• 1234568

    Ledsen och sårad, mikrootrohet?

    Mammia skrev 2019-12-12 19:48:36 följande:

    Ni kvinnor och män som är så positiva till att era partners tittar på andra både i porr och utmanande bilder. Ni funderar aldrig på varför era män har en sådan förvrängd och sexistisk kvinnosyn? Hur psykiskt nedtryckta ni kvinnor låter när ni uttrycker att det är okej för hon är inte ett hot. Det är alltså okej att eran man är mer attraherad av en bara för att hon inte är tillgänglig, har ni ingen självrespekt. Om TS dessutom har en dotter är det väll illa om hennes far bidrar till det förvridna, sexuella kroppsidealet som idag råder. Att många av er skuldbelägger en människa med ätstörning och säger att det är hennes problem och att hon tar på sig en offerkofta gör mig upprörd. Som psykolog med fokus på missbruk så kan jag säga att en partner som tar hem alkohol när en alkoholist finns i hemmet eller agerar på ett triggande sätt i en sjukdom är en medberoende som inte tar ansvar för sin partners läkande.


    Exakt!

    Och att dom ännu till inte verkar kunna se att möjligheten att deras män kommer vara otrogna är betydligt större när männen inte alls kan kontrollera sig.

    Om man inte kan låta bli att flera gånger i veckan klicka fram andra tjejer att kolla på (trots att men vet att det kan såra), hur tror ni att samma person inte skulle falla för en frästelse på jobbet/krogen mm.

    Det är int riktigt samma sak att man spontant kollar in en tjej på stan, och när man aktivt söker upp någon att kolla på om och om igen. Psykologin bakom dessa två scenarion är ganska olika saker.
  • 1234568
    Anonym (A) skrev 2019-12-12 20:01:44 följande:

    Är det sexistiskt att gilla bröst? Eller att tycka att Dolph Lundgren är förbannat snygg? (Jag följer honom på Instagram för att han är sjukt snygg.)

    Jag ser rätt genomsnittlig ut och är fullt medveten om att det finns mängder med kvinnor som är oändligt mycket snyggare än jag där ute. Detsamma gäller för övrigt för min man. Ändå har vi valt att vara ihop med varandra. Utseende är inte allt, som bekant.

    Om man är tillsammans med en alkoholist, betyder det då att man själv måste bli absolutist för att inte trigga partnern? Inte ta en öl AW med jobbet, inte ta en nubbe till julbordet, inte en drink när man är ute och reser med kompisar? För om partnern snokar och får reda på det så har man förstört allt för den och den kommer att börja toksupa på grund av mig?


    Man kan göra allt det du räknar upp, men man kan inte ta in det i hemmet, då blir du medberoende.
  • 1234568
    Anonym (A) skrev 2019-12-12 20:54:32 följande:

    Är det det som medberoende betyder?


    Ja, om du har en alkoholist i hemmet och tar hem alkohol, då är du medberoende. På samma sätt är du medberoende om du går ut på krogen och dricker med din alkoholiserade partner. Det att du deltar i hans beroende gör dig medberoende.

    Sedan finns det ju inget hinder att du dricker vid tillfällen då din partner inte är med. Han är ju inte där och blir frästad då.
  • 1234568
    Anonym (ace) skrev 2019-12-13 00:21:20 följande:

    Men det är ju exakt det som har hänt!

    TS man kollar in en snygg brud på nätet utan TS vetskap kan motsvaras med att den alkoholiserade personens partner tar en öl på stan utan dennes vetskap.

    Sedan kan vi göra liknelsen att TS får reda på detta genom att snoka med att den alkoholiserade indivden olovandes loggar in på sin partners privata bank och går igenom kontoutdraget.

    Dessutom så är du inte medberoende om du bringar alkohol in i samma hem du delar med en alkoholist. Det går hur bra som helst att ha alkohol i hemmet och att dricka alkohol i samma hem som en nykter alkoholist lever, så länge den nyktra alkoholisten faktiskt är nykter. (Inget att rekommedera veckan efter rehab,men  över tid så måste den nyktra alkoholisten lära sig att hantera normala och vardagliga saker som att folk dricker vin till maten ibland. eller att det står en flaska öl i kylen. )


    Det var rätt löjligt av dig att jämföra alkoholism med en form av otrohet. Finns absolut inga likheter och är två olika saker.
  • 1234568
    Anonym (ace) skrev 2019-12-13 14:16:56 följande:

    Jag tycker att det är ganska löjligt av dig att gå på mig när jag spinner vidare på ANDRAS jämförelse av otrohet och alkoholism.

    Men det är så FL fungerar, idioter av alla de slag läser på sin höjd de senaste 5 dinläggen och hugger på dessa istället för att läsa hela tråden och ge respons till personen som startar en "debatt-linje".


    Det var MIN kommentar du kommenterade. Jätte konstigt att jag kontrade? Eller hur?

    För den delen kan man inte heller dricka alkohol i ett hem där det finns en fd alkoholist utan att då bli medberoende. Om du tror att en fd alkoholist jan springa krogen och ha sprit hemma så tror du fel. Förr eller senare så får han isåfall ett återfall.

    Jag har läst och skrivit i hela tråden. Vad är ditt problem? Att jag har en annan åsikt än dig? Det får du leva med.
  • 1234568
    Anonym (ace) skrev 2019-12-13 22:58:23 följande:

    Mitt problem är att du ger dig in i en parallell diskussion om alkoholism som jämförelse till otrohet, och att du sedan hugger på mig som inte startat diskussionen utan deltar i den. Mitt problem är att du inte vet vad beroende/medberoende är, utan bara sitter och hittar på vad som passar just dig, utan någon som helst kunskap, erfarenhet eller verklighetsförankring.

    Men jag gör som jag brukar när individer inte uppnår en minimi-nivå av intelligens i siin argumentation - igonrerar.

    Tack för visat intresse.


    Jag var inte personen som jämförde alkolism med otrohet. Jag var den som kommenterade att dom två inte går att jämföra. Verkar som att det är du som inte läser mer än 5 meddelanden och drar slutsatser..

    Om du absolut ska hoppa på den som drog den parallellen så får du ta en ny titt, och hoppa på rätt person.

    Medberoende är absolut dom saker jag räknat upp+ många andra tillfällen så klart.
Svar på tråden Ledsen och sårad, mikrootrohet?