jag ofta fick POS utslag på digitala. Är ju vanligt att man ligger högt i lh om man har tex pcos. Tycker det blev lättare att avläsa styrkan med stickor:) vi ligger på äl+6 så vi inväntar att kunna ta gravtest framöver:)
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-19 09:26:51 följande:

    Ah har testat vanliga stickor också men har aldrig fått positivt på dem så tänkte denna cykel att jag testar digitala men det går Inge bra de heller haha!

    Åh vad spännande! Har du några symtom såhär långt? Vad sa du, tempade du också?:)


    Så knepigt, förstår att det blir väldigt frustrerande!

    Jo jag tempar, hade dig igår men nu högr igen imorse:) inte ett enda symtom, men har inte haft det förut heller:) hoppas ju att det går vägen men känns osannolikt att lyckas bli gravid två cykler i rad:/
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-19 10:22:44 följande:

    Alltså så konstigt, två cykler i höstas så kände jag av äl jättemkt och hade väldigt många symtom så trodde verkligen att jag var gravid. Och förra cykeln hade jag inga symtom alls och just nu har jag inga symtom heller på att äl är på g. Så konstigt hur kroppen beter sig!

    Man vet aldrig, har läst om flera som blivit gravid direkt efter missfall så vi får hålla tummarna! När du har bim? :)


    Ja jag hoppas att du når Max snart och får börja räkna ner till bim istället!

    Ja jag hoppas vi har sån tur:) har bim på fredag, kort luteralfas på 11dagar. Har några testa tidigt gravtest hemma så tror jag börjar testa på tisdag:)
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-19 14:02:37 följande:

    Skönt med kort lutealfas! Jag har typ 14-15 dagar! Men brukar oftast få spottings typ en vecka efter äl/en vecka innan mens vilket också är sjukt störande då det känns som något är fel:/ Gud vad spännande! Du får uppdatera när du har testat :)


    Låter som vi har väldigt lika, jag brukar också få spotting så tidigt. Testade att köpa en progesteronkräm denna månad som man tar efter äl:) fick behandla med progesteron i min förra graviditet, men då utskrivet i tablettforn:) kanske nått du kan prova?
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-19 15:33:00 följande:

    Ändå skönt att höra någon som har samma!

    Åh låter ju bra, Kan man ta det utan att prata med en barnmorska? Hjälper det för dig? Låter absolut som det, kan man köpa det på apoteket typ?


    Man kan ju utreda progesteronhalt från sjukvården och då vid behov få medicin från dom. Jag har inte orkat göra det så jag har beställt via internet. Gick förut att köpa från Sverige men tror inte man kan det längre. Under förra graviditeten hade jag det plus operation för livmodertappen då den var svag. Men man konstaterade dock inte att det var just progesteronbrist. Första månaden nu med krämen så ser väl om spotting dyker upp här i dagarna.

    Bifogar länk till den jag har.

    www.restore.se/matriarch-tropicals-100/

    Jag blev ju gravid trots spotting förra månaden men misstänkte själv att progesteron kunde vara orsak till mitt missfall. (Mina egna reflektioner)
  • ally01
    Supertrio skrev 2020-01-20 17:20:33 följande:

    Imorse på ÄL+10 tog jag detta predictor early. IRL ser man ett ljusrosa svagt streck:) Köpte fler early test som jag ska tänkte ta imorgon och på onsdag. Hittade dock ett vanligt RFSU-test i badrumsskåpet, alltså inte ett tidigt gravtest, som jag tog nyss. Fick detta:

    Vad tror ni?:))


    Men helt klart gravid! Grattis!
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-21 07:32:35 följande:

    Har du testat idag? Hur gick det?:)


    Hej, började dagen men blankt gravtest (mäter från 10) samt nu lite spotting. Ser tyvärr mörkt ut, men får avvakta och se om mensen dyker upp, beräknad mens om tre dagar.
  • ally01
    amandakollb skrev 2020-01-22 08:38:19 följande:

    Okej ni får testa om några dagar! 

    jag fick blinkande smiley idag igen, och nu har jag slut på test så nu skiter jag i detta testande, så lesss på att jag har så långa cykler. jag får hoppas att jag märker av ägglossningssekretet istället. cykeldag 35 idag.. 


    Jag tycker du bör härda ut ett tag till, jag fick ju äl dag 39 denna månad. Du borde ju dock kanske överväga billigare alternativ på testerna än cb:)

    Min temp har gått ner idag så jag gissar att mens kommer imorgon. En liten brun flytning idag med. Jag inväntar BM innan fler tester:)
Svar på tråden BIM januari