• yndra

    inga ägg hemma

    Är det någon som har nåt bra recept på något man kan baka utan ägg?? Jag är fruktansvärt sugen på något gott men jag har varken ägg eller jäst hemma, så om någon vänlig själ vill dela med sig så blir jag överlycklig!

  • Svar på tråden inga ägg hemma
  • cinderella26

    Sockerkaka utan ägg och mjölk

    3 dl vetemjöl
    2 dl socker
    2 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    2 dl vatten
    50 g mjölkfritt margarin

  • cinderella26

    blanda i lite kakaopulver så blir det ju som chokladkaka

  • yndra

    cinderlla: Du är en ängel!!

    *rusar ut å börjar baka*

    Tar gärna emot fler tips, är riktigt gott sugen iadg!

  • cinderella26

    japp sitter här med glorian på sne *S*

  • cinderella26

    Smält margarinet och tillsätt vattnet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i vätskan. Grädda i smord och bröad form ca 30 minuter i 175 grader.

    kan ju vara bra att veta allt ja

  • Frishta

    Åh nu blev jag sugen! Ska kanske fixa till lite muffins av receptet och inviga min nya muffinsform!

  • AnnaK

    BETTANS KANELKAKA (receptet till av Mait)

    3 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, ½ tsk bakpulver
    125 gr smör, 2 dl Vispgrädde, 1½-2 tsk kanel

    Gör så här: 1. Värm ugnen till 200 gr
    2. Blanda mjöl, socker o bakpulver
    3. Smält smöret och tillsätt det. Rör till smulor.
    4. Häll smulorna i en form m löstagbar kant. Tryck ut och forma en låg kant.
    5. Häll grädde i formen. Strö över kanelen.
    6. Grädda på första falsen 200 gr 15 min, sänk till 150 gr
    och grädda ytterligare 15 min. Grädden ska ha bubblat upp ordentligt.

    Låt svalna, ät ljum....
    "MUMS!!!"

  • AnnaK

    MJUK KAKA, utan ägg (recept av Kristina)

    5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 dl socker
    2 tsk stött kardemumma
    125 g margarin eller smör
    2 dl mjölk
    2 msk pärlsocker

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela matfettet med fingrarna ned i bunken, häll på mjölken och blanda väl. Bred ut smeten i en bröad form(1½ liter), strö på pärlsocker och grädda i 175 grader ca 45 min på nedersta falsen.

  • AnnaK

    CHOKLADFORMAR utan ägg (recept av Kristina)

    2 dl havregryn
    2 dl kokosflingor
    1,5 msk kakao1 tsk vaniljsocker
    1 dl socker
    125 g margarin el smör

    Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker och socker. Blanda väl. Fyll små pappersformar med den gryniga smeten.

    Sätt dem på en plåt och grädda i 200 grader ca 10 min.

  • AnnaK

    VIT KAKA (av Kladdkaketyp), utan ägg (recept jag fått av av Kristina)

    100 g vitchoklad
    100 g smör el margarin
    2 dl socker
    150g lättkesella
    2,5 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    saft och skal av en halv citron

    Instruktioner:
    Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
    Rör socker och kesella ca 5 min.
    Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
    Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
    Grädda i 200 grader ca 25 min

  • AnnaK

    Havregrynspaj

    150 gram smör
    2 dl socker
    1 tsk kanel
    2 msk sirap
    5 dl havregryn

    Lägg bären i en ugnsfast form (du behöver inte smöra och bröa den).
    Smält smöret & Rör ihop de övriga ingredienserna i en skål.
    Blanda i det smälta smöret. Bred havreblandningen över bären.
    In i ugnen - 225 grader i ca 30 minuter.

    God med glass, vaniljsås eller vispad grädde till
    Passar till både kaffet och som efterrätt

  • AnnaK

    Fannys äppelpaj

    10 äpplen skalas och skivas ner i en form.

    Blanda 1 ½ dl vetemjöl, 1 ½ dl socker, 1 msk kanel.

    Strö detta över äpplena. Skiva över 150 gr smör.

    Grädda i 250 grader i 20 minuter. Servera med glass.

  • AnnaK

    Chokladkaka utan ägg
    16 Bitar

    3 dl Vetemjöl
    2 dl Socker
    3/4 dl Kakaopulver
    2 ts Bakpulver
    1 1/4 dl Mjölk ; standard
    2 tb Smör ; smält (eller olja)

    Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke.

    Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).

    Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200° varm ugn i 30 minuter.

    Ät den som den är, eller gör som Viran Johansson, Göteborg; Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockshoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.

    Många tycker att vispad grädde smakar gott till.

  • AnnaK

    Brownies MS
    1 servings

    1/3 c Olja
    1 ts Vaniljsocker
    1 tb Vit vinäger
    1 c Vatten; kallt
    1 ts Bakpulver
    1 c Socker
    2 tb Kakao
    1/2 ts Salt
    1 1/2 c Vetemjöl
    1/2 c Valnötter; hackade

    Blanda oljam vaniljsocker, vinäger och kallt vatten. Tillsätt bakpulvret och rör om väl. Rör ner socker, kakao och salt. Tillsätt till slut mjölet. Rör bara så mycket att ingredienserna har blandats väl. Häll smeten i en bakform. (Det står inte i receptet men jag antar att valnötterna ska strös över kakan innan den gräddas, min anm). Grädda i 175° i 30 minuter. När kakan har svalnat skärs den i rektangulära bitar.

  • AnnaK

    Brysselkex
    1 Sats

    200 g Smör
    3/4 dl Socker
    1 dl Potatismjöl
    3 1/2 dl Vetemjöl
    1 ts Vaniljsocker Pärlsocker ev färgat med röd Hushållsfärg (44 st kakor)

    Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig deg. Färga eventuellt pärlsockret med lite röd färg och några droppar vatten. Rulla ut degen till en rulle, 3-4 cm i diameter. Rulla mot slutet i pärlsocker och ställ den kallt att stelna. Skär rullen i cirka 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 175° cirka 15 min

    Chokladflödekaka (med "inbyggd" chokladsås)
    1 Kaka

    4 dl Mjöl
    1/2 ts Salt
    3 dl Socker
    4 ts Bakpulver
    5 tb Kakao
    2 1/2 dl Mjölk
    2 ts Vaniljsocker
    4 tb Smält margarin
    2 dl Grovhackade nötter

    Ovanp

    2 dl Socker
    2 dl Farinsocker
    4 tb Kakao
    1/2 l Vatten; kokande

    Blanda ovanstående (utom det som ska vara ovanpå) och häll i smord men ej bröad form.

    Blanda socker, farinsocker och kakao och häll över smeten (JA, det _ska_ vara torrt).

    Häll det kokande vatten över (ser knäppt ut, jag vet

    Ställ in härligheten ca 55 minuter mitt i ugnen (175 grader)

    PS! Allt ser konstigt ut, men ur den "vattniga röran" kommer det att resa sig en chokladkaka med "inbyggd" chokladsås. Serveras (rumstempererad) med vispad grädde direkt ur formen.

    Mycket gott, men inte helt kalorifritt !

    Chokladpuddingskaka
    12 Portioner

    3 1/2 dl Vetemjöl
    1 3/4 dl Socker
    3 tb Kakao
    1 tb Bakpulver
    1/4 ts Salt
    1 3/4 dl Mjölk
    3 tb Olja
    1 1/2 ts Vaniljsocker
    3 dl Socker
    6 tb Kakao
    5 1/3 dl Vatten; kokande

    Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner mjölk och olja, rör tills smeten är slät. Häll upp i smord form. Blanda socker och kakao. Rör ner det kokande vattnet, lite i taget. Häll blandningen jämnt över smeten i formen. Grädda i 30 minuter eller tills kakan är klar.

    Fransk Äppelkaka
    12 Bitar

    2 1/2 dl Vetemjöl
    100 g Smör eller margarin
    1 tb Vatten

    Fyllning

    2 Stora äpplen
    3 tb Strösocker
    1 dl Aprikospure

    Montera kniven. Mät upp vetemjölet i skålen. Lägg i fettet, skuret i kuber. Sätt till vattnet. Blanda hastigt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca. 1 tim. Kavla sedan ut degen tunt till en rund kaka ca 22 cm i diameter. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i fyra delar. Montera skivaren. Skiva äpplena och lägg dem på degen. Strö över sockret. Grädda i 225 grader i ca 30 min. Bred aprikospure över den ännu varma kakan. Servera med vispad grädde som efterrätt eller till kaffet.

    En kaka räcker till ca 12 bitar.

    Fruktsnibbar
    1 Sats
    50 st
    200 g Smör
    3/4 dl Socker
    1/2 dl Potatismjöl
    4 dl Vetemjöl
    1 dl Suckat och apelsinskal, Blandat
    1/2 dl Sötmandel, finhackad

    Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och rulla ut till trekantiga längder. Ställ dem kallt att stelna. Skär i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i
    175 grader cirka 12 minuter.

  • AnnaK

    Mjukpepparkaka utan ägg och mjölk

    1 dl socker
    1½ dl sirap
    1 msk skorpsmulor
    2 tsk kanel
    3 msk lingonsylt eller äppelmos
    4½ dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    3 dl vatten

    Blanda socker, sirap, skorpsmulor och kanel i en bunke. Blanda i en annan bunke vetemjöl, bikarbonat och vatten. Rör ner lingonsylten eller äppelmoset. Rör sedan ner det i den andra blandningen. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 175 grader ca 15-20 min. Kakan är mycket saftig och hållbar.

  • AnnaK

    Devils float

    2 dl vetemjöl

    1/4 tsk salt

    1 ½ dl socker

    2 tsk bakpulver

    30 gr smält blockchoklad eller 2 msk kakao

    1 1/4 dl mjölk

    1 tsk vaniljsocker

    2 msk smält margarin

    1 dl hackade nötter

    Blanda allt och häll i en smord form. Inte bröad.

    Blanda :

    1 dl socker

    1 dl brun farin

    2 msk cacao

    strö detta över smeten.

    Häll på 2 dl kokande vatten.

    Grädda i 45 minuter i 175 grader.

    Serveras varm med vispgrädde.

Svar på tråden inga ägg hemma