Inlägg från: oanonym |Visa alla inlägg
  • oanonym

    Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor

    kt h skrev 2020-03-07 15:26:45 följande:
    Jag bryr mig inte, politiker får göra som dom vill.

    Men att man infört anmälningsplikt i skolor t.ex. tror jag förvårar ett förtroligt förhållande mellan skolpersonal och elever. Jag tror många elever drar sig för att prata med skolpersonal som det är nu, och söker sig till andra att prata med.
    pyssel skrev 2020-03-07 15:06:11 följande:
    Tycker du att man ska avskaffa absolut tystnadsplikt?

    Återigen, jag bryr mig inte om politik och vad andra gör i sina församlingar.

    Men jag ser en fördel i att människor kan prata med någon för rådgivning eller bara att prata ut, utan att riskera att prästen/äldste är tvungna att dra igång ett maskineri med polis och åklagare på grund av en lag.

    Om du har barn i skolan som far illa, men personalen rapporterar inte, hur skulle du ta det? Jag tycker det är bra att det är anmälningsplikt när barn far illa.

  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-07 15:40:36 följande:
    Jo, fast det är inte anmälningsplikten som gör personalen till goda medmänniskor.
    Inte tystnadsplikt heller.
    Jag tycker inte man ska kunna gömma sig bakom sin vidskepelse.
  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-07 15:57:05 följande:
    Nej visst, men en anmälningsplikt ställer till det.

    Vad jag vet så har äldste hos Jehovas vittnen inte en tystnadsplikt, men att man inte ska prata om privata saker med andra.

    Om en äldste pratar med en person som utsatts för sexuella övergrepp, så ska äldste ta upp polisanmälan som ett alternativ, men att det ska offret kunna ha kontroll över och bestämma själv.

    Det är mer humant än att offret anförtror sig till en person, som är skyldig i alla lägen att göra en polisanmälan.

    Anmälningsplikten är en nödlösning från samhällets sida, eftersom man inte klarar av att uppfostra lärare och andra till att vara goda medmänniskor.
    Jag har inte sagt något om anmälningsplikt, förutom när det gäller barn. Där ska barnen gå före, då de inte kan föra sin egna talan så som en vuxen kan.
    JV har tusentals dokument om pedofili och sexuellt utnyttjande av både vuxna och barn.
  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-07 16:17:43 följande:
    Så du tycker att alla människor i Sverige ska vara tvungna genom lag, att polisanmäla andra så fort dom misstänker pedofili?

    Nej. Dock de grupper som arbetar med barn, som skola och vård. Jag som förälder lämnar ju barnen i händerna på dem, så att säga. 


    Då tråden handlar om religion, så är jag starkt emot att systematiskt skydda brottslingar inom sin organisation. Som bland annat JV och Katolska Kyrkan gjort.

  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-07 16:32:09 följande:
    Arbetar inte föräldrar med barn?

    I alla fall, som jag har sagt, jag tror många barn anförtror sig hellre till andra än skol- och vårdpersonal.

    Jag säger inte att den politiska lagstiftningen är rätt eller fel, jag säger bara att många barn inte kan anförtro sig till någon som är tvungen att polisanmäla.

    Att barnen då söker sig till präster eller andra som inte är tvingade att polisanmäla har jag inget emot, men att Jv motståndare försöker driva fram lagstiftning där äldste är tvingade att polisanmäla kommer att drabba barnen, vem ska dom då vända sig till?
    Nej, att vara förälder är inget arbete/jobb.

    Att anförtro sig behöver inte handla om brottsliga saker. Jag tror också barn ibland hellre anförtror sig till andra. Men om man lever i en sekt, vem ska man då vända sig till? De inom sekten anmäler inte, och de utanför sekten får man knappt ha kontakt med.
  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-07 16:54:22 följande:
    Ok, är det då ett nöje menar du? Jag tror det är ett tungt jobb/arbete att vara förälder.
    oanonym skrev 2020-03-07 16:39:01 följande:
    Att anförtro sig behöver inte handla om brottsliga saker.
    Det har jag inte påstått heller.
    Så det är Ok att ditt barn anförtror sig t.ex. till en präst?

    oanonym skrev 2020-03-07 16:39:01 följande:
    Men om man lever i en sekt, vem ska man då vända sig till? De inom sekten anmäler inte, och de utanför sekten får man knappt ha kontakt med.
    Du har en förvrängd bild av det hela.

    Självklart är det ett tungt arbete/jobb att vara förälder. Men det är inte jobb/arbete. 


    Ja, det är ok att mina barn anförtror sig till en präst. Såklart. 


    Jag anser mig ha en ganska bra bild av det hela. Att du påstår annorlunda, utan att komma med belägg, ändrar inte min uppfattning. Jag ändrar aldrig uppfattning bara för att.


     

  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-08 10:40:05 följande:
    Så om ditt barn blivit sexuellt utsatt av en av dina nära och kära, så har du inget problem med att ditt barn pratar enbart med en präst, som inte får polisanmäla på grund av prästens tystnadsplikt?

    Och därmed händer inget med pedofilen, personen kan fortsätta förgripa sig på barn?
    Om det vore något brottsligt så ser jag gärna att de kommer till mig. Men att prata av sig med någon annan ser jag inget fel i. Men jag kan förstå rädslan hos ett barn, så jag skulle inte skylla på barnet om en person kan fortsätta förgripa sig. Jag skulle skylla på pedofilen först och främst, därefter på en eventuell vuxen som visste om vad som hänt och inte agerat.
  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-08 11:27:07 följande:
    Är det bra diskussionsgrund att svara "goddag yxskaft"?

    Jag är förvirrad, jag vet inte var du står, och vad du tycker i frågan.
    pyssel skrev 2020-03-08 11:06:13 följande:
    Vad grundar du dina antaganden på att jag skulle vara för en allmän anmälningsplikt, och därmed dina konstiga följdfrågor om ens barn som förövare som rimligen riktar sig till någon som är FÖR allmän anmälningsplikt? Att föräldrar vars barn våldtagit ställs inför sitt livs svåraste dilemma är liksom inte överkurs i filosofi att begripa sig på. Kanske för JV dock... Äldstebröderna bestämmer åt er ju. Locket på för rättssystemet.

    Jag försöker förstå hur du tänker, är det medvetet från din sida att inte svara på frågan om du har något problem med att t.ex. polisanmäla ditt barn, 18 år som påstås ha förgripit sig på en 16-åring?
     
    Polisanmäler du ditt barn direkt när du får höra talas om detta?
    Polisanmäler du och lyfter på telefonen på sekunden?

    Jag tror de flesta människor skyddar sina egna lite mer än vad man skyddar andra. Var folk drar gränsen är nog olika. Vissa kanske inte ens har någon gräns. Jag skulle dock inte skydda någon enbart för att de höll på samma fotbollslag som jag, eller för att de var med i samma förening.

  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-08 11:37:45 följande:
    Så egentligen är alla lite av pedofilskyddare?
    Det tror jag inte. 
  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-08 11:43:06 följande:
    Du kräver ju att Jehovas vittnen har svaren på frågorna och du anklagar Jehovas vittnen för att inte göra rätt.

    Jag har nu försökt få reda på vad Jehovas vittnen gör fel, och du gör rätt, men du har fortfarande inte svarat på frågan om du råkar ut för att din son, 18 år gammal blir anklagad av en 16-åring för våldtäkt, skulle du polisanmäla din son så fort du fick höra anklagelserna får 16-åringen?
    JV har dokumentation, i tusentals, om sexuella övergrepp. Det är inte lika som att skydda sitt egna barn lite extra. De skyddas för att de delar samma livsåskådnin, samt för att det är skadligt för sekten om det kommer ut. Speciellt ekonomiskt...
    Pengar styr, även i många sekter.
  • oanonym
    kt h skrev 2020-03-08 12:12:21 följande:
    oanonym skrev 2020-03-08 11:44:22 följande:
    Det tror jag inte. 
    Men dom flesta?
    Nej, att skydda sina barn kan innebära massa saker. Behöver naturligtvis inte ha med pedofili att göra. 
  • oanonym
    Anonym (Anna) skrev 2020-03-22 16:52:11 följande:
    Gud vill ju ha ett personligt förhållande med oss. Så att kommunicera med honom från hjärtat är önskvärt. Det kan kännas konstigt att prata och det är inte alltid man vet vad man ska säga eller att man inte kan hitta ord. Men Gud vet ändå vad du vill ha sagt. man behöver inte bara prata, man kan även lovsjunga Gud. Och det helt själv, man behöver inte vara i grupp. 

    Gud vill att vi vänder oss till honom för allt, smått som stort. Han vill att vi lägger hela våra liv i hans händer och förlitar oss helt på honom. 

    Personligen tror jag på bibeln och att den är rätt. Det finns översättningar som är manipulerade för att föra fram människors åsikter, som tex Jehovas vittnens Nya Världens Översättning. Den gör allt för att förminska Jesus och hans väsen. Men det går att motbevisa och det finns många bra biblar som man inte behöver tvivla på. 
    Om Gud vill ha ett personlig förhållande med oss så gör han ett riktigt dåligt jobb. 
  • oanonym
    Anonym (Ateist) skrev 2020-03-23 23:38:59 följande:
    "Blessed is he who, in the name of charity and goodwill, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper, and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers."
    (Ezekiel 25:17)

    Vilken film? Cool
    Pulp Fiction ?
Svar på tråden Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor