Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor

    Anonym (Gud) skrev 2020-03-25 20:50:16 följande:

    Jag blir förvånad av hur lite medlemmar av Jv har kontakt med sitt eget inre, förvånad är jag över att de inte ens utforskar sin egen själ och försöker lära känna sin egen själ, sitt sinne, sina känslor och sitt innersta. De talar sällan från sin själ till någon annans själ. Har man kontakt med sin egen själ och gör en resa inåt så hittar man också kontakten med Gud där. Det är inget man kan plugga sig själv till vetskap om vem man innerst inne är i djupet av sin själ utan det är en livslång resa i utforskandet av sitt inre. Fråga din egen själ "varför är jag här, vilket är mitt högre syfte här på jorden" och när du får kontakt med dig själv bortom den fysiska kroppen, alltså din eviga själ så får du också kontakt med Gud. Ju mer du utforskar din egen själ, lär känna din själ ju tydligare ser du Gud. Varje människa har kontakt med Gud innerst inne. Hittar du ditt eget innersta så finns allt du behöver veta där. I din själ finns alla svar. Det är var och ens själ som känner Gud, har kontakt, vet vad som är sanning.

    Man hittar sanningen genom att vara i ständig kontakt med sitt sanna jag - sitt hjärta, sin själ. Lyssna inåt. Svaren finns inne i dig själv, ditt innersta är det du bör utforska. Sluta söka svar utanför dig själv. Börja med att meditera i stillhet och tystnad. Sök svaret på frågan "vem är jag". När du finner svaren på en så enkel fråga, genom att höra din själ svara så får du även kontakt med Gud. Du har redan alla svar du behöver. Öva upp förmågan att lyssna på svaren din själ ger dig. Din själ kan berätta för dig vad Gud är och vägledningen kommer du höra när du utforskar ditt eget innersta väsen. Prata med din själ varje dag så får du visioner och intuition och alltid rätt vägledning. Genom att utforska det Gud gav dig först, förstår man sammanhanget. Börja först med att utforska vem denna skapelse av Gud är och varför just du, som Guds skapelse är här just nu.


    Du hänvisade inte till ett enda skriftställe, hur ska vi veta att detta inte bara är dina egna tankar och idéer?
  • kt h
    Anonym (Gud) skrev 2020-03-25 21:48:38 följande:
    Problemet med Jv, det som gått fel är att de intellektualiserar det som vetenskap inte intellektualiserar. Om du finner Gud genom läsande, så är det rätt väg för just dig att finna Gud. Jag är förvånad över tron att man kan plugga sig till andlig kontakt på liknande vis man studerar på universitet. Därav mitt tvivel. Varför detta enträgna pluggande, intellektualiserande och försök till att genom cortex tänka sig till andlighet? Detta tomrum inuti kan inte fyllas utifrån. Tomrommet är då kvar och därför blir svaren fel. Men självklart, om du ökar din kontakt med Gud genom att plugga och analysera texter så fortsätt för all del. Dock är det inte mitt sätt som min kontakt med allt som är sker. Jag hade blivit djupt deprimerad av att plugga in texter som inte har någon vetenskaplig eller konstnärlig grund. Kontakt med Gud får jag när jag är i kontakt med min själ, med naturen, med musik, poesi, konst och sinnesro att acceptera det som är.
    Anonym (Gud) skrev 2020-03-25 22:04:35 följande:
    Gud gav dig en själ - utforska den. Gud gav dig naturen - upplev den. Gud gav dig konst, musik, poesi - utforska det. Gud gav dig andra människor - lär känna dem. Att dofta på en ros ger mig mer andlig tillfredsställelse än att plugga andlighet i skrift. Att lyssna på fågelkvitter ger mig mer uppskattning för livet än att plugga andlig text. Att se en solnedgång över havet och uppleva det gör att jag upplever att Gud finns, än att plugga andliga texter. Känn mer. Plugga mindre. Ingen vet vad som är sant utan det som får en att uppleva sinnesfrid är det som man ska ägna sig åt. Om det bara är mina ideer gör inget eftersom det gjort mig lycklig, frisk, rik och givit mig en utopi till liv. Jag berättar hur jag gjorde för att många gånger upplevt mirakel i mitt liv.

    Om du bara ska finna Gud genom text så läs bibln en gång. Ordagrant. Bokstavligt. Tolka inget. Då behöver du bara läsa den en gång. Inga översättningar, inget analyserande. Det som står det står. Ingen anledning att tolka eller plugga in eller diskutera eller tycka och grubbla om. Gå istället och upplev närvaro i livet! Upplev det som Gud skapade! Lägg över hela ditt liv i Guds händer så behöver du aldrig mer tänka på det utan kan stå och skala potatis, leva som vanligt och vara aktiv i här och nu med närvaro för du har tillit till att allt är precis som det ska vara. Det finns inget att oroa sig över.

    "så talar han som hör Guds ord, som äger kunskap om den Högste" (4 Mose 24:4 Bibel2000)

    "Gud skänkte Salomo vishet och stort förstånd och kunskap riklig som sanden på havets strand."  (1 Kung 4:29 Bibel2000)

    "Herre, min Gud, låt nu ditt löfte till min far David gå i uppfyllelse. Du har gjort mig till kung över ett folk lika talrikt som stoftkornen på jorden. Ge mig därför vishet och kunskap, så att jag kan leda detta folk. Vem kan annars råda över ditt folk, som är så stort?"
    Gud sade till Salomo: "Eftersom du önskade detta och inte bad om gods och guld och ära eller om dina ovänners död och inte heller bad om ett långt liv utan om vishet och kunskap, så att du kan råda över mitt folk, som jag har gjort dig till kung över,  får du nu vishet och kunskap." (2 Krön 1:9-12 Bibel2000)

    "Esra hade vigt sitt liv åt att studera Herrens lag, att följa den och att undervisa Israel i lag och rätt." (Esra 7:10 Bibel2000)

    "Ge mig klokhet och kunskap, ty jag litar på dina bud." (Ps 119:66 Bibel2000)

    "Min son, om du tar emot mina ord och bevarar mina bud inom dig, så att du lyssnar till visheten och öppnar ditt hjärta för insikten, om du ropar på klokheten och kallar på insikten, om du söker henne som man söker silver,
    letar som efter en skatt, då skall du förstå vad gudsfruktan är och vinna kunskap om Gud." (Ord 2:1-5 Bibel2000)
    "Ta emot min fostran hellre än silver, kunskap hellre än rent guld, ty visheten är mer värd än pärlor, inga skatter går upp emot henne. Jag, visheten, är granne med klokheten, hos mig finns kunskap och omdöme." (Ord 8:10-12 Bibel2000)

    "
    Ingenstans på mitt heliga berg skall ske något ont eller vrångt, ty kunskap om Herren skall uppfylla landet, liksom havet är fyllt av vatten."(Jes 11:9 Bibel2000)

    "Vänd tillbaka, ni trolösa barn, säger Herren. Ty det är jag som är er herre, och jag skall hämta er, en från varje stad och två från varje släkt, och föra er till Sion. Jag skall ge er herdar efter mitt sinne, och de skall leda er med kunskap och visdom. " (Jer 3:14-15 Bibel2000)

    "Den som vill vara stolt skall vara stolt över detta: att han har insikt och kunskap om mig, om att jag, Herren, verkar i kärlek, i rätt och rättfärdighet på jorden, ty däri har jag min glädje, säger Herren." (Jer 9:4 Bibel2000)

    "Gud hade gett de fyra unga männen kunskap och insikt i skrifter och vishet av alla slag, och Daniel förstod sig på allt vad syner och drömmar heter. "(Daniel 1:17 Bibel2000)

    "
    Mitt folk skall förgöras för att det saknar kunskap.
    Du har förkastat kunskapen, därför skall jag förkasta dig som min präst.
    Du har glömt din Guds lag, och därför skall jag glömma dina barn." (Hos 4:6 Bibel2000)

    "
    Låt oss lära känna honom, låt oss sträva efter kunskap om Herren.
    Så visst som gryningen skall han träda fram, han skall komma till oss som ett regn, ett vårregn som vattnar jorden."(Hos 6:3 Bibel2000)

    "Ty jag vill se kärlek, inte slaktoffer, kunskap om Gud hellre än brännoffer." (Hos 6:6 Bibel2000)
    "Till Efesos hade det kommit en jude vid namn Apollos. Han stammade från Alexandria och var en bildad man, väl insatt i skrifterna. Han hade fått kunskap om Herrens väg, och han predikade med glöd och undervisade noggrant om Jesus, men han kände bara till Johannes-dopet.

    Denne man uppträdde nu i synagogan och talade frimodigt. När Priscilla och Aquila hade hört honom tog de sig an honom och gav honom ännu noggrannare kunskap om Guds väg.

    När han sedan ville fara över till Achaia uppmuntrade bröderna honom och skrev till lärjungarna där att de skulle ta väl emot honom. I Achaia blev han genom Guds nåd till stor hjälp för de troende, ty han vederlade judarna energiskt, och med stöd av skrifterna bevisade han inför allt folket att Jesus är Messias.
    " (Apg 18:24-28 Bibel2000)

    "Judarna där var mera vidsynta än de i Thessalonike. De tog emot ordet med stor beredvillighet och forskade dagligen i skrifterna för att se om allt detta stämde. Många av dem kom till tro" (Apg 17:11,12 Bibel2000)

  • kt h
    Anonym (Anna) skrev 2020-03-26 05:12:24 följande:
    Och du har ju int uppmärksammat din sekts egna artiklar, tagna från egna webbsidan, där de påstår att de fått vägledning och revolutions från döda människor samt änglar. Fast de samtidigt hävdar att de inte är inspirerade.

    Så klaga inte på andra när du själv suger.
    Jag har förklarat ingående i mina inlägg hur det hela fungerar, t.ex. #297

    Du kan även läsa MikeTh­inkers inlägg #295 som motsäger dina förvrängda uppfattningar. MikeTh­inker är en person lämnat Jehovas vittnen, om du inte ens tror på hans ord, så tror jag inte att några ytterligare svar från mig kommer att ändra dina förvrängda uppfattningar.

  • kt h
    Anonym (Corona) skrev 2020-03-26 20:37:45 följande:

    Är coronaviruset det som kommer att leda till det väntade "slutet" som jv talar om¿?


    Nej, det kommer nog inte att vara en enskild händelse som utlöser Harmageddon. Coronaviruset är bara ett av alla dom tecken över hela jorden som visar att Harmageddon är nära "utanför dörren":

    "Lär av en jämförelse med fikonträdet. När kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni när ni ser allt detta hända att han är nära, utanför dörren."(Matteus 24:32-33 Bibel2000)
  • kt h
    Anonym (Gud) skrev 2020-03-27 19:03:07 följande:

    Ställer min fråga igen: Sedan är ju saken den att den person som döps lovas evigt liv tillsammans med Gud efter döden. Det lovas under cermonin och sägs av prästen när dopvatten ges på huvudet på den som döps. Det räcker alltså att döpas för att vara ett barn av Gud, ha Gud med sig hela livet och efter den fysiska döden leva i paradiset. Man lovas en plats i paradiset under dopet genom dopcermonin. Man måste sedan ingenting göra mer någonsin. Man har Guds löfte ändå. Löftet som givits genom dopet hålls ändå av Gud säger präster. Vad tycker Jv om det? Att vi andra redan har vår plats i paradiset och i evigheten trots att vi inte pluggar bibeln, citerar, analyserar, grubblar, knackar dörrar, vi äter blod och har ändå en plats i evigheten och räds därför ingenting som har med jordens undergång att göra. Vi har tillit att vad som än händer så är det väl så då och inget att frukta. Går jorden under så gör den väl det då och ingenting att oroa sig för. Vi har tillit till Guds hjälp här och nu en dag i taget, ett ögonblick i sänder och i evighet. Vad tycker jv om dopets löfte till kristna? Vad anser Jv om det kristna Dopets betydelse för vem som lovas vad?


    Dopet är endast ett offentligt tecken på att man har underordnat sig och överlämnat sig till Gud i en privat bön.
     
  • kt h
    Anonym (Gud) skrev 2020-03-27 19:03:07 följande:

    Ställer min fråga igen: Sedan är ju saken den att den person som döps lovas evigt liv tillsammans med Gud efter döden. Det lovas under cermonin och sägs av prästen när dopvatten ges på huvudet på den som döps. Det räcker alltså att döpas för att vara ett barn av Gud, ha Gud med sig hela livet och efter den fysiska döden leva i paradiset. Man lovas en plats i paradiset under dopet genom dopcermonin. Man måste sedan ingenting göra mer någonsin. Man har Guds löfte ändå. Löftet som givits genom dopet hålls ändå av Gud säger präster. Vad tycker Jv om det? Att vi andra redan har vår plats i paradiset och i evigheten trots att vi inte pluggar bibeln, citerar, analyserar, grubblar, knackar dörrar, vi äter blod och har ändå en plats i evigheten och räds därför ingenting som har med jordens undergång att göra. Vi har tillit att vad som än händer så är det väl så då och inget att frukta. Går jorden under så gör den väl det då och ingenting att oroa sig för. Vi har tillit till Guds hjälp här och nu en dag i taget, ett ögonblick i sänder och i evighet. Vad tycker jv om dopets löfte till kristna? Vad anser Jv om det kristna Dopets betydelse för vem som lovas vad?


    Ett barn kan alltså inte överlämna sig själv till Gud. Bibeln visar att endast vuxna som kunde ta ett beslut att underordna sig Gud, blev döpta. 
  • kt h
    Anonym (Anna) skrev 2020-03-27 16:05:38 följande:
    Fast saker och ting såg bra mycket värre och apokalyptiskt ut under tex medeltiden. Sen dess har allt bara blivit bättre. Ok, allt är inte perfekt men nog lever jag hellre nu än då. 
    Jag skulle inte heller vilja leva i medeltiden, men den kristna och hebreiska tiden var långt innan medeltiden.
  • kt h
    Anonym (Anna) skrev 2020-03-27 16:05:38 följande:
    Vi är nog inte närmare nån slags Harmageddon nu idag än vi var för 1000 år sen. 
    Så Jesus prat om att det är nära kan man förkasta?

    "På samma sätt vet ni när ni ser allt detta hända att han är nära, utanför dörren." (Matt 24:33 Bibel2000)
  • kt h
    MikeThinker skrev 2020-03-28 09:54:12 följande:
    Detta är så klart en tankeväckande fråga. Du ställer hur borde det fungera idag.

    Låt mig först svara på den första frågan du ställde ovan. När jag lämnade så lämnade jag både Gud och bibeln. Min uppfattning var att bibelt helt enkelt var människors ord och att Gud inte uppenbarat sig genom den. Det är även min nuvarande uppfattning (men öppen för att ändra mig).
    Men hur är det nu? Håller du bibeln högt? Är det från bibeln man ska få svar på hur kristna idag ska vara?
    MikeThinker skrev 2020-03-28 09:54:12 följande:
    När jag lämnade var jag samtidigt säker på att jv:s tolkning av Bibeln var korrekt. Dvs skulle Gud finnas skulle jv ha rätt. MEN nu med distans till alla möten och jv literaruren så förstår jag att det inte stämmer. Desto längre tiden går desto klarare blir bilden.

    Jag upplevde helt enkelt något som kan förklaras med gruppspykologi. Alla individer är benägna att hålla samman den egna gruppen. Detta är inte på något sätt unikt för jv. Känslan att vara den utvalda gruppen finns i nästan alla liknande slutna religösa grupper. Det är bara idologin som skiljer.

    Det är också viktigt att skydda gruppen mot den "farliga onda omvärlden".
    Det är din upplevelse av att ha växt upp hos Jehovas vittnen, jag ser det annorlunda eftersom jag har levt och upplevt hur världen är utanför.

    Omvärlden ÄR farlig och ond, i alla fall om man jämför med hur det från början var tänkt att människan ska leva. Innan Jehovas vittnen ringde på min dörr, så hade jag redan kommit fram till många av bibelns budskap på egen hand(utan att läsa bibeln), så när jag började läsa bibeln så var det bara en bekräftelse på att jag inte var tokig som hade så annorlunda tankar om livet än mina kompisar, familj, bekanta och andra människor. Jag vill också nämna att det inte var Jehovas vittnens översättning av bibeln som jag läste, utan jag hade fått en översättning som hette "Levande Bibeln" från en karismatisk församling som hade kopplingar till Livets Ord. När jag sträckläste den (som enbart är NT), så fick jag en aha-upplevelse och förstod att sanningen finns i bibeln. Och eftersom jag hade fått den översättningen från denna församling, så trodde jag att dom hade sanningen, så jag engagerade mig, och jag gick på Livets Ords möten där Carola var med, och jag "blev frälst" i ett av församlingens möten.

    Jag hade några månader innan, fått besök av Jehovas vittnen. Och innan dess var jag väl ateist eller agnostiker, eller egentligen hade jag inte tagit ställning för någonting. I den här vevan så hände det saker som jag i efterhand förstått handlat om en kamp i den andliga världen om att vinna över mig, på tal om hur människor kan vägledas av Gud (och förledas av Satan för den delen), utan att för den skull vara inspirerad. Jag var inte ens ett Jehovas vittne när detta hände.

    I alla fall, jag var i denna församling i några månader och ansåg mig vara frälst, på ett frälsningsmöte så kände jag hur "Gud" rörde vid mig, och jag fick en euforisk känsla som jag aldrig hade fått innan. Men med tiden så märkte jag saker som denna församling gjorde och sade, som fick mig att fundera om dessa verkligen hade sanningen. Den första tankeställaren, som ruskade om mig, var att en församlingsmedlem sade ordet "treenig" i ett möte, i ingen annan av alla möten dom hade så hade dom sagt ordet "treenig", så jag hade aldrig förstått att dom tror på en treenig Gud, jag visste inte ens vad ordet betydde, så jag frågade, och svaret förbryllade mig eftersom jag alltid trott att Jesus var Guds son, inte Gud själv.

    Sedan var det många andra saker som hände, för många att gå in på nu, men t.ex. så sade dom att jag inte ska ha kontakt med Jehovas vittnen längre, eftersom dom är farliga. Dom sade att jag inte skulle öppna dörren nästa gång dom kom för ett bibelstudium. När dom kom och ringde på dörren, så svarade jag inte, jag skämdes och mådde inte bra av det.

    I alla fall träffade jag på Jv:t som jag hade studerat med igen, och vi bestämde oss för att mötas igen, det mötet blev återigen en ögonöppnare, och allt blev klart och tydligt, det var Jehovas vittnen som hade sanningen, inte hela sanningen, men dom ligger långt närmare bibelns budskap än någon annan.

    Det finns mycket annat att berätta om, men det tar för lång tid.

    I alla fall, jag har aldrig känt någon grupptillhörighet innan jag blev ett Jehovas vittne, jag har alltid varit på min kant och funderat på hur människor är, detta gäller fortfarande. Jag är inte beroende av att tillhöra Jehovas vittnen eller någon annan grupp. Det är nyttigt för mig med möten och att umgås med andra, men jag är inte beroende av det, om Jehovas vittnen skulle lämna bibelns budskap, så förstör det inte min relation till Gud. 

    Jag förstår att det är annorlunda för majoriteten av Jehovas vittnen, och då blir det katastrof om man t.ex. blir utesluten. Jag skulle självklart tycka det vore tråkigt och hemskt att förlora sina vänner, men jag har så starkt förhållande till Gud att även om min mor, far, bror eller bröder och systrar i församlingen förkastade mig, så skulle jag inte förkasta Gud:

    "Den som älskar far eller mor mer än mig, han är inte värd att tillhöra mig, och den som älskar son eller dotter mer än mig, han är inte värd att tillhöra mig." (Matt 10:37 Bibel2000)
    MikeThinker skrev 2020-03-28 09:54:12 följande:
    Varför tror du t ex uteslutningen är så viktig för jv?
    Nu kommer frågan om du värdesätter bibeln.

    Du vet nog vilka skriftställen som handlar om uteslutning?
    Jag tycker detta är tydligt:

    "Man säger att det förekommer otukt bland er, till och med sådan otukt som inte finns ens bland hedningarna, nämligen att någon lever ihop med sin fars hustru. Men ni är sturska, fast ni borde ha blivit förtvivlade och stött ut den som gjort sig skyldig till detta." (1 Kor 5:1-2 Bibel2000)

    Hur förklarar du detta skriftställe?
    MikeThinker skrev 2020-03-28 09:54:12 följande:
    Vilken kunskap kan finnas som är så farlig att medlemmarna inte får höra den? För vem skulle kunskapen vara farlig? För medlemmarna eller för organisationen? Vem vill man egentligen skydda Har du någon gång i ett annat sammanhang träffat på fakta och kunskap som varit farlig för dig?

    Jämför med avslöjande dokumentärer. För vem är faktan farlig? I vems intresse ligger det att undanhålla något?

    Det är inte kunskapen som är farlig, kunskap som baseras på objektiv fakta.

    Det som är farligt är den manipulation som människor i allmänhet håller på med , och avfällingar i synnerhet. Tänk t.ex. på Trump, hur han kan komma undan med dom värsta sakerna, bara han är övertygande och manipulerande nog.

    Om man skulle lyssna på Trump dagarna i ända, så skulle det finnas risk att man blir lurad av den falska argumentationen.

    Bara det att det finns miljontals olika uppfattningar om vår verklighet, inte alla kan vara sanna, men ändå går människor på dom, så kunskap är inte farligt, men propaganda och manipulation är farligt.

    Jag anser att jag är stark nog att bemöta avfällingar(1 Kor 10:12), men det tar på krafterna eftersom dom är så sluga med att ofta använda sig av härskartekniker, förnedring och personliga attacker, som inte har något med fakta och objektiva granskningar att göra. Och dom är experter på att förvränga ords betydelser och förvränga vad Jehovas vittnen egentligen menar, dom påstår en massa saker om Jehovas vittnens avsikter. Vad en människa har för avsikt är svårt att bevisa, och därför är tacksamt att angripa.
    MikeThinker skrev 2020-03-28 09:54:12 följande:
    Om jag ska tro på Gud i någon form skulle jag förvänta mig att han uppenbarade sig på ett för mig på ett trovärdigt sätt. Är väl en ganska rimlig att förväntan att en av gud ledd organisation också kan visa HUR den leds av Gud?
    Har du funderat på vad detta skriftställe betyder?

    "Sedan sade några skriftlärda och fariseer till honom: "Mästare, vi vill se dig göra ett tecken." Han svarade: "Detta onda och trolösa släkte kräver ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än Jona-tecknet. " (Matteus 12:38-39 Bibel2000)


  • kt h
    Anonym (Anna) skrev 2020-03-28 13:14:21 följande:
    Vv svara på varför jehovas vittnens ledare bedyrar att de INTE är inspirerade samtidigt som de blir vägledda av döda människors andar samt änglar, vilket står på deras egna webbsida.
    Du läser inte vad jag skriver, du bara citerar mig utan att ha begrundat vad jag har skrivit.

    Jag förklarade i citatet att jag blev vägledd av Gud, utan att ens ha blivit döpt som Jehovas vittne.

    Bara för att man vägleds av Gud betyder inte att man är inspirerad att skriva bibeln och väcka upp döda.


Svar på tråden Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor