Inlägg från: Anonym (Komplicerat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Komplicerat)

    Ledsen och sårad, mikrootrohet?

    Anonym (Ledsen) skrev 2019-12-12 15:49:10 följande:
    Ja det största problemet är inte att han tittar på tjejer utan att han aktivt söker på en specifik tjej. Det indikerar ju uppenbarligen att han är attraherad och har ett behov av att se just henne. Det är det som gör ont. Jag har läst om fenomenet mikrootrohet och experter trycker just på att man trånar efter en specifik person på nätet. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska lyfta detta. Han är en fin människa och jag vet att han skulle lyssna och må dåligt över situationen men det är också gränsdragningen över vad jag har rätt att begära och hans privatliv.
    Han har väll en fetish för något med hennes utseende, man kan i det moderna samhället sällan tillfredställa en person alla behov. Dessutom skiljer sig kvinnors och mäns sexualitet ofta åt, män skulle ofta kunna ligga med andra utanför relationen medan om det omvända är fallet så tenderar relationerna till att krascha. 

    Jag skulle känna att det är bättre att han fantiserar om något ouppnåeligt, tittar på något som attraherar honom än att han börjar titta på saker som kanske är mer rimliga, t.ex. en kollega. I det här fallet finns det iprincip ingen risk att det här eskalerar, men om man försöker kontrollera det för mycket och det är viktigt för honom finns risken att han faktiskt fysiskt är otrogen när han börjar fantisera om någon i sin omgivning istället. Just my 50 cent. 
Svar på tråden Ledsen och sårad, mikrootrohet?